kasvitjavago

kasvit_ja_vago

IMG_0637

IMG_0629

vagotjakasvit

Puuhailin tänään iltapäivällä pihalla ja terassilla. Kävin hakemassa orvokeita ja kivikkokasveja. Kukkajakkarakin lähti mukaan (tästä jakkarasta kirjoittelinkin jo kauan sitten, täällä). Minusta tuntuu, että jakkaran suunnittelija on tainut inspiroitua Eamesin pariskunnan tuotteista. 😉 Ajattelin, että tämä jakkara voisi toimia myös sivupöytänä; siihen voi kesäaamuina laskea kahvikupin kun istuskelee Vågo-tuoleissa. Toivottavasti jakkara ei vain ruostu aivan heti.

Kivikkokasvit näyttävät minusta kauniilta erillisissä purkeissa. Menestyisivätkö ne noin vai täytyykö ne istuttaa kunnolla? Voisin hankkia kauniimpia ruukkuja niitä varten jos tietäisin etteivät ne heti kupsahda.

Muuten, juuri kun aloin kuvata pihalla, alkoi sadekuuro. Hetken aikaa ropisi ja sitten alkoi paistaa aurinko täydeltä terältä. Tuli niin keväinen fiilis! Kuviakin tuli räpsittyä niin paljon, että täytyy vielä tehdä oma postaus niistä orvokeista.

 

Translation: Today I went out and bought some plants and flowers for our garden and terrace. I also got this ”flower stool”. I plan to use it as a table also. I guess whoever designed this piece got some inspiration from the products designed by the Eames couple.

Author

10 Comments

 1. Kaunis kukkajakkara!

  Rakennamme juuri omakotitaloa ja tuskailen sähkösuunnitelmamme kanssa. Oletteko te laittaneet ikkunoidenne vierelle,yläpuolelle tai kattoon pistokkeet esim. jouluvaloja varten?

  • Emme laittaneet mitään ylimääräisiä pistorasioita. Joulunaikaan meillä on ollut tähti vain yhdessä ikkunassa ja silloinkin johto kulkee huomaamattomasti ikkunankarmin vierestä.

 2. Moikka! Olisin ikionnellinen, jos saisit jostain vielä tietoon tuon ihastuttavan kukkajakkaran valmistajan nimen? 🙂 ilman sitä tietoa ei oman kotikaupunkini Terra pysty niitä minulle tilaamaan, harmi :/. Mistä Terrasta löysit tuon? Kiitos kovasti avustasi 😉

  • Jakkara on Kokkolan Kodin Terrasta. Tarkempaa valmistajaa en valitettavasti tiedä, sillä jakkarassa ei ollut siitä mitään merkintöjä. Viivakoodi vain. Toivottavasti saat metsästettyä jakkaran jostain.

 3. Sievä jakkara. Minunkin on joka kevät on ostettava orvokkeja – viimeistään vapuksi. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa pysyi järki päässä ja ostin vain kaksi, joska ne kuitenkin leviävät ja rönsyävät ruukuista yli viimeistään juhannuksena.

  • Minä ostin orvokeita kahteen ruukkuun ja vielä amppelinkin. 🙂 On ihanaa, että orvokit kestävät niin kauan.

  • Voi onnekas, kun pääset reissuun. 🙂 Eipä sitä varmaan kannata ennen sitä kukkia laittaakaan.

 4. Kaunis terassi sinulla! Itse olen jättänyt kivikkokasvit ruukkuihin, koska ne näyttävät minunkin silmääni kauniilta juuri noin. Eikä parvekeihminen niitä voi kivikkoonkaan istuttaa. 🙂 Kesästä ne selvisivät hyvin, mutta näköjään talvi oli niille liikaa. Vaikka annonkin lumen laskeutua niitä suojaamaan.

  Istutin kivikkokasveja kerran myös tiiliskiveen (sellaiseen missä on reikiä, mikälie nimeltään). Näytti mielestäni aika somalta.

  • Ok, taidan minäkin yrittää saada kivikkokasvit säilymään ruukuissa. Täytyy vaan etsiä kivat ruukut vielä… 🙂 Tiiliskivi-ideakin kuulostaa hyvältä!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.