Tuli räpsittyä taas niin paljon kuvia kesäkukista, että joudun jakamaan kesäkukka-aiheisen postauksen kahteen osaan. Tässä ensimmäisessä osassa ovat vuorossa meidän etupihan kesäkukat.

sisaankaynti

pelargonia_orvokit_hortensia

Etupihalle paistaa aamuaurinko, eikä se ole yhtä paahteinen kuin takapihamme. Koristeporttiin asetin ruukullisen pelargonioita, ennestään siellä oli orvokkeja. Ulko-oven vieressä on hortensia, joka toivottavasti kasvaa ja kukoistaa yhtä hyvin kuin viime vuonna. Terassin toiseen päähän asetin gerberan.

etuterassi

hortensia_gerbera

Pihan sisäänkäynnin lähellä on kivirykelmä, jonka päälle asetin ruukullisen ruusupelargonioita:

IMG_1205

Etupihalla riittää vielä hommaa, sillä koristeportin eteen täytyy vielä rakentaa rappuset, kuten näette:

harmaja

Ajattelin sijoittaa pienen pöytäryhmän (2 tuolia + pikkupöytä) tähän koristeporttiterassille. Siinä olisi kiva sitten istuskella ja juoda kaffia aamuauringossa.

Minua vähän jännittää selvisivätkö meidän kartiovalkokuuset sittenkään kevättalven auringosta, sillä ne ovat osaksi kuihtuneet:

etupiha

Olisi varmaan kannattanut suojata havut mielummin säkkikankaalla kuin sillä vihertävällä muovikankaalla, jota laitoimme…?

Myöhemmin sitten vuorossa vielä takapihan kesäkukat ja muut kasvit…

P.S. Kiitos kaikista kommenteista ja sähköposteista, joita olette lähettäneet! Vastailen niihin huomenna. Nyt on pakko päästä lepäämään…

Author

12 Comments

 1. Havuja ja tuijia pitää kastella keväällä ja syksyllä yllättävän paljon.Suurin osa ruskettuneista ja kuivuneista kasveista johtuu kastelemattomuudesta. Itse esim en ole niinkään peittänyt tuijia tai esim valkokartiokuusta keväällä, mutta heti luminen alettua sulaa, olen alkanut mättää sulavaa lunta puiden juurille,jotta niistä sulaisi vedet juurelle koko kevään. Ja heti lumen sulattua kastellut juurelle reilusti, että kasvi saa hyvän startin kevääseen. Ja kasvit selvinneet erinomaisesti.

  • Voi vitsi, olemme varmaan kastelleet noita liian vähän! Pitääpäs yrittää korjata tilanne ja muistaa tämä vinkki tulevaisuudessa.

 2. Teillä on kaunista ja selkeää, kivan modernia, tyylikästä! Valkoiset kukat hurmaavia.

 3. Kauniilta näyttää ! Ei kannata luovuttaa kuusien suhteen vielä. On olemassa elvyttäviä aineita, mm. tämä: http://www.esbau.fi/havupuubals_luelisaa.html
  Olen miettinyt kyseisen tuotteen ostamista osakseen ruskeisiin havuihin. Vaikuttaa lupaavalta kyllä! Rentouttavaa kesää koko perheelle!

  • Kiitos vinkistä! 🙂 Tuota pitää kyllä kokeilla!
   Rentouttavaa kesää sinnekin! 🙂

 4. Teillä on kyllä niin upea sisäänkäynti talossa! Kauniita kukkia olet valinnut. Tänä keväänä on satanut ainakin meillä suht vähän ja meidänkin tuijat ovat osittain rusehtavia. Täytyykin antaa niille kunnon kastelukuuri, jos ne siitä vähän piristyisivät 🙂

  • Kiitti! 🙂 Tuo koristeportti oli yksi syy miksi ihastuin Harmaja talomalliin. Täälläkin on satanut tosi vähän. Pitääkin tästä lähteä pihalle heti kastelupuuhiin…

 5. Ihanat kukat! Eilenkin niitä ihastelin kun menin koiran kanssa teidän ohi.
  Me ei olla vielä laitettu kukkia, mutta pian. 🙂

 6. Näyttää kauniille. 🙂

  Väitän, ettei käytännössä ole väliä kummalla havut suojaa, säkkikankaalla vai vihreällä muovi”kankaalla”. Meillä osa säkkikankaalla suojatuista tuijista meni aivan ruskeiksi (viime keväänä 2012 istutetut) ja ne timanttituijat, jotka suojasin vihreällä muovilla (kaksi vuotta sitten istutetut) pärjäsivät loistavasti. Luulen vain, että talvi oli niin kova kasveille, että vaurioita tuli. Itse ostin myös havupuubalsamia ja kovin sitä on kehuttu. Saa nähdä kuinka käy.

 7. Meillä on havupuu aita takapihalla ja siihen ei tullut mitään vaurioita vaikka se oli ensimmäisen vuoden suojaamatta kokonaan. Kartiovalkokuusi taas oli suojattu, ja se rusehtui niin että olen jo toivoni menettämässä sen elpymisen suhteen. Tuo havupuubalsami täytyy vielä koettaa. Täällä pirkamaalla näkyy paljon rusehtuneita havuja siellä täällä, talvi oli kova kasveille. Hei, meillekin ehkä tulee kannustalo. En uskalla hiiskua aiheesta omassa blogissani vielä mitään, kun kaikki on niin aluillaan, mutta juuri luin kannusnewsia ja teidänkin rakennusprojektia taas kerran. Ihan huisia…Hyvää kesää teille.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.