Minulla on ajatukset vahvasti joulussa. Ensimmäinen joulu uudessa kodissa! Tekee mieli panostaa koristeluun ja kaikenlaiseen jouluvouhotukseen. Sisustusblogi.fi:n puolelle kirjoittelin juuri Tine K Homen joulutyylistä.

Tyylikkäitä joulukoristeita on aika vaikea löytää kaupoista. Selailin nettikauppoja ja tänäkin vuonna mielessäni on ne pari juttua, joista olen jo monena jouluna haaveillut; eli Design House Stockholmin tähden mallinen joulukuusenjalka sekä Joy-kynttelikkö. Saas nähdä päätyykö niistä kumpikaan tänä vuonna meille…

Ulos haluaisin laittaa lämminhenkisiä ja kodikkaita joulukoristuksia. Havuja (kransseina tai asetelmina) sekä kauniit, lämpimän väriset jouluvalot. Inhoan yli kaiken sellaisia kylmän sinertäviä valoja.

<kuva>

Osan koristeista voisi tehdä itse jos vain aikaa ja viitseliäisyyttä löytyy. Ainakin rautalangasta voisin väännellä tähtiä (kuten yllä olevassa kuvassa) ja voisi siitä vääntää myös hyvän joulun toivotuksen samaan tyyliin kuin väänsin sen meidän talon nimen jonkin aikaa sitten (täällä). Meillä on myös ennestään paljon itsetehtyjä koristeita minun lapsuudestani sekä omien lasten tekemiä. Ne ovat kaikista rakkaimpia.

Miten te aiotte koristella kodin jouluksi? Mistä olette löytäneet kauniita joulukoristeita?

kuvat: Mokkasin, Tine K Home

Author

16 Comments

 1. >Tuo Joy-kynttelikkö on kyllä hieno. Kun vain keksisi sille jonkun paikan…Uusi kuusenjalkakin pitäisi saada, ei vain ole mieleistä löytynyt, eikä tuo Sagaforminkaan malli miellytä.Meidän jouluun kuuluvat tänäkin vuonna kotimaiset Aarikan tontut, Ghost-kynttelikkö sekä joulukuusi, jonka koristelussa suosimme myös kotimaisia Weisten tuotteita.Viime vuonna innostuin leikkaamaan leivinpaperista ikkunoihin lumihiutaleita ja niitä on ehdottomasti tehtävä tänäkin vuonna. Yksinkertaisen kauniita, kuin pitsiä.Valosarjoja on muutamia sisällä ja ulkona, sävyltään lämpimänvalkoisia (aikaisemmin meillä oli niitä aivan aavistuksen sinertäviä, kylmiä, mutta nyt ostin uudet).Muodin mukana emme kulje jouluisinkaan, vaan ostamme vain sellaisia koristeita, joita uskomme jaksavamme katsella joka joulu. Koristelun väriä/teemaa emme vaida trendien mukaan.

 2. >Itse rakastan niitä kylmän sinertäviä led-valosarjoja. Ihastuin niihin ensinäkemältä ja niimpä meiltä sellainen löytyykin takapihalta. Toisaalta myös ne lämpimän sävyiset valkoiset ovat todella kauniita. Se, mitä en voi sietää, on värivalot. Ne ei näytä kauniilta missään.

 3. Outi-Hyypiön elämää Reply

  >Stockmannilla on kautta aikain ollut kauniit joulukoristeet. Yksi rakkaimmistani, soittorasia on juuri sieltä. Tykkään myös niiden paperitähdistä ikkunaan. Löytyy mustavalkoinen sekä viininpunainen.Ja tänä vuonna mua koukuttaa Ikean paisley-kuosiset koristeet. Muuten tarjonta on kyllä karseeta, halvannäköistä. Itsetekemällä saa parasta.

 4. >Koska meillä vietetään aikuisten vanhempien ja aikuisten lasten joulua, koristeet ym. ovat vuosi vuodelta yksinkertaistuneet. Kukista riittää amaryllis. Kuusi on 10 vuotta sitten stockalta ostettu ikikuusi astman takia ja juuri astman takia suurin osa kukistakin on sula mahdottomuus. Lahjat paketoidaan ruskeaan pakkauspaperiin ja sidotaan narulla. Yksinkertainen on kaunista.

 5. >Tuo Sagaformin jalkahan todettiin viime vuonna Helsingin Sanomien testissä epäkäytännölliseksi ja huonoksi.

 6. >Voih. Oon yrittänyt pitää ajatukset tiukasti kurissa siihen asti, että päästään edes muuttamaan!! Vielä pitäisi muutama viikko jaksaa 🙂 Saapi lyödä koristeet tiskiin heti ensimmäiseksi 🙂

 7. >Meillä mennään viimevuotiseen tapaan aika niukalla varustuksella. Muovikuusi on allergioitten vuoksi, koristeina siinä ainakin valot ja valkoiset tärkätyt lankapallot. Ikkunoihin paperitähdet (väreinä valkoinen, musta ja hopea) valoineen. Isoja paksuja ja korkeita kynttilöitä rykelmissä siellä täällä. Pihalla on jo isot lyhdyt valoineen ja asetelmat saaveissa missä on puksipuut ja hopealankaa.

 8. >Eihän se jalka mikään Sagaformin ole vaan Design House Stockholmin.

 9. >Meillä on jouluna tekstiileissä valkosta ja pellavaa, kuusenkoristeissa (mm.hopia tähtiä, palloja, valosarjat) hopiaa ja valkosta ja taitaa olla hieman kultaaki palloissa ja muissa koristeissa sitte mustaa, valkosta, ripaus punasta. Kuuseen ei voi laittaa meillä hopianauhaa vaikka sitä on ko meän kisut järsii ne 😀 Merkeillä ei väliä vaan ulkonäöllä ja värillä 🙂 Valosarjoja lasipurkeissa mm. vaalein La Case de cousin Paul Uyuni-sisutusvalosarja ja muita 🙂 Mutta vielä en oo laittanu muitako valosarjoja esille tuomaan tunnelmaa 🙂 Ainiin, ja valkoset isohkot tähet tullee olemaan kans ikkunoissa :)Löytäny nuita vähän sieltä sun täältä, ylleensä alesta ostellu pikkuhilijaa 🙂 Ja itte tekasin muutaman luonnonvalkosen villalankaenkelin pitsinauhakruunuilla ja luonnonvalkosia villalankatupsuja jokka laitan kans kuuseen jos kehtaan 😀 Viimeksi askarrellu ekaluokalla eli joskus vuonna pottusota 😀 Oi, tuo rautalangasta vääntäminen onki kiva idea, kiitos :DJoulun tunnelman meille tuo eniten kynttilät, valosarjat, aitokuusi ja läheiset, rauhallisuus ja kiireettömyys 🙂 Ihana viettää jouluki vappaalla, vaihtanu jokunen aika sitte vuorotyön 8-16 työhön :)ja Stockmannilla on niinku Outi mainitti, ihania koristeita 🙂 ja ompa Tarjoustalossaki ollu ihania koristeita, kotimaisia 🙂

 10. >Mullakin suuren suuri joulufiilis! Ehkä eniten siksi kun alkaa se äippäloma. Katselin myös jouluisia koristeita ja jutskia, tuon kuusenjalan lisäksi myös tämä http://www.room21.fi/fi/artiklar/-2397-2.html om tosi kiva kuusenjalka. Mulle on ihan vieras tuo SMD Design, mutta kivoja juttuja heillä näyttää olevan.

 11. >Koristelu saa olla maltillista mutta joulukuusen suhteen annan vapaat kädet lapsille. Viime vuonna meillä ei ollut kuusta ollenkaan ja lupailin että ensi vuonna saatte koristella miten haluatte 🙂 Ostettiin jo ensimmäiset joulukuusenpallot.

 12. >Laura: Kauniita koristeita teillä. :)Ei mekään vaihdeta trendien mukaan joulukoristeita ja joka tapauksessa haluan ehdottomasti laittaa esille ne itsetehdyt jutut, vaikka ne eivät mitään maailman kauneimpia olisikaan. 😉 Nyt tänä vuonna olisi vain kiva laittaa entistä enemmän jotain extraa, kun innostusta löytyy. Novella: Voi joo, ne värivalot ovat aivan kamalia! En voi käsittää niitä! :DOuti: Olen samaan mieltä, että itse tekemällä saa ehkä parhaimmat joulukoristeet. Ikean joulujuttuja ihastelen joka vuosi, mutta harvoin niitä tulee hankittua etäisyyden takia. Stockan koristuksista minulla ei ole mitään tietoa. Pitääpäs kurkata heidän verkkokaupasta…Aikku: Aivan, yksinkertainen on minustakin kaunista. Ja pidän myös Amarylliksestä. Tänä vuonna voisin koittaa väkertää havuista jonkinlaisen asetelman sisällekin…Anonyymi 17.00: Ai niinkö Hesarissa todettiin? Voi harmi…Mickey: Jaksaa jaksaa. Kohta pääsette nauttimaan joulusta uudessa kodissa. :)myyrä: Todella kauniilta kuulostaa. Kiinnostuin etenkin noista mainitsemistasi tärkätyistä lankapalloista. Oletko itse tehnyt ne?Anonyymi 00.11: No aivan! Korjasin jo teksiin oikean valmistajan. :)Meän Satu: Tosi kauniilta kuulostaa teidänkin koristeet. Aika monella on varmaan niitä valkoisia paperitähtiä ikkunassa – niin meilläkin. 🙂 Vielä en ole laittanut mitään jouluvaloja, mutta ehkä sitä pian jo kehtais laittaa…? ;)COCO: Tiiäkkö, katsoin juuri samaa kuusenjalkaa jostain toiselta sivustolta ton postauksen kirjoittamisen jälkeen! Ajattelin, että tuo on melkein kauniimpi vaihtoehto kuin se tähtijalka. 🙂 Sulla onkin ihanaa, kun saat aloittaa äippäloman ja kodin valmistelemisen pientä tuhisevaa nyyttiä varten! :)Hanna: Kuulostaa kivalta. Minäkin olen sitä mieltä, että lapset saavat osallistua koristeluun. 🙂

 13. >Jouluvalot on yksi asia, mikä herättää ihmisissä keskustelua joka vuosi niin lehtien palstoilla kuin netissäkin. Itse en voi sanoa, etten voi sietää jotain tiettyä valoa, jotkut vaan miellyttää silmää enemmän. Pidän eniten juuri noista sinertävistä (en ole ennen ajatellut niitä sinertäviksi..), mutta sisälle laitan myös niitä lämpimämmän sävyisiä. Lapsena sain huoneeseeni aina sellaiset värivalot ja voi mikä ihana joulutunnelma niistä syntyi! Jos joku saa joulutunnelman tai piristystä kaamokseen minkälaisista valoista tahansa, niin se jokaisen oma asia, eikä kenellekään voi mennä sanomaan, että ompa kamalat valot. :)Oikein mukavaa joulun odotusta!

 14. >Anonyymi 9.33: Toki on tärkeintä, että saa luotua itselleen hyvän joulufiiliksen. Nämä(kin) ovat makuasioita, joista on helppo kiistellä ja joissa ei ole oikeaa tai väärää vastausta. Mielipiteitä on monia. :)Mukavaa joulun odotusta sinnekin! 🙂

 15. >Meilläkin oli värivaloja lasten pyynnöstä joskus kauan sitten, vaikka ne eivät suosikkejani olleetkaan. Ja joulukuusessa oli täynnä kaikenlaisia koristeita. Minulle on jäänyt mieleen jostain lehdestä joku vanha joulujuttu, jossa äiti oli koristellut kuusen oman mielensä mukaan ja kertoi hymyillen piilottaneensa lapsen tarhassa tehdyn koristeen kuusen sisään, jotta se ei näkyisi. Eikö joulun kuuluisi olla lasten juhla? Miltä lapsesta tuntuu isona, jos on joutunut viettämään joulua äidin ehdoilla ilman, että hänen esim. hänen tekemiään koristeita ei ole haluttu esille. Tällaisa mietteitä, mutta jokainen tekee sellaisen joulun kun haluaa. Se jokaiselle suotakoon.

 16. >Aikku: Kuulostaapa kamalalta! 🙁 Kyllä minusta lasten tekemät koristeet pitää ehdottomasti laittaa esille! Ne ovat kaikista rakkaimpia.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.