Jouluun yhdistetään perinteisesti punainen väri. Tyylikkäissä joulusisustuksissa sitä harvemmin kuitenkaan nykyisin näkee. Vaikka olenkin kirjoitellut sisustavani tänä jouluna maanläheisillä sävyillä ja vihreällä, löytyy meidän kodista ripaus punaistakin. Tällä hetkellä pieni punasävyinen nurkkaus sijaitsee eteisessä.

beandliv_punainen

Eteisen lipaston päällä on punapalloinen be&liv:in joulukalenteri* ja sen parina punainen Bertoia-tuolilöytöni. Luultavasti tulen vielä lisäämään punaisia sävyjä ainakin keittiöön, sillä sain viime keväänä blogiyhteistyön myötä Finlaysonilta Coronna-tekstiilejä* uudessa punaisen sävyssä, joka sopii minusta hyvin jouluunkin. Leipäkorissa onkin jo yksi Coronna-tabletti piilottamassa kirjavia leipäpusseja.

keittio_joulu

finlayson_patalaput

Joulun aikaan tulee kokkailtua erilaisia aterioita ja esimerkiksi joulupuurohetkeen sopisivat nämä Finlaysonin punasävyiset tekstiilit tosi kivasti. Olen tänä vuonna innostunut kattauksista paljon enemmän kuin aiemmin ja aionkin tehdä erilaisia kattauksia koko joulupyhien ajan.

kattaus

tabletit_ylhaalta

finlayson_tabletti

puurokattaus

Huomenna ajattelin keittää riisipuuroa ja voisinkin kattaa pöydän juuri tällä tavalla. Itsenäisyyspäivänä sitten vähän juhlavammin…

Onko teidän joulusisustuksessa punaista?

 

* be&livin ja Finlaysonin tuotteet saatu aikoinaan blogin kautta

Translation: The red colour is often associated strongly with Christmas. Although our Christmas look is very plain in colours this year, I still want to add a little bit of red somewhere. For example, in table settings and small details. Red can be stylish also despite the fact that natural colour pallette is the trend currently in interior decoration.

 

Author

8 Comments

  1. Kivalta näytti taas kerran 🙂 Punaista laitan kans pienin ripauksin sinne tänne. Nyt kolmas joulu kun laitan punaista ja lapset tykkää, ettei ole ns. tylsän harmaa joulu 🙁 Kyllähän tuo punainen tuo kivaa lämpöä ja pirteyttä pimeään talveen. Jos ensi viikonloppuna alkais virittämään niitä punaisiakin joulukoristeita.

    • Lapset kyllä meilläkin tykkää, että on punaista. 🙂 ja eihän tämä joulun aika kauaa kestä, joten ihan kiva välillä sisustaa punaisellakin. Ainakin siellä täällä. 🙂

  2. Tehosteväriksi vaihtuu aina joulukuussa punainen 🙂 Punaisia Kiviä, vilttejä, kynttilöitä, pyyhkeitä jne tuomaan lämpöä kylmän harmaaseen talveen.

  3. Kun on silmää, niin punaisellakin voi sisustaa tosi tyylikkäästi.:) Näyttää hyvältä ja tuo lämpöä vaaleaan sisustukseen, ja tietenkin joulun tunnelmaa. Mulla on yleensä ollut hieman punaista, mutta ainakaan vielä en ole ottanut mitään punaista esiin. Meinasin skipata sohvatyynytkin, joissa on hitunen punaista, mutta katsotaan nyt…

    • Minä löysin kaapin perältä punaiset samettityynynpääälliset! 😀 Mutta enpä tiedä tuleeko niitä kuitenkaan laitettua soffille. Pienempi ripaus punaista riittää minulle, tai ainakin nyt tuntuu siltä. Voihan se olla, että joulumieli yltyy niin, että punaista tulee vielä lisää… 😉

  4. punainen ja kulta kuuluvat meidän jouluun. Muuten en niin punaisesta välitä. Kulta ja messinki sen sjaan ovat alkaneet miellyttää etenkin kynttilöissä jo aiemmin syksyllä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.