Sisustusaiheisia haasteita on taas liikkeellä ja minulle napsahti tämä trendihaaste Kertulta Modernisti Kodikas -blogista, Pöppikseltä Pöppiksen uusi koti -blogista sekä siskoltani Muoti mielessä -blogista. Kiitos vain!

”In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös haaste-kuva on käytössäsi.
Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! :)”
Olin ajatellutkin koostaa postauksen tämän vuoden trendeistä, mutta tässähän tämä tulee nyt toteutettua. Tosin vähän eri tavalla kuin olin alunperin ajatellut. Tämän vuoden trendejä ovat mielestäni seuraavat:
Kupari
Marmori
Itse tekeminen ja menneisyys (neulominen ja virkkaus sekä kansanperinne-esineet)
Viherkasvit
Väreistä: metsän vihreä ja eri pastellien sävyt

Nämä trendit ovat jo nähtävillä, joten tässä listassa ei liene mitään uutta sisustusta aktiivisesti seuraville. Trendejä tuodaan oman kodin sisustukseen pieninä ripauksina: tekstiileinä ja pienesineinä. Koko kotia ei minusta kannata sisustaa trendien mukaisesti. Niinpä haluaisin mielelläni listata myös asioita, jotka ovat minusta ajattomia: luonnonmateriaalit, musta, valkoinen, puu (tammi), ekologisuus, laadukkaat ja aikaa kestävät valaisimet ja huonekalut (klassikot), uuden ja vanhan yhdistäminen (kerroksellisuus).

Hiipuvia trendejä oli kiva miettiä. Yritin koota lisaani sellaisia juttuja, jotka ovat olleet kovin pinnalla viime vuosina, mutta joihin varmaan moni on jo kyllästynyt. Tässäpä niitä:

Kristallit (etenkin valaisimissa)
Keep Calm & Carry On -tyyliset julistetaulut
Japanilaiset teipit
Paneeliverhot
Sisustustarrat

Meiltäkin näitä out-juttuja löytyy. 😉 Teippivillitys ei tarttunut minuun kovin vahvasti, joten siihen trendiin en ihan ehtinyt mukaan. Kivoja tuunauksia teipeistä on kyllä saatu aikaiseksi, enkä usko että se villitys kokonaan loppuu, hiipuu vain ehkä vähän. Luulen myös, että innostus tekstikortteihin ja -tauluihin on hiipumaan päin. Sisustustarrojen suosio on varmaankin jo laskenut aika paljon. Uskon myös, että paneeliverhojen ja kristalli-bling-bling-juttujen suosio hiipuu.

Haaste kuului jakaa eteenpäin viidelle bloggaajalle. Apua, en ole ehtinyt viime päivinä selata blogeja, joten en tiedä ketkä kaikki ovat tämän jo saaneet. No mutta, annan haasteen eteenpäin S:lle, Anna M:lle, Charille, Cocolle ja Sannalle.

Author

31 Comments

 1. Moikka! Iiks, meillä löytyy juuri tuo kristallilamppu 😀 Kyselisin sinulta kun harkitsen myös noita mini ghost-tuoleja tytön huoneeseen, että mahtuvatko ne lack-pöydän alle? Teillä kun taisi sekin löytyä 🙂 Entäs onko tuo tytön pöytä ikeasta myös? jonka kanssa siis olet nyt tuolit yhdistänyt.

  • Voi ei, nyt äkkiä valaisin vaihtoon! ;D No ei kai… :))

   Tytön pöytä on myös Ikeasta. Muistaakseni tuolit mahtuvat ainakin osittain Lack-pöydän alle.

 2. Olen samaa mieltä monessa kohtaa. Uskon yhä enemmän ajattomaan skandinaaviseen, pelkistettyyn ja vaaleaan sisustukseen, joka yhdistelee valkoista, puuta, luonnonsävyjä jne. Itse uskon, että korkeakiiltoisuus on myös pian ohimenevä trendi.

  Minua kiinnostaa millaiset verhot sinusta on in? Vai onko verhottomuus se juttu? Jos joskus haluat tehdä oman postauksen verhoista, olen hyvin kiinnostunut.

  Terveisin.

  • Samaa mieltä olen. Tuosta kiito-asiasta kirjoitinkin blogin alussa, kun mietimme kalustehankintoja ja pintamateriaaleja. Korkeakiiltoisuus on trendivillitys, joten päädyimme ihan tavallisiin maalattuihin keittiönkaappeihin.

   Itse pidän eniten huomaamattomista verhoista. Nyt meillä on rullakaihtimet joka paikassa, mutta pidän kyllä myös laskosverhoista sekä ihan perinteisistä pitkistä verhoista, jotka on tehty laadukkaasta kankaasta.

 3. Olen hyvin samoilla linjoilla trendien suhteen. Itse olen melko hitaasti syttyvä trendien osalta, joten hyvin moni trendijuttu on mennyt ohi. Olen myös paljon tuunaillut itse jotain pinnalla olevaa, kuten tehnyt itse/tulostanut tekstikortteja ja tauluja, joten ei harmita niitä hävittää, kun kyllästyy. Heh, juuri tuon valaisimen olisin halunnut 3vuotta sitten uuteen kotiin, mutta mies ei sitä halunnut, onneksi, koska olisin jo nyt kyllästynyt siihen -joskus miehiä kannattaa kuunnella sisustusjutuissa 🙂

  • Pikkujutuilla onkin parasta pysyä trendeissä mukana, niin ei myöhemmin harmita, että on hankkinut jotain kallista ja liian trendikästä.

   Haaveilin raksa-aikana marmorista, eikä se ajatus ole vieläkään päästänyt minua otteestaan. Nyt marmori on niin pinnalla sitten. Täytyy varmaan pian laatottaa välitila uusiksi… 😉

 4. kiitos haasteesta Suvi! vähän jännitin, että jos joku haastaa mut, koska tää on niin vaikea ja voisi paisua mahdottoman pitkäksi :D. oon monesta sun kohdasta samaa mieltä, mut tuo paneeliverhojuttu – toiv. ne ei oo kohta ihan totaalisen vanhanaikaisen näköisiä! oon niin kranttu verhojen suhteen ja kolmesta verhomallista noi on yks joita siedän :D. tosin meiltä löytyy niitä vain yhdestä huoneesta, mut silti :). Rouskulla ylempänä hyvä postausidea!

  • Kiva jos otat tämän toteutukseen! 🙂
   Saahan sitä kotiinsa laittaa noita ”out-juttujakin”. 😉 Meillä ainakin on vieläkin tuo Keep Calm -juliste olkkarin tasolla. Pääasia, että itse tykkää. 🙂

   • joo ilman muuta saa, kirjoitinkin että toiv. ne ei ala näyttää vanhanaikaisilta, tarkoitin omissa silmissäni :), viis trendeistä 😀

 5. Olen samaa mieltä tuosta ”kristallilampusta”, ainakin omalta kohdaltani. Hankin sen kaksi vuotta sitten ruokapöydän päälle, kun ajattelin, että pitää saada jotain vastapainoa selkeälinjaiselle kodille. Nyt jo olen kyllästynyt. Vieläköhän joku haluaisi sen minulta ostaa… 😉

  • Noita kristallilamppuja näkyi paljon muutama vuosi sitten esim. asuntomessuilla. Kyllä niistä moni vielä varmasti tykkää. Koita laittaa esim. huuto.nettiin. 😉

 6. Pakko lisätä out:ihin Therese Sennerholtin ja vastaavien mustavalko-taulut ja postikortit. Ne on niiiiin nähty, vaikka uusia tekstejä tulee lisää. Niitä on käytetty aivan liikaa, eikä hyviä tekstejä ole tullut vähään aikaan.

  Out:ihin ehdottomasti Gantin & kopioiden iänikuiset tähtityynyt. Keksikää jo jotain uutta olohuoneisiin ja lastenhuoneisiin!

  Sisustustarrat tosiaankin ovat aina olleet vähän halvannäköisiä. Muutenkin toivoisin että tämä kaunokirjoitusvimma kaikessa tavarassa bähenisi radikaalisti!

  In:nejä on paljon vaikeampi keksiä. Osittain olen samaa mieltä kanssasi, en vaan pidä kaikkia tarpeeksi uusina juttuina (esim kotikutoisuus on ollut aika pitkään jo).

  • Olen samaa mieltä noista TS:n korteista. Meinasinkin lisätä ne listaan, mutta valitsin sitten mielummin tuon Keep Calmin. Silti kyllä edelleen tykkään TS:n printeistä, mutta selkeästi se trendi on hiipumassa. Ja varsinkin sitten menee liian pitkälle, kun niistä aletaan tekemään muitakin tuotteita. Kuten mattoja, yäk!

   Gantin tähtityynyt olivat out jo muutama vuosi sitten. ;D Mutta toisaalta, se trendi kuuluu ehkä sellaiseen vähän romanttisempaan tyyliin.

   In-juttuja oli kieltämättä paljon vaikeampi keksiä. Vaikea se on ennustaa vielä sellaista hypetystä, joka ei ole vielä edes näkyvillä. Trendiasiantuntijat taitavat senkin kyllä jo tietää.

 7. Tuota kristallilamppua ihailin kovasti silloin useampi vuosi sitten kun se kauppoihin ilmestyi, mutta kyllä se tosiaan tuntuu vähän kuluneelta ajatukselta jo. Asiasta ihan viidenteen. Meillä olisi tarkoitus aloittaa harmajan rakentaminen tänä kesänä. Ja valkoisen harmajan myös ;-). Mies vähän pelkää tuota valkoista väriä ulkoseinissä. Nyt kun olette jo taloa kohta pari vuotta asustaneet, niin miten se on aikaa ja likaa kestänyt? Muistatko mikä sävy teillä on?

  • Ihan hyvin on maali kestänyt. Talo on kyllä vasta kertaalleen maalattu, joten toinen kerros olisi tarkoitus vielä laittaa. Maali on Tikkurilan ”Paperi” sävy.

 8. Erittäin osuvia valintoja! Out listaan lisäisin vielä Therese Sennerholtin tekstitaulut, vaikka itse sellaisen omistankin.

  • Jep, monet ovat varmaan jo aika kyllästyneitä niihin. Minä kyllä pidän TS:n töistä edelleen 🙂

 9. Varmasti aika pitkälle oikeaan osuit, mitä olen itsekin kevään uutuuksia seuraillut. Pakko kommentoida sen verran vielä, että omasta Keep Calmistani en ihan hevillä luovu. Hankin se aikanaan mistään trendeistä mitään tietämättömänä ihan vaan elämänmotoksi, kun meinaan (varsinkin työympyröissä) olla melko herkästi tulistuvaa sorttia… 🙂

  • Ei itselle tärkeistä jutuista kannatakaan luopua trendivillitysten takia. Koti on muutakin kuin pintaa. 🙂

 10. samaa vai eri mieltä? Reply

  Uskon, että koko sisustaminen on vähän out, mikä johtuu mm. siitä, että sisustaminen on nouseva trendi silloin, kun maailman rauha järkkyy. Sisustusbisneksen kukoisti Wtc:n iskujen ja ns. Terrorismin vastaisen sodan jälkimaingeissa.

  Sisustus on myös äärimmäisen suhdanneherkkä. Huono taloustilanne saa ihmiset ihan ensimmäisenä karsimaan sisustuksesta, mikä näkyy mm. muodin ja kosmetiikan ym. pienen, suurempana kulutuksena ja kasvuna. Ns. Huulipunailmiö.

  Ympäristökriisikin vaikuttaa ja nyt kenties nähdään ekaa kertaa sen laajamittainen vaikutus sisustukseen. Ihmisten elämässä nousevia trendejä on aineettomuus ja elämyksellisyys, sekä vähemmän on enemmän -ajattelu.
  Tavarasta puhuttaessa on nykyään ihan tavanomaista puhua taakasta.

  Asumisen kalleus vaikuttaa siihen, että ihmiset tulevat kaupugeissa asumaan aiempaa ahtaammin ja kodin ulkopuolella vietetty aika ja vapaa-ajan merkitys korostuu. Mm. Terveys ja terveet elämäntavat (liikunnan osuus) on selkeä prioriteetti.

  Mikä sitten sisustuksessa tulee olemaan todella in? Aineettomuus eli mahdollisimman vähän tavaraa, samaan aikaan tietysti tavara on se suurin out juttu. Kierrätys on myös yhä kasvava trendi, sen helppouden vuoksi.

  • Jep jep. Tietysti voidaan keskustella siitäkin kuinka trendikästä sisustaminen on ylipäätään. Minulle se tulee aina olemaan rakas harrastus. Ja uskon, että sisustuksessa vallitsee aina trendejä, kuten muodissakin. Olipa koko sisustaminen trendikästä tai ei. Toivottavasti kertakäyttökuluttaminen vähenee.

 11. Näitä trendiennustus-postauksia on ollut hauska lueskella eri blogeista 🙂 Tekisipä mieleni tehdä omakin versio! Marmori, vihreä ja kupari ovat kyllä semmoisia megatrendejä että ne on jo mainittu kaikkialla, mutta jospa sitä jotain omiakin keksisi hih.

  Heh, olenkin jo alusta asti odottanut että nuo ”keep calm and carry on” -julisteet poistuisivat, en jostain syystä ole sietänyt niitä ollenkaan 😀

  Ps. Huomasin että olit lisännyt blogini tuonne lukulistallesi, kiva yllätys!

  Terkuin Peeta,
  http://rawdesignblog.blogspot.fi/

  • Nappaa ihmeessä tämä haaste! Olisi kiva lukea sinunkin vastauksesi. 🙂
   Päivitin vähän linkkilistaani ja lisäsin uusia suosikkeja mukaan 🙂

 12. Nää in ja out-listat olis voinut vielä määritellä sisustustyylin mukaan. En oikein jaksa uskoa, että blingbling-sisustajat luopuu kristalleistaan ja kaunokirjoitustarroistaan, tai että sotkasohvalaiset heittää paneeliverhonsa varaston perukoille. Nuo sun listaamat jutut alkaa olla out moderneissa, skandinaavisissa kodeissa. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. 🙂

 13. Pingback: Sisustuksen yksityiskohtia 2013 | All you need is White

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.