Syksyn saapuessa sitä maalailee romanttisia mielikuvia siitä, kuinka mukavaa onkaan käpertyä torkkupeiton alle kahvikupposen kera kynttilän valon loisteessa. En tiedä onko noita rentouttavia hetkiä tullut viime aikoina oikein vietettyä, mutta tuoksukynttilöitä meillä on ainakin polteltu. Siinä määrin, että molemmat Skandinavisk-kynttilät ovat palaneet loppuun. Tyhjät lasikupit aion kyllä hyötykäyttää jotenkin; nyt laitoin tyhjään RO-kynttilään puoliksi palaneita kruunukynttilöitä.

tyhja_tuoksukynttila

Mutta nythän minulla on hyvä syy hankkia uusi, ihana tuoksukynttilä! Selailin nettikauppojen valikoimia ja kokosin mieluisimmat kynttilät tähän. Yllätyin ettei valikoima ollut kovin laaja.

tuoksukynttilat

Skandinavisk-kynttilöitä näkee nykysin todella paljon ja olen miettinyt, että ehkä voisin seuraavaksi hankkia sellaisen suuremmassa koossa. Myös klassiset Diptyquen ja Byredon kynttilät viehättävät (Byredolta on ilmestynyt juuri uusia tuoksuja), mutta niitä täytyisi hankkia ulkomailta…? Tom Dixonin Orientalist-kynttilää en vielä ole polttanut loppuun, joten ehkä en nyt seuraavaksi kuitenkaan hankkisi tuota uutta ”Scent Elements” -sarjaa. Eniten näistä minua viehätti kuitenkin L:A Bruketin oranssiin lasipurkkiin valettu kynttilä. Olen selvästi ihastunut nyt tuollaiseen poltetun oranssiin sävyyn (sen huomaa myös edellisen postauksen kotikuvista).

Tässä on pienoinen Helsingin reissu luvassa, joten luulenpa että tuon sieltä tuliaisina tuoksukynttilän. Mielummin käyn nuuhkimassa ja hypistelemässä niitä jossain pikkuputiikissa kuin tilaan netistä. Pitää varmistua siitä, että tuoksu on mieluisa.

Joko sielläkin alkaa tuoksukynttilät kulua loppuun vai poltteletko niitä säästeliäästi?

Translation: I need to buy a new scented candle and so I made a collage of some of my favourites candles. Maybe I’ll buy the one from L:A Bruket…? But I have to test smell it first…

Author

17 Comments

 1. Tykkään hurjasti tuoksukynttilöistä ja poltan yhden loppuun suunnilleen viikossa, mutta tuoksun täytyy olla hienostunut eikä pistävä. Henkka Maukalla on ihan kelpoja, ja hinta kohdillaan (60 euroa kynttilästä hieman kirpaisee). Skandinaviskin kynttilät ovat suosikkeja, tosin täytyy sanoa että tuo iso 3-sydäminen kynttilä paloi jotenkin huonosti. Tine K:lla on kivoja tuoksuja yksinkertaisissa purkeissa. Yhteen aikaan tykkäsin Voluspasta, mutta nyt yksinkertaisemmat pakkaukset miellyttävät enemmän. Tällä hetkellä palaa Edbladin spruce, Edbladin tuoksukynttilöitä on kattava valikoima ainakin Turun Dotsissa.
  Eli etsin jatkuvasti uusia vaihtoehtoja, kiitos näistä vinkeistä!

  • Ai niin, Tine K! Senkin unohdin! Minulla onkin yksi pieni Tine K:n tuoksukynttilä – pitääpäs muistaa polttaa sitäkin. 🙂

   Edbladin tuoksukynttilöitä ei valitettavasti taideta myydä täällä meilläpäin…Olisi kiva päästä nuuskuttelemaan niitäkin! 🙂

 2. Suositus virolaisen Jõikin tuoksukynttilöille! Tekevät pääasiassa kosmetiikkaa, mutta minä olen hurahtanut kynttilöihin. 🙂 Moni muiden merkkien tuoksukynttilä haisee musta vähän pistävälle, mutta näissä on ihanat tuoksut (ja simppeli ulkonäkö ja edullinen hinta). Olen kantanut Jõikin kynttilöitä Tallinnasta, en osaa sanoa, missä niitä myytäisiin Suomessa…

  • Kiitos vinkistä! Pitääpäs muistaa tuo seuraavalla kerralla, kun matkaamme Tallinnaan/Viroon… 🙂

 3. Meillä annetaan kyllä palaa :)! Skandinaviskeja meilläkin on ollut ja kaksi jo palanutta olen pessyt astianpesuaineella ja pitänyt tuikkukuppina senkin jälkeen. Täällä Briteissä on tuoksukynttilöitä vähän joka lähtöön tarjolla, niin kun kaikkea muutakin (paitsi skandidesignia ;)..).

  • Aivan, noita Skandinaviskeja voikin käyttää sitten tuikkukippoina! Hyvä vinkki, kiitos! 🙂

 4. Täällä annetaan myös palaa ja kunnolla. Suosin melko paljon tuoksuttomia kynttilöitä, mutta silloin tällöin laitetaan tuoksukynttilä palamaan. Joku vinkkasikin jo H&M Homen Pine Forest -kynttilästä. Mulla oli viime vuonna sellainen ja tykkäsin niin paljon, että oli pakko heti alkusyksystä tilata toinen ettei vaan lopu kesken! Täytyyköhän tilata vielä yksi? Haisee siis männyltä, melko raikas ja purnukkahan on mahdottoman kaunis.

  • Mukava kuulla! Pitää minunkin jossain välissä testata nuo H&M Homen tuoksukynttilät… 🙂

 5. Meillä poltetaan partyliten tuoksukynttilöitä. sieltä löytyy tuoksuja jotka ei käy tämän allergikon nenään ja silmiin.

 6. Täällä kans annetaan palaa :). Sittenpähän voi taas ostaa uusia tuoksuja ;). Ja tosiaan tyhjät kipot hyötykäyttöön.. kauniita ne on tyhjinäkin!

  • Juuri niin! Tuoksukynttilät tuovat ihanaa tunnelmaa ja siitä pitää nauttia näin pimeään vuodenaikaan. 🙂

 7. Täällä myös liputetaan Joik kin perään.
  Tulin eilen Tallinnasta ja ostin Joik kosmetiikkaa ja piparkakku tuoksuisen kynttilän.

  Näitä kynttilöitä saa monesta eri kaupasta, parhaat valikoimat ovat Stockalla, 1 krs. Löytyy Joik kosmetiikka hyllyn toiselta puolen sekä Kaubamajasta, kotiosastolta, mutta ovat vähän muiden kynttilöiden sivussa, kannattaa suosiolla kysyä myyjältä.
  Mm monessa apteekissa myydään, mutta näissä kahdessa on laajin valikoima.

  Hinta on n 7,50’e per kynttilä. Tuoksuja moneen eri lähtöön

  • Kiitos vinkistä! Onpas kyllä edullisia tuoksukynttilöitä! Seuraavalla Tallinnan reissulla pitää kyllä muistaa tämä! 🙂

 8. On kyllä nätti kynttilä! Unohdin ihan tsekata H&M valikoiman, kun netistä näitä kynttilöitä hain. Kiitos vinkistä! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.