Sain Vaaleanpunaisen hirsitalon Marjalta haasteen jakaa elämäni aakkoset. Istuskelen juuri junassa matkalla kotiin viikonloppureissulta, joten tämä on hyvä hetki vastailla haasteeseen. Pyrin kirjoittamaan jokaisen kirjaimen yhteyteen sen asian, joka tulee ensimmäisenä mieleen.

A – Aamukahvi. Ilman sitä päivä ei lähde kunnolla käyntiin ja vieroitusoireet näkyvät pian migreeninä. Parasta on juoda hitaat aamukaffit kesäaamuna terassilla pyjama päällä.

B – Blogi. Blogini on minulle tärkeä harrastus/työ, enkä varmaan voisi enää kuvitella elämääni ilman sitä. Bloggaaminen antaa niin paljon monella eri tavalla.

C – CC-voide. Tämä tuli ensimmäisenä mieleen c-kirjaimesta. Käytän Lumenen CC-voidetta lähes päivittäin.

D – D…. Poikani nimi alkaa d:llä, joten luonnollisesti se tuli ensimmäisenä mieleen. Hän on maailman suloisin, rakkain ja reippain poika meille. <3

E – Eläimet. Meidän kisumirrit Viivi ja Pehmis. Pidän paljon eläimistä, mutta kuitenkin kaikkein eniten kissoista. Haaveilin pienenä kauan omasta kissasta, kunnes yläasteella menin itse allergiatesteihin, jotta saimme varmuuden olenko kissoille allerginen. En ollut ja meille muutti Miuku-kissa. Hän eli 14-vuotiaaksi. Ennen Miukua minulla oli gerbiilejä. Ensin Nikke ja sen jälkeen Rollo ja Roope.

F – F…. Tyttären nimen ensimmäinen kirjain. Hän on iloinen ja nopeasti innostuva pieni pippurinen kikkarapää. Meidän rakkain pieni tyttö. <3

G – Gloria Blog Awards tuli tästä ensimmäisenä mieleen. Siellä oli mukava tavata blogikavereita, vaikkakin en koe oloani kovin luontevaksi erilaisissa kekkereissä. Välillä on kuitenkin tosi kiva päästä tuulettumaan ja tapaamaan ihmisiä blogien takana.

sohvannurkka

H – Hiljaisuus. Sitä kaipaan joskus ja välillä sellaisiakin hetkiä tulee kotona. Ne ovat kuitenkin niin harvinaisia, että sellainen hetki ihmetyttää joka kerta. “Miten täällä voi olla näin hiljaista?”

I – Ihana. Se on sana, jota käytän usein. Mutta kun monet jutut vain ovat niin ihania!

J – Juna. Junalla (varsinkin Pendolinolla) on ihan kätevä matkustaa Helsinkiin. Olen matkustellut junalla aika paljon, sillä teini-iässä matkustelin usein junalla Turkuun siskoni ja myöhemmin myös silloisen poikakaverin luokse.

K – Koti. Koti on aina ollut minulle erityisen tärkeä paikka, eikä minulla ole koskaan tylsää kotona. Joskus opiskeluaikoina se saattoi aiheuttaa ihmetystä, mutta minä vaan rentoudun parhaiten kun saan vain oleskella kotona. Toki välillä pitää käydä tuulettumassa, mutta minua ahdistaisi sellainen elämä, että joka viikonloppu olisi jotain menoa jonnekin.

L – Loma. Lomat ovat ihmisen parasta aikaa! En tykkää hirveästi suunnitella lomia etukäteen, vaan mennään fiiliksen mukaan. Tietysti pidemmät matkat vaativat vähän suunnittelua. Sellainen on ihan mahtavaa, että yhtäkkiä vain lähdetään jonnekin! Yksi parhaimmista hetkistä on sitten kotiinpaluu. Lomalla voi myös olla vain kotona jos siltä tuntuu. Ei ole mitään ns. oikeaa tapaa viettää loma.

M – Mankku. Eli mieheni ja meidän lasten iskä. Hän on ihana ja omalaatuinen persoona ja tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Me olemme hyvä tiimi. <3

nuttura

N – Nainen. Tämä sana herättää minussa vähän ristiriitaisia tunteita. Vaikka olen jo 36-vuotias, koen edelleen olevani tyttö. Sanon ystäviänikin mielummin tytöiksi kuin naisiksi. Tyttömäisyys on asenne, joka ei liity ikään. Samanhenkiset ihmiset ymmärtävät mitä tarkoitan. Tyttömäisyys ei minusta mitenkään vähennä uskottavuutta esim. työelämässä, vaan koen että on tärkeämpää olla aito kuin peitellä omia tyttömäisiä piirteitään. Minä olen tyttö vielä mummonakin!

O – Olohuone. Olohuone on meidän kodin sydän. Vietämme sohvan ympärillä paljon aikaa. Meidän poika tekee usein läksytkin olohuoneen pöydän ääressä, kiikkutuolissa istuen.

P – Palohälytin. Meidän palohälyttimet ovat alkaneet piippailla itsestään taas viime aikoina. Ne toimivat verkkovirralla ja varallaolevat patteritkin on vaihdettu, mutta silti nyt on tullut vääriä hälytyksiä. Niin rasittavaa!

Q – Quattro stagioni -pizza. Haemme muutaman kerran kuukaudessa pizzan viikonloppuna. Se ei kylläkään ole tuo quattro stagioni, mutta tuo tuli nyt tästä kirjaimesta mieleen.

R – Radio. Kuuntelen radioita autossa ja työpaikalla. Yleensä kanavaksi valikoituu Radio SuomiPop.

S – Sisustus. Sisustus on rakas harrastukseni, joka alkoi lapsuudessa, kuten olen teille jo tainutkin kertoa. Asuimme omakotitalossa, jonka ullakolle sain vapaasti rakentaa leikkini, eikä niitä tarvinut aina siivota pois. Sinne rakensin ison barbikaupungin erilaisista pikkutavaroista. Kaupungissa oli barbien kodin lisäksi koulu, hotelli, kenkäkauppa, vaatekauppa, kioski, uimaranta, rantahuvila ja bussi. Vieläkin huomaan kirppiksillä tavaroita, jotka sopisivat hyvin barbikaupunkiin.

heheh

T – Taide. Taide on minusta tärkeä osa kodin henkeä. Minulle rakkaimpia ovat tietysti isäni taulut.

U – Uiminen. Uiminen on oikeastaan ainoa liikuntalaji, josta oikeasti pidän. Lapsena olin jonkin aikaa kilpauintikoulussa, mutta jostain syystä se harrastus jäi. Mielellään kuitenkin käyn edelleen uimassa ja nautin vedestä.

V – Valkoinen. Valkoinen taitaa olla lempivärini. Siihen ei koskaan kyllästy ja se on lähes aina varma ja ajaton valinta sisustuksessa. Mutta tarvitaan myös värejä!

W – WC. Tarpeellinen tila joka kodissa. 🙂

X – Xylitoli. Minun on pitänyt rajoittaa purkan syöntiäni hammaslääkärin määräyksestä. Lihakset ovat niin jumissa hartioista purentaan saakka.

Y – Ystävät. Arvostan pitkäikäisiä ystävyyssuhteita ja olen onnekas, että lähimmät ystäväni ovat olleet elämässäni jo pitkään. Joidenkin ystävien kanssa saattaa olla pitkä aika ettei nähdä, mutta kun sitten tavataan, niin jutut jatkuvat siitä mihin jäivätkin. Minulla ei ole laaja kaveripiiri, vaan kourallinen luottoystäviä.

Z – Zzz. Uni on tärkeää. Nukahdan todella helposti ja vapaapäivinä nukun mielellään pitkään, mikä minulle tarkoittaa n. klo 9. Päiväunet ovat luksusta!

Å – Åbo. Turku on rakas paikka, jossa käyn mielelläni siskoa tapaamassa. Vanhempanikin asuivat siellä reilu 10 vuotta, kunnes palasivat kotiseudulle takaisin.

Ä – Äitiys. Koska koen niin vahvasti olevani tyttö, vaati äitiyteen sopeutuminen tiettyjen asioiden oivaltamista. Ei ole yhtä ainoaa oikeata tapaa olla äiti, vaan jokainen tekee sen omalla tyylillään. Vaikka on äiti, on tärkeää että elämään mahtuu muutakin. Tietysti oma perhe ja lapset ovat aina tärkeintä, mutta jaksamisen kannalta on tärkeää pitää elämässä muitakin asioita.

Ö – Ööö…mitähän tähän keksisi? Ö-ö-ö…öitä.

Tämä haaste on kiertänyt jo aika monessa blogissa, mutta jos et ole sitä vielä saanut, niin nappaa tästä. En nyt siis anna tätä eteenpäin kenellekään erityisesti.

Mukavaa sunnuntai-päivää!

Author

10 Comments

 1. Hei, olen miettimässä nimiä lapselle. Saako udella mitkä lastesi nimet ovat?

  • Ymmärrän, että nimien keksimiseen kaipaa vinkkejä, mutta en kuitenkaan blogissani halua lasteni nimiä tuoda julki.

  • Mahtava kuulla! 🙂 Kaikki eivät tuota mun teoriaa ymmärrä…nauravat vain. Mutta ei se haittaa. 🙂 Onneksi meitä tyttöjä on muitakin. <3

  • Heheheh, kiitos Kerttu! <3 Nyt vain pitää siis valita minkä niistä paljastaa… 😀

   Jep, kyllä teen tämän jossain vaiheessa. 🙂

 2. Olipa iloinen yllätys nähdä aurinkoiset kasvosi kuvissa. Itse yritän aina lymyillä kameran takana, koska en oikein koskaan onnistu kuvissa. Toisin kuin nämä 🙂

  • Minä en yhtään tykkää olla kuvissa. Se tuntuu niin hölmöltä ja teennäiseltä. Joskus on pakko…nämäkin kuvat otettiin alunperin yhteen toiseen tarkoitukseen. Paljon mielummin minäkin olen kameran toisella puolella. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.