omakuva330

Herttainen Johanna, Löytö-blogista, toivoi kommenttiboxissani, että osallistuisin hänen aloittamaan haasteeseen blogiperiaatteista. Tämä on hyvä ja mielenkiintoinen aihe, joten mikäpäs siinä. Johanna kuvaili haastetta näin:

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”

Johanna toivoi myös, että haasteen yhteyteen lisättäisiin oma kuva, joten julkaisen tämmöisen viime talvisen otoksen.

 

 

 

Perusjutut

Blogiharrastukseni alkoi n. viisi vuotta sitten ollessani äitiyslomalla. Asuimme silloin Vaasassa ensimmäisessä rakentamassamme talossa. Ensimmäinen blogini keskittyi enemmän muotiin, mutta kirjoittelin myös sisustuksesta satunnaisesti. Keväällä 2010 muutimme takaisin kotikaupunkiimme Kokkolaan ja uuden talon rakentaminen alkoi siinä samassa hötäkässä. Päätin perustaa uudenlaisen raksablogin, joka keskittyisi enemmän sisustamiseen, sillä monet löytämäni raksablogit olivat tuolloin miesten ylläpitämiä ja todella teknisiä. Huomasin, että bloggaan paljon mielummin sisustamisesta, sillä en itse halua olla niin paljon esillä blogissa. Niinpä ensimmäinen blogi sai jäädä ja keskityin Valkoiseen Harmajaan. Tammikuussa 2012 blogini muutti Bloggerista tänne Divaaniblogeihin. Nyt muutaman vuoden jälkeen voisin sanoa, että bloggaamisesta on tullut elämäntapa ja sivutyöni.

Nykyisin blogini keskittyy sisustamiseen. Rakentamisaiheiset jutut ovat luonnollisesti jääneet taka-alalle, kun talomme on valmistunut. Kuten olen jo monesti kertonutkin, haluaisin tuoda blogissani esiin miten pienillä asioilla voi muuttaa kodin ilmettä. Blogini keskittyykin meidän oman kotimme pienien sisustusmuutosten seuraamiseen. Seuraan mielelläni myös sisustustrendejä ja tuoteuutuuksia, joita ilmestyy markkinoille. Pyrin pitämään blogin fiiliksen ajankohtaisena, vaikka oman kodin sisustus pysyykin peruselementeiltään samanlaisena.

Silloin tällöin kirjoittelen myös muista aiheista. En juurikaan suunnittele postauksia paljon etukäteen, vaan kirjoittelen siitä, mitä mieleeni tulee ja julkaisen jutun heti. Mutta koska ideoita saattaa tulla montakin kerralla tai vaikkapa keskellä yötä, olen tallettanut niitä puhelimeni muistioon, josta käyn tylsänä hetkenä poimimassa uuden postausaiheen blogiini.

Parasta bloggaamisessa minulle on se, että voin tätä kautta toteuttaa omaa visuaalista näkemystäni ja pääsen tekemään sitä, mistä pidän eniten: ideoimaan ja suunnittelemaan uusia juttuja ja toteuttamaan niitä omalla tavallani. Yksi parhaista puolista olette tietysti myös te, lukijani, ja blogin myötä syntyvä vuorovaikutus. Olen myös tavannut monta ihastuttavaa ja mielenkiintoista tyyppiä tämän harrastukseni myötä. Blogi on tuonut paljon hyvää elämääni.

Teksti ja ulkoasu

Kuten jo mainitsinkin, julkaisen blogikirjoitukset heti sitä mukaa, kun ne syntyvät. Pyrin pitämään juttuni lyhyinä, mutta joskus aihe on sellainen, että tekstiä on pakko tuottaa enemmän. En juurikaan muokkaa tekstiä enää julkaisun jälkeen, mutta toki käyn korjailemassa kirjoitusvirheitä jos huomaan niitä. Pidän teksteissäni melko asiallisen linjan, mutta joskus väliin saattaa eksyä muutama letkautuskin.

Koska bloggailen Divaaniblogit-sivustolla, on blogipohjani tehty Divaaniblogien teeman mukaiseksi. Alustana on WordPress. Pidän selkeästä ulkoasusta ja pyrin kollaaseissani ja sivupalkin kuvissani noudattamaan yhtenäistä linjaa. Bannerimainoksiin en voi vaikuttaa.

Kuvat

Kuvat ovat tärkein osa blogiani. Pyrin käyttämään pääsääntöisesti vain omia kuviani. Kuvaan Canon 5D Mark II -järjestelmäkameralla, johon olen hankkinut neljä objektiivia. Eniten käytän 50 mm 1:2,5 objektiivia. Silloin tällöin julkaisen kyllä myös Instagram-otoksiani, joita olen tallentanut iPhonella tai iPad Minillä.

Kuviani saa lainata muihin blogeihin, jos mainitsee blogini lähteeksi. Tietysti on aina kiva, että ilmoittaa myös minulle, niin voin käydä katsomassa millaisessa yhteydessä kuvaani on käytetty.

Kaupalliseen tarkoitukseen kuviani ei luonnollisestikaan saa käyttää ilman lupaani ja sopivaa korvausta. Kerran olen törmännyt siihen, että kuviani löytyi erään ranskalaisen verkkokaupan sivustolta ja he poistivat kuvat heti pyynnöstäni. Mutta olen myös myynyt kuviani yritysten käyttöön, eli niihin saattaa törmätä netissä jossain muuallakin ihan luvallisesti.

Linkit

Blogini sivupalkista löytyy linkkilista seuraamistani blogeista. Toki seurailen näiden lisäksi muitakin blogeja ja lisäilen linkkejä sivupalkkiin sitä mukaa, kun muistan.

Teksteissä linkitän eri sivustoille aiheeseen sopivaan tyyliin. Linkit tunnistat eri väristä. Tällä hetkellä väri on violetti. Silloin tällöin blogissani on myös mainoslinkkejä ja ne tunnistat tähdestä.

Postaustahti

Yleensä kirjoittelen blogiin iltaisin, kun lapset ovat menneet sänkyyn. Kuvat olen saattanut ottaa jo aiemmin.

Pyrin postailemaan viisi kertaa viikossa, mutta menen fiiliksen mukaan. Joskus saatan postailla joka päivä ja joskus saattaa tulla muutaman peräkkäisen päivän tauko. Bloggaamiseen kuluu kyllä paljon aikaa ja jos omassa elämässä on paljon menoa ja hässäkkää, heijastuu se luonnollisesti myös blogiin. Minulla on muutakin elämää. 😉

Yhteistyö ja mainonta

Teen mielelläni yhteistyötä minulle mieleisten yritysten kanssa. Bannerimainonta hoituu Bonnierin kautta, mutta sisältöyhteistyöt neuvotellaan yhteistyössä ja minä teen lopullisen toteutuksen. Hyväksyn blogiini vain sellaisia yhteistyöjuttuja, jotka tuntuvat minusta mielekkäiltä ja sopivan blogini henkeen. Tuon yhteistyöpostauksissa esiin oman näkemykseni tuotteesta.

Mielekkäimpiä yhteistyöjuttuja ovat erilaiset stailaukset (kuten taannoiset yhteistyöt Iittalan ja Kodin Ykkösen kanssa), mutta uusien tuotteiden kokeileminen on myös hyvin mielenkiintoista.

Suositut bloggarit saavat melko paljon yhteistyöehdotuksia ja blogilahjoja. Tämän myötä olen minäkin oppinut sanomaan ”ei”, mikä on ihan hyvä juttu. Pitää pyrkiä säilyttämään oma linja ja näkemys.

Silloin tällöin, mutta melko harvoin, teen myös tuotekollaaseja tai muita postauksia, joissa saattaa olla mainoslinkkejä verkkokauppoihin. Sellaiset linkit tunnistat tähdestä (*). Verkkokauppojen valikoimaa on melko työlästä selata itsekseen läpi, joten minusta on ihan kiva, että bloggarit nostavat esille suosikkituotteitaan ja näin on itsekin helpompi löytää etsimänsä tai saada vinkkejä.

Varsinaisten yhteistyöpostausten lisäksi kirjoitan lempituotteistani myös huvikseni (ilman korvausta). Tykkään-sarjan postauksiini nostan esiin tuotteita ilman yhteistyökuviota. Miksipä en jakaisi teidän kanssa vinkkejä hyvistä löydöistä tai innostuksen kohteistani. Autan mielelläni myös uusia yrityksiä tai nuoria muotoilijoita saamaan näkyvyyttä.

Ikävät kommentit

Kyllä, niitäkin tulee joskus, mutta todella harvoin. Tottakai saa olla eri mieltä asioista, mutta minusta hyviin tapoihin kuuluu ilmaista eriävä näkemys ystävälliseen sävyyn. Henkilökohtaisiksi loukkauksiksi tarkoitettuja kommentteja olen saanut muutaman ja ne poistan, sillä en näe, että ne tuovat mielekkyyttä kommenttilootan keskusteluun. Inhottavat kommentit nolaavat minusta niiden kirjoittajan ja vaikka ne loukkaavat, tulee minulle myös myötähäpeä kommentin jättäjää kohtaan.

Blogialustani on sellainen, että näen jokaisen kommentoijan IP-osoitteen, joten voin seurata millaisia kommentteja kyseisestä IP:stä on aiemmin tullut.

Työhöni liittyvät asiat

Työminäni ei liity blogiini mitenkään, joten työhöni liittyvät asiat eivät näy täällä. Työskentelen viestintätehtävien parissa ja joskus työssäni on myös hyötyä taidoista, joita olen oppinut bloggaamisen kautta. Blogiharrastukseni saattaa joskus harvoin tulla työpaikalla esille, kun joku mainitsee lukevansa blogiani tms.

Liitännäiset (some)

Blogini ”sivutuotteena” voidaan pitää Valkoinen Harmaja -facebook sivua sekä Instagram profiiliani (@suvim_valkoinenharmaja). Instagramiin postailen ajakohtaisia otoksiani iPhonella ja iPad Minillä. Sinne tallentuu myös enemmän kurkistuksia arkielämästämme.

Blogiani voi seurata Bloglovinin, Facebookin ja Blogilistan kautta. Linkit löytyvät sivupalkista. Itse seuraan blogeja vieläkin Bloggerin hallintapaneelin kautta, jonne voi kopsata minkä tahansa URL:in seurattavaksi (muitakin kuin Bloggerin blogeja).

Vinkit bloggaamiseen

Tärkeintä bloggaamisessa on löytää oma tyyli, joka erottaa sinut muista. Aloittavan bloggarin kannattaa postailla usein ja kommentoida ahkerasti muiden blogeihin. Näin lukijat löytävät blogisi. Minusta on myös kohteliasta vastata jokaiseen kommenttiin ja siihen pyrin itsekin. Joskus minulla saattaa kyllä vahingossa unohtua yksittäisiin kommentteihin vastaaminen, varsinkin jos ne ovat tulleet vanhaan blogikirjoitukseen. Samoin saattaa käydä joskus yksittäisten sähköpostiviestien kanssa. Se ei ole tahallista ja toivon ettei kukaan pahoita siitä mieltään. Kannattaa vain laittaa uudestaan sähköpostia jos olen unohtanut vastata.

Huh, tulipahan pitkä juttu! Mutta minusta muiden bloggajien vastauksia on mielenkiintoista lukea,
joten haastankin tähän mukaan:

oman siskoni Muoti mielessä -blogista,

Sadun All You Need is White -blogista sekä

Kertun Modernisti kodikas -blogista.

Mukavaa sunnuntaipäivää!
Minä menen nyt parantelemaan selkääni, johon on iskenyt joku noidannuolen tyyppinen vaiva.

Author

14 Comments

  • Kiitos sinulle hyvästä haasteesta! Näitä vastauksia on niin mielenkiintoista lukea eri blogeista. 🙂

 1. Hei, ihan asian vierestä, vaikka tämäkin asia on tärkeä :). Harkitsemme Harmajan rakentamista ja olisi kiva lukea sellainen kaksi vuotta rakentamisen jälkeen postaus. Oletteko olleet tyytyväisiä Kannustaloon ja esim. harmajan kiinteisiin ikkunoihin. Mitkä ratkaisut teidän talossa tuntuu niiltä parhailta. Onko jotain mitä olisitte ehkä tehneet toisella tapaa jne.

  • Kiva postausidea! 🙂 Olen joskus jotain tämän suuntaista kirjoitellutkin, löytyy jostain blogin uumenista… Mutta toki nyt olisi taas uutta näkökulmaa asiaan, kun muutosta on kulunut jo parisen vuotta.

   Kiinteisiin ikkunoihin olemme olleet oikein tyytyväisiä. On helppo pitää puhtaana. 😉 Joskus harmitellaan sitä ettei rakennettu parvea, kun tuota korkeutta olisi riittänyt reippaasti….

 2. Tämä oli huippu haaste ja vastaukset! Blogia suunnittelevana tulee tuumailtua, pähkäiltyä ja mietittyä kaikenmoista ja nämä vastaukset ja tarinoinnit kyllä auttaa hahmottamaan ”todellisuuden”.
  Kiitos!

 3. Pingback: Blogiini liittyvät periaatteeni | All you need is White

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.