Sisustusblogeissa kiertää tällä hetkellä haaste, jossa on Chip It -sovelluksen avulla kaapattu kuvista kodin värikoodeja. Haasteen alullepanija taisi olla Modernisti kodikas -blogin Kerttu, jolta minäkin haasteen sain. Kiitos vain! 🙂

Tämä haaste sopiikin oikein mukavasti tähän saumaan, sillä koneestani hajosi kiintolevy ja menetin siinä tohinassa joitakin blogia koskevia tiedostoja. Tätä haastetta varten nappasin kuvat blogin vanhoista postauksista sekä säilyneistä kuva-arkistoista. Tuleepa nyt samalla koottua myös tähän yhteen postaukseen meidän kodin kaikki huoneet.

Eteinen:

eteinen1

Eteisen vaatehuone:

eteisenvh

Ruokailutila:

ruokailutila1

Keittiö:

keittioisokuva: Sameli Rantanen

Kodinhoitohuone:

khhkuva: Sameli Rantanen

Olohuone:

olohuone1

Makuuhuone:

makkari1

Vanhempien vaatehuone:

mhvaatehuonekuva: Sameli Rantanen

Työhuone:

tyohuone1

Pojan huone:

pojanhuone1

Tytön huone:

tytonhuone1

Lasten wc:

lastenkph1

Aikuisten kylpyhuone:

vanhempienkphkuva: Sameli Rantanen

Saunatupa:

saunatupa1

Saunatuvan kylpyhuone:

saunankph1

Sauna:

sauna1

Ihan hauska värileikki! Värikoodit ovat oikeita by Sherwin & Williams -maalikoodeja, mutta olisipa kiva jos saataisiin samantapainen sovellus täällä Suomessa saatavilla olevista maaleista. Nämä värikoodit ovat tietysti vain yksi tulkinta valokuvasta ja poikkeavat hiukan todellisuudesta.

Tästä analyysistä näkee kuitenkin selvästi sen, että kodissamme vallitsee melko neutraali väripohja (valkoisen ja harmaan eri sävyjä), jota on piristämässä muutama voimakas tehoste pieninä ripauksina.

Hmm…kellehän kaikille tämä haaste on jo annettu eteenpäin…? Jos et ole sitä vielä saanut, niin nappaa tästä. 🙂

Translation: This challenge is circling around Finnish interior design blogs at the moment. The point is to use Chip it application for determining the colour pallette of your home. Good fun. 🙂 This post also gathers up images of each room in our home.

Author

14 Comments

 1. Pojan huoneessa on kivasti väripilkkuja, mutta tyttären huone vaikuttaa ankealta lastenhuoneeksi. Enkä tarkoita, että pitäisi olla kaikki sateenkaaren värit, mutta tuosta saa aika synkän kuvan.

  • Niinhän se vaikuttaa tämän yhden kuvan perusteella. Totuus on jotain muuta leluvuorten ansiosta. ;D

 2. itse olen kuullut että tikkurilalla on olemassa laite jolla voit lukea jostakin esineestä tai asiasta värin ja se analysoi sen lähimmäs jotakin tikkurilan symphony värikartaston väriä!

 3. Tämä on kyllä niin kiva haaste, että taidan toteuttaa vaikka en sitä henkilökohtaisesti ole keneltäkään saanutkaan. Teillä on kyllä niin tyylikästä että omat kuvat eivät noiden jälkeen näytä yhtään miltään 🙂

 4. Asian vierestä kylläkin.. mutta oliko teidän olkkarin matossa (alkuun) tunkkaista (villa?, lammas?) hajua? Itse olen hankkinut aiemmin ko mallistosta samat matot makkariin eikä niissä ollut mitään hajua. Nyt hankin ison maton olkkariin ja siitä tulee tunkkainen haju.. Pikkumatoista ei kyllä lähtenyt edes oikein villanukkaa irti, kun taas tämä iso matto pöllyttää aika lailla.

  • Kyllä villamatot alussa vähän ”tuoksahtavat” ja vieläkin joskus jos on esim. lämmin päivä. Pitää vain tuuletella ahkerasti. Meilläkin irtosi alussa matosta nukkaa, mutta ei enää juuri ollenkaan.

 5. Itselläni on edessä muutto ja sitä ennen pintojen maalausta uudessa kodissani. Tarkoitus on pitää seinät valkoisina ja siksi kysyisin, mihin valkoiseen sävyyn olette päätyneet esim. nyt olohuoneen tai makuuhuoneen seinissä ja katossa? Maalarinvalkoiseen vai johonkin muuhun?

  • Seinissä on Tikkurilan ”Paperi”, katossa on sävyttämätön Siroplast (olohuoneessa Teknoksen ”Katto Pro”).

 6. Hei
  Olemme itse juuri aloittamassa rakentamista ja olen kiinnostunut kun teillä on mustaa kaakelia pesuhuoneessa. Asumme paikkakunnalla jossa on hyvin kalkkinen vesi niin miten on oletteko pärjänneet mustan kaakelin kanssa vai jääkö ikävästi valkoisia kalkki rantuja?

 7. Hei Suvi!
  Miten iMaciin saa näytönsäästäjäksi sen mustavalkoisen kellon?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.