asetelma

lehdetjamakkari

bedroom1

pehmis

bedroom2

pehmisjamakkari

Makuuhuoneemme on täysin valkoinen. Pidän kovasti siitä, että sieltä löytyy vaaleudesta huolimatta herkullisia kontrasteja: ylelliset silkkiverhot, rouheat pellavalakanat*, skarpin moderni sängypääty sekä kolme erilaista valaisinta. Pellavalakanat tuntuvat ihanan vilpoisilta ja uskon, että ne vain paranevat (pehmenevät) useiden pesujen myötä. Ryppyjä saa olla.

Asettelin sängynpäädylle vaihteeksi uuden asetelman. Kirjat tuovat kotoisuutta ja Tom Dixonin kynttilälyhty erottuu kauniisti valkoisessa huoneessa.

Koska makuuhuonessamme on erilaisia materiaaleja, löytyy valkoisen sävyjäkin monta. En itse edusta sitä ”koulukuntaa”, jonka mukaan valkoisessa sisustuksessa täytyisi kaikkien valkoisten sävyjen matchata yhteen. Tuntuisi mahdottomalta löytää erilaisia materiaaleja ja tavaroita nimenomaan tietyssä valkoisen sävyssä.

* J.F. by Finlayson -lakanasetit saatu blogin kautta

Translation: Our bedroom is completely white. However, there are many contrasts in materials: like for example, luxurious silk curtains, crisp linen duvet cover sets, modern headboard and three different types of lamps. I think it looks nice when different shades of whites are mixed together – everything does not have to be exactly the same shade of white.

Author

22 Comments

  • Nuo Finlaysonin pellavalakanat tuntuvat kyllä ihanilta! Ärsyttävää on vaan se, että sisäpeitto lähtee aina vaeltamaan lakanan sisällä. Joissakin lakanoissa on vaan sellainen ”feature”. 😉

 1. Olen ollut aika neuroottinen valkoisten sävyjen mätsäyksen suhteen, mutta mitä enemmän tulee ikää niin sen vähän tunnun ottavan stressiä.

  • Minä kannatan rentoa sisustamista! Ei tarvitse olla säntillistä ja täydellistä. 🙂

  • Minäkin meinaan vielä hankkia toiset pellavalakanat jossain vaiheessa. Esim. Pentikiltä, kun lahjakortti polttelee taskussa… 😉

 2. Pellavalakanat ovat ihania, mutta ne kuuluu mankeloida sileiksi, kiiltäviksi.
  Silloin niihen hehku ja kosketus iholla on täydellistä.
  Mankeli on ehdoton kaveri 🙂

  • Voih, kun minä olen niin laiska mankeloimaan. Rypyt ei haittaa tarpeeksi. Oikeastaan petaamaton ja vähän ryppyinen sänky on minusta kaunis – jopa kauniimpi kuin säntillinen hotellipetaus. Makuasioita… 🙂

 3. Ennen olin tarkka valkoisten sävyjen suhteen, mutta on se sisustaminen vaan niin paljon hauskempaa ja helpompaa kun hyväksyy valkoisestakin eri nyanssit. Täälläkin liputetaan pellavan puolesta; ihanaa kun kerrankin saa luvalla olla ryppyiset petivaatteet. Pitää tsekata Finlaysonin lakanat, kiitos vinkistä. Societylläkin on ainakin aiemmin ollut myös makeita pellavalakanoita.

  http://www.hubanehome.blogspot.fi

  ps. pois vaan ylimääräiset kommentit jos tuli monta kertaa; katosivat jonnekin.

  • On paljon helpompi sisustaa, kun ei aseta liikaa rajoituksia. 😉
   Täytyypäs tutustua noihin Societynkin lakanoihin – kiitos vinkistä! 🙂

 4. Pellava tosiaan on aivan ihana materiaali. Mikkelin Sokoksen kodinosastolta maaliskuun ajan J.F. by Finlayson -lakanasetit -20%

  • Kannattaa kyllä koettaa pellavalakanoita! Ne tuntuvat ihanan vilpoisilta ja laadukkailta. Kokemusta minulla ei ole kyllä kuin näistä Finlaysonin lakanoista.

  • Moni tuntuu kehuvan Balmuirin lakanoita. Itsellä ei ole niistä kokemusta, mutta laitan vinkin korvan taakse. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.