Olen valaisinfriikki. Olen sen jo varmaan teille kertonutkin. Minulle valaisimet ovat sisustuksessa vähän sama asia kuin pukeutumisessa laukut. Pukeutumisessa olen siis laukkufriikki. Sisustushaasteen seuraavana aiheena oli valaisin, ja minulla oli vähän vaikeuksia valita, mistä valaisimesta kirjoittaisin. Päätin valita makuuhuoneemme kattovalaisimen, sillä se näkyy harvemmin kuvissa.

Kyseessä on Le Klintin 172 (luulisin, että koko on ”medium”, mutta en ole varma). Tämä valaisin on matkannut kodeissamme toisesta opiskelija-asunnosta saakka. Eli valaisin taitaa olla nyt reilu 10 vuotta vanha. Ja yhä pidän siitä niin kovasti! Opiskelija-asunnossa se oli sijoitettu olohuoneeseen, muissa kodeissa sen jälkeen se on majaillut aina makuuhuoneessa.

Siskoni neuvo minulle ensimmäistä opiskelija-asuntoa sisustaessa oli, että ”valaisimiin kannattaa satsata mikäli vain mahdollista”. Laadukkaat ja ajattomat valaisimet viimeistelevät sisustuksen ja saavat pienellä budjetillakin toteutetun sisustuksen näyttämään paremmalta. Pikkuhiljaa, ajan myötä valaisinkokoelmaa voi kasvattaa ja kauniista valaisimistahan on aina mukava haaveilla.

Oletko sinä hurahtanut johonkin tiettyyn sisustukselliseen juttuun?


Translation: I’m taking part in a post series, where I post about a specific subject listed here (in Finnish). Now it was time to write about a lamp and I chose to write about the lamp in our bedroom. It’s Le Klint’s 172 (I’m not sure about the size, but I think it’s ”medium”). We’ve had it for about ten years now and I still love it! I’m very much into design lamps and I think that lamps finish off the decoration of a room, similar to how bags finish off an outfit (I’m also ”a designer bag freak”). Do you have a special area in interior design which you are passionate about? Are there any foreign readers out there? Do I need to translate these…?

Author

23 Comments

  • Tiiäkkö, just kun olin julkaissut tän postauksen, niin mieleen tuli, että minähän olen hurahtanut myös tuoleihin. 😀

 1. Täällä myös yksi valaisin hullu. Ne jää perintönä lapsille, paljon muuta ei jääkään, heh.

  Pukeutumisessa on kenkäfriikki. Mustia juhla-avokkaita ON liikaa. Muista väreistä puhumattakaan. Myönnän sen. Varsinkin, kun olen kesäisin tennarinaisia, niitäkin löytyy useammassa värissä… 🙂

  • Aivan, ajattomat klassikot ovat sitten perintöä lapsille. Toivottavasti hekin pitävät niistä sitten joskus… 🙂

   Kyllä mullekin kengät kelpaa. 😉

 2. Täällä nousee käsi myös kun puhutaan valaisin hulluudesta. Aina on tilaa yhdelle kauniille valaisimelle! Toinen heikko kohtani on tuolit!

  Pukeutumisessa ne ovat laukut, kengät ja huivit.

  Hyvän neuvon on siskosi aikanaan antanut valaisimien suhteen!

  • Jep, valaisimet ja tuolit on se juttu! 🙂

   Allekirjoitan myös laukut ja kengät. Huiveja minulla on aika vähän enkä niitä oikein osaa käyttää asusteena.

 3. Tuo le klint on kyllä kaunis valaisin ja sopii oikeastaan mihin huoneeseen tahansa! Teiltä löytyy monta kaunista valaisinta!

  Olen siskosi kanssa täysin samaa mieltä tuosta, että kannattaa satsata laadukkaisiin ja ajattomiin valaisimiin, kuten huonekaluihinkin. Niissä laatu säilyy ja ulkonäkö kestää aikaa eikä niihin myöskään kyllästy helposti. Itse olen hurahtanut valaisimien lisäksi tuoleihin 🙂

  -I-

  • Meidän valaisinkiintiö alkaa nyt olla täynnä. 🙂 No ehkä työhuoneeseen voisi vielä hankkia uuden pöytävalaisimen (Jielde tms.) jossain vaiheessa… 😀

 4. oi ihana, tuollaisen postimies kiikutti eilen meidänkin ovelle 😛 tänään Hän pääseen paikoilleen <3
  erittäin hyvä tuo siskosi neuvo, oon täysin samaa mieltä 🙂

 5. Täällä on ja valaisimet ja tekstitaulut. Minkäs itselleen voi? 😉 Laskin juuri että meillä on 3 kertaa enemmän valaisimia kuin huoneita, hups!

 6. Täällä myös yks valaisin friikki. 🙂 Jos kerran raskii panostaa laadukkaaseen valaisimeen niin se kestää vuosia. Toinen heikkous on astiat. Niitä ei ole koskaan liikaa ja aina tulee vain uusia ihanuuksia.

 7. Kaunis lamppu. Hmm alkoi yhtäkkiä tekemään mieli marenkia. =)
  Kattolamput on kyllä koukuttavia. Ylimääräisiä on vaan hankala säilyttää =).

  • Totta. Meillä on vain yksi valaisin säilytyksessä. Kaikki muut ovat käytössä. 🙂

 8. Valaisimet ovat myös minun intohimoni kohde sisustuksessa. Saattaa myös liittyä siihen, että
  työskentelen valaisimien parissa.. 😉 Valaisimia on kellariinkin asti kertynyt, kaikille kun ei vain ole tämän hetkisessä kodissa paikkaa, mutta poiskaan en raaski niitä myydä. Ehkä sitten joskus saan ne taas esiinkin. Kaunis tuo Le Klint. 🙂

  • Sehän on kiva, että valaisimia riittää – voi sitten aina vaihdella välillä. 🙂 Niin kuin tuossa ylempänä kommentoin, meillä on kaikki valaisimet käytössä paitsi yksi.

 9. Olen itsekin valaisinintoilija. Tyttären huoneen katossa on tuo samainen 172, pienintä kokoa. Minusta se on juuri makuuhuoneen/lastenhuoneen valaisin. Pehmeä.

  Intoilun vastapainona sitten inhoankin yli kaiken verho- ja matto-ostoksia. Ne on vaikeita, ja tuntuu että mikään ei ole koskaan hyvä. Tasapainoilua…

  • Mukavaa, että samanhenkistä väkeä löytyy. 🙂

   Minkähän sisustushankinnan tekemistä minä inhoaisin…? Hmm… Ei tule mieleen! 😀

 10. Pingback: blog valaisin | kodin-valaistus.com

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.