Täällä on riehunut Eino-myrsky koko yön ja olipa viheliäinen heittänyt meidän kottikärrytkin keskelle pihaa. Onneksi ei kuitenkaan käynyt kuinkaan! Myrskystä huolimatta aurinko on paistanut tänään kauniisti ja innoistuin kuvailemaan kodin pieniä muutoksia. Olen vaihtanut ruokailutilan tauluasetelman tilalle yhden suuren isäni maalaaman taulun.

ruokailutilan_taulu

sohvankulma

ruokailutila

Tauluasetelma on vaihtunut tällä seinällä jo moneen kertaan ja kaikki versiot pääsee näkemään ”ruokailutila” -tagin avulla. Kiinnitämme taulut seinään pienillä nauloilla. Minusta se on kätevin ja luotettavin tapa. Naulasta jää niin pikkuruinen jälki ettei sitä edes huomaa ja halutessaan pienen reiän voi paikata maalilla ihan kätevästi. Iskältä olen oppinut hyvät vinkit taulujen kiinnitykseen ja jälkien paikkaukseen – meidän perheessä kun tauluasetelmat tuppaavat vaihtumaan aika usein…

lapset_juoksee

taulu_leimu

Tämän taulun värit sopivat kauniisti yhteen keittiön kaapiston päällä olevan Iittalan Leimu-valaisimen kanssa*. Mutta alunperin taulun värit olivat vähän kirkkaammat. Meillä on tämä sama taulu ensimmäisessä omistusasunnossa, jonka hankimme vuonna 2003, ja innostuin kaivelemaan kuva-arkistoja ja etsimään kuvat taulusta kirkkaamalla värityksellä:

koti_2003Aika samanlaisena on sisustustyylini vuosien saatossa pysynyt, kuten olen kertonutkin. Sohvat ovat vain menneet uusiksi; kaikki muut huonekalut ovat edelleen tallella ja suurin osa käytössäkin.

P.S. Jep, lehtikori pitäisi tyhjentää… 😉

*Iittalan Leimu-valaisin saatu blogiyhteistyön myötä.

Translation: I changed the painting arrangement on our dining room wall. I chose one big painting (painted by my father) instead of number of smaller paintings. We’ve had many different paintings on this wall and you can see all the different variations by clicking the ”ruokailutila” tag. We had this painting already in 2003 but the colours were a little bit brighter then; my father wanted to change the colours to more natural.

Author

28 Comments

  • Isäni halusi itse vaihtaa tauluun hillitymmät sävyt. En itse uskaltaisi alkaa ”sörkkimään” hänen töitään. 🙂

 1. Hei, miten saat reijät peitettyä noin hyvin? Upea taulu ja kiitos hienosta blogista!

  • En ole peittänyt reikiä. Pikkunaulat ovat edelleen seinässä, mutta eihän niitä erota, kun silmä kiinnittyy muihin näkyvimpiin kohtiin. 🙂

 2. Mahtavan luontevasti istuu tuokin taulu kokonaisuuteen : ) Oletko muuten tehnyt joskus postausta taulujen kiinnityksestä ja jälkien paikkauksesta? Hyvät ammattilaisen vinkit olisivat kovin tervetulleita.

  • En ole varmaan erikseen kirjoitellut taulujen kiinnityksestä; olen aina vain sivunnut aihetta. Minusta vaan kannattaa käyttää pieniä nauloja. Nytkin tuossa taulun vieressä on monta tyhjää naulaa. En poista niitä, sillä varmaan kohta laitan niihin taas tauluja roikkumaan. Naulat eivät erotu selvästi, kun silmä kiinnittyy muihin kohtiin.

 3. Hei Suvi!
  Täysin aiheen vierestä, mutta selailin juuri hiljattain blogiasi taaemmas aina helmikuuhun 2013, ja silmiin pisti mustavalkoinen kalenteri, jonka olit lukijoiden(kin) iloksi suunnitellut ja ladannut blogiin. Voisiko kalenteria kenties päivittää vuodelle 2014, yhä on nimittäin yhtä hieno kalenteri hakusessa kuin kyseinen!
  Ihanaa marraskuuta ja kohta alkavaa joulunodotusta. 🙂

 4. Kaunista taidetta teillä! Kiitos postauksesta; sain uusia ideoita taulujen ripustamiseen ja sijoitteluun. Näyttää kivalta kun taulu ei olekaan ruokapöydän keskilinjassa / keskellä. Ja vielä tuosta v. 2003-kuvasta: olin jo ihan unohtanut nuo putkitelkkarit – nehän veivät useamman neliön tilaa ja painoivat kuin synti…. Ei tule ikävä.

  • Mukava kuulla! 🙂 Minusta on kiva asettaa isot taulut juuri tuolla tavalla vähän sivuun, ei keskelle pöytää tai sohvaa.

   Putkitelkkarit olivat kyllä kamalia! Järkyttävän syviä ja painavia. Eikä siitä edes ole niin kauan aikaa… 🙂

 5. Onpa kaunis taulu! Tykkään erityisen paljon tuosta oranssista väristä! Minullakin on tapana kiinnittää tauluja pääasiassa pienillä nauloilla, minun äitini on museossa töissä, joten tännekin on vinkkejä sadellut! 😉

  • Kiva kuulla! 🙂 Pienillä nauloilla on niin kätevä kiinnittää tauluja. Minusta ihmiset turhaa pelkäävät seinien rei’ittämistä. No ehkä itsekin pelkäisin jos en olisi näin tottunut taulujen ripustelija…. 😉

 6. Ihana tuo isin taulu <3 toi sama tai melkein sama taisi olla jossain välissä meidänkin seinällä jonkin aikaa 🙂

  Heitin sulle kivan haasteen mun blogissa.

 7. Kaunis taulu ja niin mahdottoman kaunis koti! Persoonallinen ja viehättävä! Rakennamme juuri ja toivoisin, että pystyisin luomaan yhtä ihanan tunnelman kotiimme kuin sinäkin olet luonut. Uudet kodit ovat helposti melko persoonattomia, kun kaikki on vain uutta, mutta teillä on toisin!

  • Voi kuinka kauniisti sanottu, kiitos. 🙂 Sisustaminen on niin mukavaa ja kun se oma tyyli löytyy, niin kaikki valinnat tulevat ikään kuin itsestään.

  • On kyllä kiva vaihdella ilmettä välillä. Taulujen avulla se onnistuu niin helposti. 🙂

 8. Kiitos hyvästä taulujen kiinnitysvinkistä! Liian järeillä nauloilla on laitettu tauluja muutamille seinille ja nyt ei sitten paljon paikkoja vaihdella…Mikä on tuo valkoinen kaappi, joka sinulla on tuossa pöydän lähellä, kellon alla? Se on siis seinässä kiinni, koska en näe jalkoja siinä? Takkahuoneeseen on etsinnässä valkoinen, melkolailla neutraali kaappi lasten alati kasvavalle dvd kokoelmalle…:)

  • Mukavaa jos sait täältä vinkkiä. 🙂

   Valkoinen seinäkaappi on samaa sarjaa meidän keittiönkaappien kanssa, eli Topi-keittiöiden ”Kosketus” sarjaa. Ja juu, kaappi on kiinnitetty seinään (ei ole jalkoja). Tämmöinen olisi kyllä varmasti kätevä myös dvd-levyjen säilytykseen.

 9. Jännä nähdä miten paljon voi samassa tilassa tunnelma muuttua.
  Pitäisikin vaihdella taulujen paikkoja useammin.

  • Niin, vain pelkällä yhdellä taululla voi muuttaa ilmettä paljon! Ja tietysti myös muilla jutuilla kuten tekstiileillä ja huonekalujen uudelleen järjestämisellä.

 10. Moi!
  Ihanan harmonista taas kerran teillä vaikka viikaritkin kuvassa vilahtavat 🙂 !
  Minä selailin tageja etsien pohjapiirustusta saunatuvalta. Muistan joskus jonkinlaista pohjaa nähneeni vai muistanko väärin?
  Meillä on suunnitteilla rakentaa samalla tyylillä eli erillinen kylpy/sauna pienellä oleskelutilalla.
  Olisin kiitollinen jos saisin nähdä pohjanne!
  Aivan ihanat valotkin teille ilmestyneet pihaan! Inspis heräsi heti 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.