Alkaa olla sisustajan vuoden vilkkainta aikaa, sillä Habitare-messut lähestyvät ja sen myötä myös erilaiset tuotelanseeraukset lisääntyvät. Sähköpostiin tupsahtelikin kuluneella viikolla monenlaista tiedotetta. Tässäpä minun poimintani tämän viikon sisustusuutisista.

muurame_tammi

Kotimainen Muurame laajentaa materiaalivalikoimansa tammeen. Tammi on saatavissa pääosin TV-tasoihin ja työpöytiin rajattuna mallistona. Lisäksi Muuramen mallisto on täydentynyt Slimmi TV-taso- ja pöytämallistolla. Kannen reuna on ainoastaan 8 mm, josta se viistosti kasvaa keskustaa kohti. Hyvältä näyttää!

arabia_pakkanen

Arabian hurmaava Piilopaikka-astiasarja täydentyy syksyllä Pakkanen-sesonkiastiastolla. Suunnittelija Piia Kedon Arabian Arctican muodoille piirtämä mustavalkoinen kuvio saa talveksi 2015 ylleen lumipeitteen ja tehosteväriksi sinisen. Toimitukset kauppoihin alkavat alkaen 1.10.2015 ja astioita on saatavana rajoitetun ajan.

Keväällä järjestetty bloggareiden Piilopaikka-haastekin ratkesi hetki sitten ja eniten ääniä sai Eeva Kolun loihtima Piilopaikka-kattaus meren äärellä. Onnea!

Iittala

Myös Iittalan sisustusmallisto laajenee syksyllä. Uutuuksia ovat mm. Ilkka Suppasen suunnittelemat Kaasa-kynttilälyhdyt (kuvassa yllä), harmaat versiot Matti Klenellin suunnittelemista Nappula-kynttilänjaloista sekä Kastehelmi-sarjan juomalasit ja kannelliset lasipurkit. Näitä tullaan varmasti näkemään meidänkin kodissa!

clasohlsonClas Ohlsonin valaisinmallisto laajenee syksyllä ja uutuuksia ovat mm. yllä olevassa kuvassa näkyvät industrial-henkiset metallivalaisimet. Kertun blogista voit käydä bongailemassa lisää uutuuksia.

Marimekko_COVER

Muotoilun ja muodin ystäviä kiinnostaa varmaankin syksyinen kirjauutuus: Marimekko – Suuria kuvioita. Kirjan sanotaan olevan Marimekon kaunistelematon historia täynnä herkullisia tarinoita. 
Teos perustuu yli sataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Kirjassa on haastateltu kaikki Marimekon avainhenkilöt. Teoksen ovat kirjoittaneet Esa Koivuranta, Kati Pehkonen, Tuija Sorjanen ja Annina Vainio. Kauppoihin kirja ilmestyy 9.9.2015.

cos-hay-exclusive-table-collection-04-960x640

Sitten uutisia maailmalta. Muotibrändi COS on yhdistänyt voimansa tanskalaisen designbrändi HAY:n kanssa ja tuloksena on yhteistyömallisto, johon kuuluu mm. puisia, kokoontaitettavia pöytiä. COS:in myymälät on usein sisustettu HAY:n tuotteilla, joten yhteistyö on luontevaa jatkoa sille. Huonekaluja tulee myyntiin COS:in myymälöihin Lontoossa, Wienissä ja Kööpenhaminassa ja jonkin verran myös nettikauppaan.

HDW_Facebook_share

Lopuksi täytyy tietysti mainita, että Helsinki Design Week alkaa ensi viikolla (käynnissä 3.-13.9.2015). Tapahtumassa näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri. Luvassa on erilaisia design-aiheisia tapahtumia, koko ohjelman näet täältä. Itse aion osallistua ainakin Habitare-messuille.

Author

7 Comments

    • Niin on! Ihastuin niihin aivan täysin! Täytyy hommata niitä oikein sellainen pieni rykelmä…

  1. Tietämätön Reply

    Hei, onkohan sinulla enempää tietoa nuista clas ohlsonin syksyn uutuus valaisimista? Erityisesti tuosta kuvan keskinmöisestä seinävalaisimesta? Milloinhan tulee myyntiin, kun muut sarjan valaisimet näyttäisi löytyvän jo nettikaupasta. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.