Kirjoittelin alkusyksystä tuijista, jotka ostin koristamaan sisäänkäyntiämme (voit lukea jutun tästä). Ajattelin pitää ne ruukuissa talven yli, joten niinpä oli keksittävä jokin keino suojata kasvit liialliselta kylmyydeltä. Äitini keksi, että voisin vuorata ruukut styroksilla ja kiepsauttaa ympärille sanomalehteä tms.

Jalostimme Mankun kanssa tuota ideaa siten, että kiepsautimme ruukun ympärille talojen alajuoksussa käytettävää solumuovia (jota meillä on jäänyt yli muutama rulla) ja sitten kiedoin ruukun pakettiin varastosta löytyneellä säkkikankaalla. Narua piti käydä hakemassa rautakaupasta.

Ihan kivan näköiset paketit niistä tuli! Toivottavasti kasvit selviävät talven yli. Saavat nököttää koko talven tuossa katoksen alla…

Author

14 Comments

 1. >Mätäneeköhän, jos on tiivis muovi ympärillä? Se paperi olisi ollut hengittävä..

 2. >Vautsi, NIIN kivat! Täytyy kokeilla kokeilla jotain vastaavaa täälläkin!

 3. >Olen seurannut blogiasi jo useita kuukausia ja kaikki kotonasi miellyttää omaa sistussilmääni. Olenkin huomannut, että Sisustuksen koodissa tulee vierailtua yhä useammin ja muitakin onspiraatiotuotteita olen vanavedessäsi hankkinut. Missä päin Suomea asutte? Millainen asuinalue on kyseessä? Teillä on ainakin koko seudun hienoin koti.:O)

 4. >Onpas hauska paketti-idea! Toivottavasti pärjäävät talven yli, itse laitoin viime vuonna aika samalla tyylillä ja tulos oli -30 asteen jälkeen että entisiä olivat. Mutta taas yritän samaa juttua 😀

 5. >Hauska paketointi-idea :)Meillä on ollut jo kohta neljä vuotta kuistin portaissa isoissa ruukuissa kaksi tuijaa. Siis samat tuijat. En ole niitä kertaakaan talveksi suojannut, en myöskään keväisin. Eivät ole yhtenäkään talvena kärsineet pakkasesta vaan pikemminkin parina helteisenä viime kesänä siitä että en ole riittävästi muistanut niitä kastella. Ovat nimittäin aika aurikoisessa paikassa. Asutaan idässä päin, joten pakkaset on todellakin täällä tuttuja.

 6. >Mahtava idea ja kaiken lisäksi todella tyylikäskin vielä! Näyttää kyllä todella kivalta ja jotenkin sopii vielä joulun aikaan kun nuo tuollain paketissa.Ihanaa joulukuun alkua ja joulunodotusta teille sinne! 🙂

 7. >Anonyymi: Pelkkä paperi ei suojaa pakkaselta. Alkuperäinen suunnitelmahan oli, että oltaisiin laitettu styroksia + sanomalehtipaperia. En usko, että kasvit mätänevät, sillä ne ovat vielä ruukussa eikä siinä ruukun päällä (kasvin juuressa) ole eristettä. Saa nähdä…Hanna: Juu, kerron toki. Keväämmällä sen näkee sitten. :)COCO: Kiitti! Kiva jos sait tästä ideaa… :)l-4-u-r-4: Kiitos mukavasta kommentista! On aina kiva kuulla jos joku on saanut täältä ideoita. 🙂 Asumme täällä Pohjanmaalla, joten matkaa Koodiin on jonkin verran. Onneksi posti kulkee. ;)Padmerine: No voi hitsi! Toivottavasti tänä talvena ei tule niin kovia pakkasia! Vielä ainakin näyttää lupaavalta, kun ei luntakaan ole… ;D Toivoisin kyllä, että saataisiin pian lunta.Satu: Hyvä kuulla! Eli mahdollisuuksia on saada pidettyä nuo hengissä. :DMeän Satu: Kiitti! :)riikka: Voi kuinka kiva kuulla! :)Reetta: Totta, nuo paketit sopivat hyvin tähän joulun teemaan. En ollutkaan ajatellut asiaa tuolta kantilta. 🙂 Ihanaa joulunodotusta sinnekin!

 8. >Olen ymmärtänyt että se on vesi ja kylmyys yhdessä mitkä haittaavat ruukkukasvien talvehtimista kun vesi ei pääse pois ruukusta ja näin jäädyttää juuriston. Jos teidän tuijiin ei vesi talvella pääse, niin onkohan pelkästä kylmyydestä haittaa…? Sillä eihän maahankaan istutettujen kasvien juuria pysty eristämään roudalta :/No mukava odotella puolen vuoden päähän ja tsekata selvisivätkö tuijanne, toivottavasti!

 9. >Anonyymi: Niin…noihin ei vesi tosiaan pääse. Toivottavasti olet oikeassa ja tuijamme säästyisivät hengissä. 🙂

 10. Moikka!
  Miten tuijille kävi? Ajattelin kokeilla ensi talvena ja olisi mukava kuulla onko turhayritys.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.