Hiphei, nyt on koti siivottu ja pian on kiva pujahtaa puhtaisiin lakanoihin nukkumaan. Joskus aikoja sitten taisin ohimennen mainita näistä Pentikin pellavalakanoista*. Nyt olisi luvassa tarkempia kuvia. Meillä on ennestään yhdet valkoiset Finlaysonin pellavalakanat, joten päädyin Pentikin lakanoissa tummanharmaaseen väriin.

bedroom

lamppu_viivi

makuuhuone

pentikin_lakanat

pentik_viivi

Pentikin pellavalakanat ovat ihanan pehmoiset, eivätkä menneet ihan hirveän ryppyisiksi pesussa ja kuivausrummussa. Pidempään blogia seuranneet tietävätkin, että minulla ei ole tapana mankeloida lakanoita, vaan tykkään vähän rennommasta petauksesta (onhan se hyvä tekosyy ;)). Karsin vielä sängynpäädyltä kaikki pikkutavarat pois, sillä halusin pelkistää koko makuuhuoneen ilmeen.

Kuvanottohetkellä makuuhuoneeseen kajasti ilta-aurinko, jonka ansiosta lakanat näyttävät kuvissa hiukan liukuvärjätyn näköisiltä. Todellisuudessa ne ovat ihan tasaisen tummanharmaan väriset.

Tuli jälleen todistettua se seikka, että myös kissat rakastavat puhtaita lakanoita. Juuri, kun olin saanut sängyn pedattua ja aloin kuvata, hyppäsi meidän vanha Viivi-kissamme sängylle pesemään itseään ja käpertyi sen jälkeen siihen nukkumaan. Taidankin liittyä Viivin seuraan… Hyvää yötä!

*Pentikin lakanat ostettu blogiyhteistyön myötä saadulla lahjakortilla.

 

Translation: New linen sheets (by Finnish company ”Pentik”) in our bedroom. Our cats love clean sheets. As soon as I have changed the sheets, one of them immediately jumps on the bed to sleep. The cat in these pictures is our 13-year-old ”Viivi”. I think I’ll go and join Viivi now…Good night.

Author

18 Comments

  • Kiva kuulla! 🙂 Meidän Viivi tykkää olla kuvissa. Mutta huomaan Pehmiksessäkin samaa taipumusta… 😉

 1. Ihanalta näyttää. Olisin kysynyt, että mistä teidän keittiön valkoinen kattovalaisin on ? Mulla hakusassa vastaavanlainen, muttei oikeen mieleistä ole löytynyt. Tuo näyttää kivalta =)

 2. meillä on joskus ollut sama kissojen kanssa että ne tykkää mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin… 🙂

 3. Näyttääpä tosi hyvältä. Juuri niin kutsuvalta, että tekisi vain mieli mennä ja käpertyä peiton alle tai päälle kuten kisu.

  Olen monesti hypistellyt pellavalakanoita käsissäni, mutta en ole vielä niitä raaskinut ostaa. Tuntuvatko lakanat heti ensimmäisen pesun jälkeen pehmoisilta, vai vaatiiko pellavalakana useamman pesukerran, että on mukavan pehmoinen nukkua?

  • Nämä Pentikin lakanat tuntuivat heti ekan pesun jälkeen pehmoisilta. Finlaysonin pellavalakanat ovat aavistuksen verran karheammat. Muista merkeistä minulla ei ole kokemusta pellavalakanoiden suhteen. Pellavalakanat ovat kyllä aivan ihanat – voin suositella. 🙂

  • Pellava on niin kaunis materiaali. Ja on mukava välillä laittaa tummat lakanat makkariin.

 4. Meilläkin koirien on PAKKO päästä heti sänkyyn, kun lakanat on vaihettu. Etenkin vanhempi koira odottaa sängyn vierellä lakanoiden vaihdon aikana, että milloin sinne oikein saa hypätä. Hassuja nuo eläimet 🙂

 5. Tosi nätit! Mulla on valkoiset pellavalakanat, ja harmaat puuvillaiset.. Mutta kyllä kaappiin mahtuis vielä yhdet tuommoisetkin hehee 🙂

 6. Pellava on kyllä ihana materiaali. Kiinnostaa myös helmalakana, onko valmiina ostettu vai itse tehty. Itsellä pitäisi hankkia, ompelutaitoakin on mutta ei viitsisi alkaa tekemään jos löytyisi hyvänmallinen ja sopuhintainen.

 7. Hei! Ovatko nuo pussilakanat aavistuksen liukuvärjättyjä, liilanharmaasta vaaleanharmaan kautta petroolinharmaasen, vai osuuko niihin nyt vain valo niin? Houkuttelevan näköiset jokatapauksessa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.