ritilapenkki

eteinen_ritilapenkki

penkki_muutodots

alvaraaltopenkki

eteinen

Artekin ritiläpenkki löytyikin sitten lähempää kuin kuvittelin. Sain nimittäin vanhemmiltani yhden heidän vanhoista ritiläpenkeistä. Tämä penkki on ollut perheessämme 80-luvulta saakka ja on edelleen hyvässä kunnossa. Penkki on hyvin käytännöllinen eteisessä ja sopii sinne minusta nätisti. Meidän penkkimme on se pienempi ritiläpenkkimalli, 153B.

Sen verran ehdin Artekin ritiläpenkkiä metsästää, että huomasin niitä olevan halvimmillaan tarjolla reilun satasen hintaan esim. huutonetissä ja tori.fi -verkkokirppiksillä.

Olen nyt uudelleen ihastunut Artekin tuotteisiin. Suunnittelin vähän, että siirtäisin saunatuvasta Artekin pyöreän pöydän vaihteeksi meidän olohuoneeseen sohvapöydäksi… Voisi sitä ainakin kokeilla.

 

Translation: I got this bench, which is a Finnish design classic (designed by Alvar Aalto for Artek), from my parents. They have several of these benches and we’ve had them since the 1980’s. They’re still in good condition and the design is timeless. The bench is really practical in our entrance hall.

Author

28 Comments

 1. Teidän eteinen on upea! Lapsiperheessä osaa arvostaa tilavaa eteistä.
  Hei, olisin vielä kalkkimaalauksesta kysynyt kun padin ruutu ei paljoa kerro. Onko lopputulos pinnaltaan matta ja jäljeltään epätasainen? Jos vaikka vertaa samansävyiseen perusmaaliin?

  • Kiitti, mukava kuulla! 🙂

   Kalkkimaalattu seinä on mattapintainen, mutta ei kovin epätasainen. Tällä ei tule sellaista ”tekstuuria” kuin esim. struktuurimaalilla. Ja toki riippuu maalaustekniikastakin millaisen lopputuloksen haluaa. Me halusimme melko tasaisen kuitenkin.

  • Taisi siskollani olla aikoinaan vaikutusvaltaa vanhempieni sisustusmakuun, kun uusivat kodin sisustusta 80-luvulla ja tyylihuonekalut saivat väistyä… 😉 Onneksi. <3

 2. Moi! Eteisenne on kaunis ja sen innoittamana jätin omasta kodistamme tuulikaapin pois, onneksi!

  Voisitkohan mahdollisesti tehdä postauksen pesutilojen pesuainehyllyratkaisuista? Pohdinnassa on wedilevystä rakennettavat hyllyt, mutta jokin kaunis ja simppeli hylly olisi toinen mahdollisuus. En kuitenkaan oikein tahdo löytää ajattomia, yksinkertaisia vaihtoehtoja. Kiitos jo etukäteen!

   • Kiitti vinkistä! Harmillisen kova tuo hinta, mutta menee ehdottomasti harkintalistalle. 🙂

    • Huomasin itsekin, että kauniita suihkuhyllyjä on melko hankala löytää! Meillä onkin nyt suurin osa purkeista korissa lattialla ja saunatuvan kph:ssa vain porealtaan reunalla…
     Tähän aiheeseen pitäisi kyllä pureutua… 🙂

 3. Siirrä ihmeessä sohvapöydäksi se artekin pyöreä pöytä. Sopisi varmasti aivan upeasti. Nyt kun syksykin tulee,niin kalusteetkin voivat olla ”jykevämpiä”.

  • Niinpä! Ajattelin kyllä tehdä niin jossain vaiheessa. On kiva saada vaihteluakin välillä! 🙂

 4. Oi mikä sattuma- nimittäin itsekin sain juuri samanlaisen penkin tori.fi:n kautta himpun alle sataseen.. .oli ihana löytö. Tosin tuo koivun väri ei hirveänä iske, se kun on jotenki niin keltainen.. harkitsen omassa yksilössäni pientä hiontaa ja kenties maalaan mustaksi. Ja eteiseen on tarkoitus mullakin penkki sijoittaa. Tosi kätevä siinä! Siirrä vaan artekin pöytä kokeeksi olkkariin.. mutta minnes ihanat hay-pöydät…ne kyllä käy mihin vaan…

  • Oi, olipas hyvän hintainen löytö! 🙂 Minä kyllä tykkään penkin sävystä, vaikka onkin vähän kellertävä. Tuo lämpöä.

   Jos siirrän Artekin pöydän olohuoneeseen saunatuvasta, niin sitten HAY:n pöydät matkaavat vuorostaan saunatupaan. 🙂

 5. Upea eteinen! Ja alkoi samantien kiinnostaa Artekin pöytä sohvapöytänä. Koska olet valaisinguru, kysyisin, että tiedätkö mistä kannattaisi lähteä hankkimaan Parentesi-valaisinta? Onkohan jollakin kokemuksia dm-lights-nettikaupasta?

  • Vai valaisinguru…? 😀 Minähän olen tietysti hankkinut suurimman osan valaisimistamme siskoni liikkeestä, Sisustuksen Koodista Turusta. 😉 Sieltä kannattaa kysellä. Joskus käyn haaveiluretkellä tässä verkkokaupassa:

   http://www.ambientedirect.com/

   Mutta en ole ikinä tilannut mitään ulkomaisista verkkokaupoista (Länna Möbleriä lukuunottamatta), joten en tiedä onko tuo linkkaamani ihan ok…uskoisin.

 6. Johan onkin ihana! Kiitos penkkivinkistä, menee ehdottomasti pohdistalistalle. Artekista on tullut nimittäin yksi uusista lemppareista 🙂

  Nuo naulakot muuten kiinnostaa myös, mistä ovat?

 7. Parasta aikaa rakentavana kiinnostaa tuo teidän eteisen lattialaatta. Väriltään se on aika vaalea. Näkyykö siinä heti lapsiperheessä niin tuttu kura ja hiekka, vai kuljetteko arkena khh:n kautta?

  • Jos on oikein kuraista, niin kuljemme khh:n ovesta, mutta pääosin kuitenkin etuovesta, sillä eteisessä on vaatesäilytys. Minusta tämä vaalea laatta on paljon käytännöllisempi kuin tumma. Meillä oli ensimmäisessä talossa sama laatta (Ii Micron) tummana versiona ja siinä näkyi heti vaalea hiekka tosi selvästi! Tämä vaaleahan on vähän hiekan ja kuran sävyinen. 😉 Mutta vaikka hiekkaa ei huomaisikaan, tuntuu se kuitenkin ikävältä paljaiden jalkojen alla, joten siivota pitää kuitenkin. ;D

  • Voi että, ihanaa että olet tehnyt tuollaiset löydöt! 🙂 Artekin tuotteita voisi ajatella ihan sijoituksina…

 8. Ihana. Artekin tuotteen ovat aivan mahtavia ja itse haaveilen pyöreästä sohvapöydästä valkoisella laminaattipinnalla.

  Olisi kiva nähdä miltä tuo Artekin sohvapöytä näyttäisi teidän olohuoneessa. Kuinka iso halkaisija teidän pöydässä on ja mikä on jalkojen korkeus? Ja mistä olette oman pöydän hankkineet?

  • Meillä on juurikin Artekin pyöreä pöytä valkoisella pinnalla. Se tosin oli alunperin ruokapöytä, mutta ostimme siihen uudet, matalat jalat, jotta siitä tuli sohvapöytä. 🙂 En enää muista pöydän tarkkoja mittoja tai jalkojen mittoja, mutta Artekin sivuilta löytyvät tarjolla olevat koot. Oma pöytämme kulkeutui meille siskoltani, joka puolestaan sai sen aikoinaan vanhemmiltani.

 9. Teillä on tosiaan ihanan valoisa ja kaunis eteinen! Minulla on ollut päähänpinttymänä, että uuteen taloon täytyy saada ritiläpenkki eteiseen. Ihan ei voinut kuitenkaan pitää sitä suunnittelun lähtökohtana, joten nyt näyttäisi siltä, että täytyy tyytyä E60 jakkaraan, jollainen meillä on tälläkin hetkellä eteisessä 🙂

  • Mutta onhan se jakkarakin aivan ihana! 🙂 Haaveilen juuri hankkivani niitä lisää meille…

 10. Meillä on valkoinen, pitkä ritiläpenkki tuulikaapissa. Tykkään, on hieno.

  Joskin valkoinen värinä on sellainen, ettei sen päällä raaski istua eikä siihen oikein tohdi mitään laskeakaan. Mut näyttää hyvältä, eihän tää sisustaminen aina ole mitään käytännöllistä 😀

  • No niinpä. 🙂 Kyllähän siinä silmä lepää. Onneksi tuota penkkiä on kätevä pyyhkiä, joten siinä mielessä hyvinkin käytännöllistä.

 11. Tuo on kyllä niin kaunis penkki ja sopii tuohon kuin nakutettu. Kunpa minunkin vanhemmiltani löytyisi tuollaisia aarteita! Olen jo jonkin aikaa etsinyt huutonetistä ja muualta tuota lyhyempää koivuisena, mutta nyt niitä ei taas tunnu olevan yhtään :S

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.