Vaikka olemme erittäin tyytyväisiä kotimme laattavalintoihin, jään usein miettimään millaisia laattoja olisin vielä halunnut johonkin tilaan. Usein nämä haaveet kohdistuvat erilaisiin mosaiikkeihin.

Minusta olisi esimerkiksi ollut ihanaa saada jonnekin kuusikulmaista mosaaiikkia – sitä harkittiin jo rakennusaikanakin, mutta toteutusasteelle se ei päässyt. Viime aikoina olen ihastellut kauniita kalanruotomosaiikkeja (esim. uusimmassa Dekon numerossa Pernille Kaalundin kuvaamassa kodissa). Myös pyöreät pikkumosaaiikit olisivat kauniita.  Ihan tavallinen ja yksinkertainen neliönmallinen laattakin on minusta ajaton ja hyvä valinta, edullinenkin vielä.

Keittiön välitilaan olen jo kaavaillut jonkinlaista muutosta, vaikka Mankku sanookin ettei sitä vähään aikaan laatoiteta uudestaan. Pidän kyllä nykyisestäkin laatasta, vaikka se osoittautuikin kiiltävämmäksi kuin olin alunperin kuvitellut. En silti voi olla miettimättä miltä välitilamme näyttäisi esim. marmoripintaisena.
Marmoristakin haaveilin jo rakennusaikana, mutta sitä(kään) emme tähän kotiin toteuttaneet mihinkään. Nyt se on jälleen niin kovin pinnalla, kuten viime syksynä arvelin käyvän.

Kaikkea ei tietenkään voikaan toteuttaa ja näistä jutuista on mukava ihan vain haaveilla ja ihailla toisten koteja, joissa ideat on totetutettu. Ehkä pääsen kesällä sisustamaan leikkimökkiä lapsille – sinne voisi ainakin vähän laittaa sitä valkoista peruslaattaa…

Haaveiletko sinä toisenlaisista laattavalinnoista omaan kotiisi, vaikka olet suht. tyytyväinen valintoihisi?

Translation: I chose here some of the materials that I could have picked for our home, although I’m very happy with our current choices.

kuvat: Pernille Kaalund, Pukkila, Ohlsson & Grethel

Author

15 Comments

 1. Retromoderni Reply

  >Haaveilen joo, vaikka oon kyllä tyytyväinen valintoihimme mutta onneks yläkerran kylppäri on vielä tekemättä.

 2. >Voih kyllä haaveilen, enkä kyllä enää ole niin tyytyväinenkään 5 vuotta sitten rakennetun talomme keittiön välitila-laattoihin. Muihin laattoihin olen kyllä oikein tyytyväinen edelleen. Oma maku on muuttunut valkoisempaan ja vaaleampaan suuntaan. Nyt välitilalaatat on harmaat, grafiitinharmaalla saumalla, ja vaihtaisin oikopäätä valkoiseksi, mutta tuntuu nyt vähän suurelta urakalta… joskus vähän pyörittelen mielessä sitä maalausta laattojen päälle, mutta onkohan sekään ihan ok… (miettii hän)Minuun ei marmori iske sitten yhtään. Mutta sinun makuasi ihailen kyllä muuten aina täältä ruudun takaa.Piia

 3. >Olen ollut todella tyytyväinen valintoihin, toki alla jo yksi omk-talon rakennusprojekti tätä ennen, joten vahingoista on tullut viisastuttua. Erityylisiä taloja ja sisustuksia olen ihastellut aina, vaikka itse lukeudunkin minimalistisen modernin kannan edustajaksi. Nautin suunnattomasti erityylien katselusta, vaikka itselle en sitä huolisi. Onneksi blogit, sisustusaiheiset ohjelmat ja sisustus-sekä arkkitehtilehdet antavat mahdollisuuden niiden ihasteluun ja erillaisten ratkaisujen tirkistelyyn.

 4. >Kiva ja inspiroiva postaus, varsinkin kun meillä on juuri laattavalinnat ajankohtaisia 🙂 Yläkerran vessan ja alakerran vessan laatat onkin juuri hankittu, varsinaiseen saunaan ja pesutilaan saan vielä kevään kuluessa valita laatat. Tuo kalanruotoidea on kyllä pistettävä korvan taakse, se voisi olla kiva tuolla pesutilassa, jonne joutuu kuitenkin ostamaan pienempää lattialaattaa. Keittiön välitila on toistaiseksi suunnitelmissa ihan maalata vaan valkoiseksi, mutta tuo marmori on kyllä kaunis!

 5. >Kiva postaus 🙂 Meillä on simppelit ja ajattomat peruslaatat, joihin olen kovin tyytyväinen nyt ja varmasti vielä kymmenen vuoden päästäkin. Mutta kyllähän sitä aina haaveilee "pienestä ekstrasta", tuo kalanruotomosaiikki olisi juuri sitä! Samoin Cocon blogissa vilahtaneet eläväpintaiset laatat tiililadonnalla olisivat mielettömät 🙂

 6. >moi ! mä oon just kaavaillu tuota penni laattaa uuten kotiin, toivottavasti osotautuu hyväksi 🙂

 7. >Mä olen ihan samanlainen, vaikka olen tyytyväinen valintoihin uudessa talossamme, mietin mitä muuta olisin voinut valita. Peruslaatoista sen verran, että kylpyhuoneeseen laitoimme 15×15 cm valkoisen edullisen peruslaatan ja siihen olen yllättäen eniten tyytyväinen. Pidän myös vessan kahdeksankulmaisesta musta-valkoisesta octagonal laatasta joka on klassikko. Tuntuu siltä, että parhaimmat valinnat ovat ne joita voi löytää 50-, 60-, 70-, 80-, 90-luvulta taloista eikä niistä oikein osaa sanoa, että milloin ne on tehty. Huomaan usein asuntoilmoituksissa arvaavani rakennus- tai remonttivuoden juuri näiden asioiden perusteella. Tietyt muotijutut näyttävät nopeasti vanhoilta, kuten esim. suihkuseinän mosaiikkirantu suihkusekoittajan kohdalla… nojoo. Tällaista löpinää…Kiva postaus aiheesta joka on itselleni niin tuttu:)T. Kit

 8. >Hei!Olemme asuneet uudessa talossamme reilun vuoden ja kieltämättä mietin vähän joka asiasta, mitä olisi voinut valita toisin, vaikka tyytyväinen olenkin :). Olen huomannut, että laittoipa kotiinsa mitä tahansa, niin oma silmä tottuu nopeasti ja silloin alkaa haaveilemaan muista ratkaisuista. Ikuinen kierre siis 😉 T. Sanna

 9. >Oikeastaan olen tyytyväinen laattoihin, mut muita ratkaisuja mietin ja pyörittelen mielessä ja ajattelen mitä ottaisin uuteen kotiin jos sellaisen vielä rakentaisimme. Esim keittiö on toimivuudessaan mainio, mut oo en ole tyytyväinen joka päivä kaappivalintaan. Voi sanoa, et oma tyyli ja maku muokkautui tämän projektin jälkeen kohdalleen. Raksa-aikana oli niin paljon päätettäviä asioita, ja kaikkia ei ollut etukäteen miettinyt tarpeeksi. Mut hyvä on elää ja oleilla omassa kodissa. Eihän sitä parempaa paikkaa ihmisellä ole. ü

 10. >Kyllä haaveilen, 10 vuoden jälkeen.Meillä on valkoiset laattalattiat kaikissa vessoissa ja kylpyhuoneissa (muutamassa kyllä pientä lisäväriä lisäksi) ja täytyy sanoa että ärsyttää, kun jokaikinen hius (kaksi paksu- ja pitkähiuksista tummaa naista perheessä) näkyy korostetusti – ja toki muukin roska. Eli vaikka valkoinen on suosikkini, täytyy varmaan lattian osalta siirtyä tummaan…Meillä eniten käytetyn kylpyhuoneen (masterbedroomin yhteydessä) remontti on pian ajankohtainen, joten mielelläni näitä luen!

 11. >Kyllä haaveilen. Olen erittäin tyytyväinen kylppärimme harmaaseen ja valkoiseen laatoitukseen ripauksella tiilenpunaista. Eteisen lattia on 20×20 cm ruskeata laattaa, johon olen viidessä vuodessa kyllästynyt, samoin pikkuvessan sekä lattia että seinät ovat siinä ja siinä etten ala niitä vaihdattamaan toisiin. Maku muuttuu ja vasta käytäntö näyttää mikä missäkin toimii.

 12. >Meillähän on vessa vielä sisustamatta. Ajattelin sinne lattiapinnaksi mustaa kuusikulmaista laattaa, kuvassasi näkyvää.

 13. >Leenahin kommentti oli niin totta. Minustakin tuntui että raksavaiheessa piti koko ajan olla päättämässä jostain asiasta PIAN, ja siinä pieniä lapsia hoidellessa pää löi välillä ihan tyhjää. Nyt 10 vuoden päästä to-del-lakin haluaisin vaihtaa kaikki materiaalit. Helpompaa nyt kun tekee kohde kerrallaan. Niin se tyyli vain kehittyy.

 14. >Itseäni ei oikeastaan harmita muutakuin nämä keskikerroksen lattialaatat, tai no laatat on ihan kivat, mutta valkoisten saumojen kanssa on välillä hermo kireällä… 😉 Harmittaa lähinnä se, että en pitänyt päätäni kun olisin tahtonut valkoisen epoksilattian. Olisi se niin paljon helpompi… Tai ainakin kuvittelen niin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.