Nyt tekee mieli jatkaa ”Blogeissa nyt” -sarjaani. Tämä on mielenkiintoinen aihe, sillä näitä poimintoja ei voi yhtään ennakoida etukäteen vaan nostan havaintoni esiin aika spontaanisti. Alunperin aikomukseni oli kirjoitella Tulikiven upeista kuusikulmaisista vuolukivimosaiikeista, mutta koska niitä tuntuu näkyvän nyt joka puolella, päätin nostaa postaukseen muitakin nyt pinnalla olevia juttuja.

hot_in_blogs

Bongasin Tulikiven kuusikulmaisen vuolukivimosaiikin ensimmäistä kertaa syksyllä Habitare-kuvista. Ihastuin laattoihin heti ja mietin sopisivatkohan ne keittiön välitilaan (meillä on vieläkin se pähkäily kesken). Nyt noita kuusikulmaisia laattoja tuntuu näkyvän joka paikassa, niin sisustuslehdissä kuin blogeissa. EST-magazinesta löysin kuvan, jossa laattaa oli käytetty juuri aikomallani tavalla (en tiedä onko EST-lehden kuvassa kuitenkaan juuri Tulikiven laattaa). Upealta näyttää!

Est-Magazine-CM-Studio-01

Photo: EST Magazine / Caroline McCredie via Trendenser

Iittala on juuri lanseerannut uudet ”Ruutu” maljakot. Maljakot ovat suupuhallettua lasia ja niitä saa monessa eri värissä. Valmistusmenetelmän ansiosta värien tummuusasteet vaihtelevat kauniisti maljakon pinnassa. Jonkin verran näitä olen jo bongaillut blogeista ja ennustan, että näitä tullaan näkemään vielä paljon.

Ruutu-vases-by-Bouroullec-brothers-for-Iittala_dezeen_784_10

Photo: Iittala via dezeen.com

Sitten lopuksi yksi tämän hetken hittituote, jota olen nähnyt useammassakin blogissa ja Instagram-päivityksessä. Nimittäin Clas Ohlsonin betonimainen kynttilänjalka. Ja löytyyhän se meiltäkin. Se on edullinen ja kaunis tuote, joten en yhtään ihmettele suosiota.

clasohlson_kynttilanjalka

Teen nämä nostot tietysti omasta näkökulmastani ja omien mieltymysteni mukaan. Joku toinen saattaisi nostaa aivan eri tuotteet pinnalle juuri nyt. Mutta minusta on jännä seurata miten jokin ”villitys” valtaa blogit ja sisustuslehdet, ja tykkään ehkä vähän ennustaakin mitkä jutut saattaisivat olla nousussa.

Mukavaa perjantaipäivää!

Translation: A while ago I decided to start a new blog post series that focuses on the issues and products that are currently ”hot” in blogs. These are my latest picks: hexagonal mosaic (e.g. from Finnish company Tulikivi), Iittala’s new ”Ruutu” vases and a candle holder from Clas Ohlson. I have seen these items often in blogs and interior design magazines recently and I predict that we will be seeing them even more in the near future.

Author

18 Comments

  • Niinpä, nuo maljakot ovat kivaa vaihtelua vaikkakin muoto on hyvin pelkistetty ja ajaton. Odotan, että näen eri värit luonnossa…

 1. Tuo vuolukiven laatta on todella upea. Itse olen miettinyt kuusikulmaista laattaa vessan tai kylpyhuoneen lattiaan. Kiitos linkkivinkistä EST Magazinen sivuille. Sieltä löytyi niin täydellisen ihana kylpyhuone, että taisi meidän laattavalinta saada sinettinsä 🙂

  • Kiva jos sait tätä kautta vinkkiä! 🙂 Kuusikulmaiset laatat ovat aivan ihania! Mietittiin niitä raksavaiheessa, mutta kaikkia mieltymyksiä ei voinut tänne kotiin toteuttaa. Laitoimme kuusikulmaista laattaa sitten vanhempieni wc-tilaan…

  • Minäkin pyörittelin kahta Clasun kynttilänjalkaa, mutta päätin sitten hankkia vain yhden. Iittalan Ruutu-maljakot ovat kyllä kauniita!

 2. Hyviä poimintoja! Kuusikulmaiset jutut ihastuttavat itseäni kovasti ja haaveilen, josko joskus voisin laittaa kuusikulmaista laattaa vaikkapa kylppärin tai vessan lattiaan:)

  • Samaa haaveilen minäkin. Voi kuinka monesti olenkaan suunnitellut jo uutta taloa mielessäni… 😀

 3. Habitaressa kuvasin itsekin tuota samaa laattaa, kaunis on! Tulikivellä on muitakin vuolukivilaattoja, jotka ovat paikassaan todella kauniita. Miksiköhän sama materiaali ei iske yhtään samalla tavalla takan pinnassa?
  Tuo välitilan laatta näyttää marmorilta. Laattapisteellä on valokoimassaan juuri tuota pientä kuusikulmaista marmoria ja se on ihana. Hinta vähemmän ihana 😉

  • Niinpä?! Vuolukivitakat eivät ole yhtään mieleeni, mutta nämä laatat ovat ihastuttavia! 🙂
   Sinäpä sen sanoit: tuo välitilan laatta taitaakin olla marmoria! Tosi kaunista sekin.

  • Kiva kuulla! 🙂 Kantsii olla nopea – kuulin, että jostain Clasun myymälöistä oli jo kynttilänjalat loppuneet perjantaina. 😀

  • Luulen, että ne värit kyllä kevään tullen taas lisääntyvät. 🙂 Ja onneksi omaa kotia voi sisustaa juuri niin kuin itse tykkää. Nyt on kyllä aika harmaavoittoiset sävyt pinnalla…mutta toisaalta on paljon myös utuisia pastelleja ja syviä tummia sävyjä. Sinistä ja tummanvihreää..

 4. Hei!
  Tunnistatko (tai tunnistaako joku muu) nuo ensimmäisessä kuvassa näkyvät valaisimet? Hienoja! Olohuonetta pitäisi valaista… 🙂

 5. Hei. Käy kurkkaamassa The House of Philia blogin pitäjän kuvat hänen kylpyhuoneestaan. Samaa kuusikulmaista laattaa löytyy myös hänen kylppärin lattiasta. Kuvat löytyvät arkistosta kylpyhuone otsikon alta. Näyttää todella kauniilta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.