Loma alkaa selvästi tehdä tehtävänsä, sillä ihana joutilaisuus on ruokkinut inspiraatiota ja mielessä on nyt vaikka mitä sisustusideoita! Olen aivan hullaantunut väreihin, raitoihin ja vekkivalaisimiin! Pitkästä aikaa olen löytänyt sellaista sisustusinspiraatioita, joka solahtaa täydellisesti omaan tyyliin. Värit sisustuksessa inspiroivat nyt eniten.

Olen kaivannut jotain maustetta modernin kotoiseen tyyliin, jonka koen eniten omakseni.

Sisustuslehtiä ja -blogeja ovat pitkään dominoineet tietynlaiset tyylit. On ollut joko hurjan eleganttia ja harmoonista (esim. kuten täällä) tai sitten trendikästä runsaan tyylistä sisustusta (kuten täällä). Olen näitä tyylejä ihaillut, mutta on jo kieltämättä alkanut vähän kyllästyttää. Instagramissa trendiksi noussut boho-tyyli ei sekään ole tuntunut yhtään omalta. Olen kaivannut jotain maustetta modernin kotoiseen tyyliin, jonka koen eniten omakseni. Onneksi tämä tyylisuunta alkaa selvästi taas nousta entistä enemmän esille taas!

Ihastuin valtavasti tanskalaisen HAY:n kuviin, joista inspiroituneena lähdin etsimään uusia tilejä Instagramista. Voi kuinka ihania ja värikkäitä tilejä löysinkään! Kannattaa tsekata ainakin nämä: @fabrek_ (mikä ihana tanskalainen kauppa!), @swantjeundfrieda (upeita värikkäitä sisustuksia), @thusthefuss (tanskalainen sisustusvaikuttaja, joka käyttää ihanasti värejä), @merimeri (tanskalainen bloggaaja, jolla myös ihania värejä ja upea taulukollaasi) ja @emilisindlev (stailisti, jonka kodin bongasin ruotsalaisesta Elle Decoration lehdestä ja ihastuin).

Poimin brändien kuvista ideoita ja mausteita omaan sisustukseen

Tähän postaukseen poimin inspiraatiokuvia lempibrändeiltäni Muutolta, HAY:ltä ja Ferm Livingiltä. Näistä kuvista poimin ideoita oman sisustuksen maustamiseen. Sillä enhän nyt suinkaan tarkoita sitä, että koko sisustus pitäisi laittaa aina uusiksi, kun trendit muuttuvat. Mutta te, jotka olette seuranneet minua pidempään, tiedättekin, että maustan sisustusta pienillä, trendikkäillä jutuilla – niillä on lopulta merkittävä vaikutus lopputulokseen.

Nytkin suuntaan ensimmäisenä omalle koristetyynykaapille. Vuosien varrella minulle on kertynyt aikamoinen kokoelma erilaisia tyynynpäällisiä. Olen nyt erityisen ihastunut vaalean lilaan sävyyn! Muistelen, että minulla on sen värinen samettinen koristetyynynpäällinen, mutta pelkään pahoin, että olen antanut sen pois, sillä en löydä sitä mistään. Pitää vielä etsiä! No, onneksi ostin edes sen sävyistä kynsilakkaa – usein sisustusinspiraatio kulkee käsikädessä pukeutumisen kanssa.

Väri-iloittelu on helppo aloittaa murretulla keltaisella

Väri-innostukseni on tehnyt come backiaan jo pitkään. Ensin hullaannuin oljen keltaisesta joskus kolme vuotta sitten ja keltaista on pikku hiljaa tullut enemmän kotiin (nykyisinhän makuuhuonekin on keltainen). Keltaista on helppo yhdistää beigeen ja neutraaliin värimaailmaan, eikä se tunnu niin radikaalilta kuin muut värit. Sävyllä on toki suuri merkitys; onko oljenkeltaista vai neonkeltaista.

Nyt haluan lisätä muitakin värejä kotiin! Uudistin jo pikkuisen tauluasetelmia ja Ikeasta ostin aivan ihania värillisiä kynttilöitä! Seuraavaksi kaivan esille värikkäitä koristetyynynpäällisiä. Joko jokin ihana väriyhdistelmä (esim. lila ja keltainen) tai sitten yksi erittäin näyttävä väri (esim. sähkönsininen tai ärtsyn punainen). Varmasti lähiaikoina näette mihin tämän inspiraatio on konkreettisesti johtanut meillä kotona.

Ihana loma ja ihana inspiraatiotulva!

Author

1 Comment

  1. Miksiköhän me suomalaiset puhumme skandisisustuksesta, joka monista tarkoittaa valkoista tai korkeintaan harmaata värimaailmaa. Tanskassa ja Ruotsissa ei suomalaisten rakastamasta valkoisuudesta ole nähty häivääkään enää moneen vuoteen. Ruotsalaisten rakastama värikylläinen rehevä sisustustyyli on ehkä liikaa, vaikka keittiön hekin usein jättävät valkoiseksi, tosin hieman romanttisella maalaistyylillä kuorrutettuna.
    Tanskalaisten taitoa sisustuksessa niinkuin muussakin esim. huonekalusuunnittelussa olen aina ihaillut.
    Siinä on mielestäni lämpöä, rentoutta, tyylikkyyttä ja värejä sopivassa suhteessa.
    Omassa kodissani vaellan värikaudesta toiseen ja vuodenajasta toiseen. Odotan jo syksyä ja värimaailmaa, kuten ruskea, okra, keltaisen ja punaisen eri sävyt, jotka löytyvät ympäröivästä luonnosta ja miellyttävät erityisesti silmää juuri nyt. Ihanaa todellakin, että värit ovat palanneet.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.