Kaktustrendi jyllää vahvana ja oma kokoelmani täydentyi hiljattain tyräkillä. Tai tyräkki ei taida olla kaktus ollenkaan? Huomasin suurten tyräkkien olevan alennuksessa paikallisessa kukkakaupassa, joten päätin hyödyntää tarjouksen. Onpa siinä kasvilla muuten aikamoisen ruma nimi – särähtää ainakin minun korvaani. Mutta kaunis se on katsella.

tyrakki-8494

artek-91-8483Kuvissa näkyvä By Lassenin ”Rimm” ruukku ja maljakko saatu blogin kautta

artek-91-8438

artek-91-8494

artek-91-8439

artek-91-8429

Kookas kasvi tuo kivasti ilmettä vaaleaan ruokailutilaan. Ruokapöydän vaihdon jälkeen tila kaipasikin jotain lisää, ettei lopputulos näyttäisi liian tyhjältä. Toiselle puolelle pöytää jätin ylimääräisen tuolin.

Seuraavaksi pitäisi varmaankin ryhtyä mullanvaihtopuuhiin. Ainakin meidän suuri peikonlehti kaipaisi uutta multaa ja ehkä isompaa ruukkuakin. Se on kasvanut todella suureksi ja kohta alkaa olla vaikeuksia löytää kasville sopiva tila meidän kotoa. Fiikukseni puolestaan on loukkaantunut jostain: se on alkanut pudotella lehtiä. Voi huokaus, olen niin surkea kasvien kanssa! On suoranainen ihme, että peikonlehti on säilynyt hengissä monta vuotta ja on kasvanut jättisuureksi. Toivottavasti saan pidettyä tyräkin hengissä yhtä hyvin.

Oletko sinä innostunut kaktuksista tai viherkasveista?


Translation: The latest addition to my small collection of house plants: a spurge (Euphorbia).

*By Lassen Rimm vase and flower pot gifted.

Author

15 Comments

 1. Ihania nuo By Lassenin ruukut! Kyllä olen ihan hurahtanut viherkasveihin!

 2. Ei hätää, kuulemma fiikukset pudottelevat lehtiään joskus keväisin… Tämä tieto tulee suoraan anopiltani, itsehän en varsinaisesti mikään hortonomi ole, vaikka haluaisinkin

  • suvi m Reply

   No huh, hyvä kuulla! 🙂

   Katsoin vaan vanhemmista kuvista, että tuo fiikus on ollut paljon suurempi silloin kun sain sen…. 😀 Pitäisi skarpata sen hoidossa.

 3. Me urakoimme viime viikonloppuna uudet mullat ja ruukut kaikille kasveille. Aika palkitsevaa huomata, ettö jo viikossa kasvit ovat piristyneet silminnähtävästi. Paitsi yksi kaktus, joka otti sen verran nokkiinsa projektista, että päätti kuihduttaa itsensä kirjaimellisesti pois.

  • suvi m Reply

   Meidän pitäisi tehdä kans tuo urakka!

   Minulla on yksi kaktus, joka on vuosia ollut saman näköinen, vaikka kastelu on unohtunut… 😀 Tuskin se hengissä on, mutta ihan ok näköinen vielä.

 4. Hyvältä näyttää tuo tyräkki. Viime kesänä hankin kaksi kappaletta ja molemmat selvisivät talvesta. Vaikeaa olla kastelematta liikaa niitä ja kaktuksia myös.

  Ihan kalenteriin pitää kastelupäivät merkata. En muuten ikinä vaihda multaa kasveille, kun en halua niiden kasvavan kovin paljon. Pelkkä vesi saa riittää.

  Jos ei halua vaihtaa koko multaa, voi pinnalle laittaa kerroksen uutta, jos vain ruukkuun mahtuu, siis esim. sille peikonlehdelle. Mutta jos haluaa viherviidakon kannattaa noita hyviä ohjeita noudattaa, mullanvaihtoa ja lannoitusta.

  • suvi m Reply

   Minä kastelen kasvit silloin, kun satun muistamaan ja siksi ne eivät pysykään hengissä pitkään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 😉

   Aivan, ehkä uuden mullan ripotteleminen pinnalle riittäisi…

 5. Oi tapettikuosit näyttävät erittäin hyvälle, wau. Nämä sun viikottaiset koosteet on kyllä parasta <3. Kiitos kun jaksat tehdä niitä meille 🙂

 6. Viherkasvit on ihania, haluaisin kunnon viidakon mutta tulee kalliiksi kun tapat kaikki kasvit ennen pitkää.. 2 isoa kallista viherkasvia olen ostanut ja molemmat selvisivät alle vuoden hengissä. En vain osaa, vaikka haluaisin! En ikinä tiedä mikä on konkreettisesti sopiva määrä kastella ja kuinka usein jne..

  Asiasta kolmanteen, voisitko tehdä postauksen teidän kissoista? Lähinnä kiinnostaa, mihin piilotat vessan ja ruokakupit, jotka ainakin meillä tuottaa päänvaivaa.. lisäksi kiinnostaa, miten kissan kanssa elo sujuu kesällä? Meillä on elokuussa otettu kissa ja nyt jo ahdistaa miten sen saa pysymään sisällä kun lapset aukoo ovia koko ajan, on siis sisäkissa tiiviillä omakotitaloalueella kuten ilmeisesti teilläkin? Aina karkaa kun silmä välttää.

  Kiitos freessistä blogista 🙂

  • suvi m Reply

   Niinpä, kalliiksihan se tulee. Kuin ihmeen kaupalla olen nyt saanut pidettyä meidän peikonlehden ja fiikuksen hengissä useamman vuoden. 🙂 En minäkään tiedä milloin kastella – kastelen kun muistan tai kun kasvi näyttää nuupahtaneelta.

   Kiitos postausideasta! 🙂 Meidän kissojen hiekkalaatikko on kodinhoitohuoneessa sellaisen Ikean puisen jakkaran alla. Kyllä se on haasteellista pitää kissoja sisätiloissa kesällä, kun lapset liikkuu ees taas. Täälläpäin liikkuu aika paljon kissoja…

 7. Tyräkki on niin kaunis. Olen himoinnut sitä läheisessä kukkakaupassa, mutta kaktuksen hankkiminen taaperoperheeseen olisi julmaa kiusaamista. Taidan siis hankkia lyyraviikunan sen sijaan. Kaikki kasvit on meillä juuri em. syystä viety turvaan yläkertaan, joten sinne sekin sitten tosin joutuu. Kasvaisipa poika jo sen verran, että saisin taas nauttia viherkasveista. 🙂

  Tuo ruukku on valtavan kaunis! Aloin heti toivoa itselleni tuollaista.

  • suvi m Reply

   Lyyraviikunakin on ihana! 🙂 Varmasti järkevämpi hankinta kuin tyräkki taaperoperheessä. Lapset kasvavat niin nopeasti! Kohta teillä ei enää ole tuota ”ongelmaa”. 😉

   By Lassenin ruukut on kyllä upeita! Tykkään hirmusti tuosta muodosta.

 8. Pingback: Pieni pullojukka, tulppaanit ja tyräkki - Laura R

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.