kosta-boda-0710

Tänään on ollut melkoisen täydellinen lomapäivä. Olemme ehtineet tehdä kaikenlaista ja toisaalta ei yhtään mitään. Sopiva balanssi. Kodin kaunistukseksi kävimme napsimassa muutamat oksat maljakkoon Mankun fammon villiintyneestä puutarhasta. Mukaan tarttui omenapuun, syreenin, tuomen ja koivun oksia. Niitä olen nyt ripotellut ympäri huushollia.

kosta-boda-0685

kosta-boda-0719

Tuomen oksat pääsivät uuteen Kosta Bodalta saamaani maljakkoon*. Tämän Göran Wärffin suunnitteleman maljakon nimi on Limelight ja se tuli alunperin markkinoille 1980-luvulla. Nyt klassikkomaljakko on lanseerattu hivenen uudistuneena versiona Kosta Bodan juhlavuoden kunniaksi: ruotsalainen Kosta Boda täyttää tänä vuonna peräti 275 vuotta.

kosta-boda-0694

kosta-boda-0682

Ihastuin Limelight-maljakon pelkistettyyn muotokieleen sekä viehättäviin yksityiskohtiin. Maljakon paksun lasipohjan viimeistelee pistemäinen lasikuvio, joka heijastelee kauniisti valon osuessa siihen. Limelight on sopivan ylellinen, mutta ei kuitenkaan liian hienosteleva.

Tämä maljakko on muotoilultaan sellainen, johon on sopii monenlaiset kukkaset. Alunperin se on tarkoitettu erityisesti tulppaaneille, kun taas saman sarjan korkempi maljakko on tarkoitettu ruusuille. Mutta olen ihan varma, että meillä maljakkoon eksyy muutakin kuin tulppaaneita; kuten nyt tuomen oksia.

kosta-boda-0708

kosta-boda-0702

kosta-boda-0672

Nyt odottelen, että kaikki ympäri kotia ripottelemani oksani puhkeaisivat kukkaan. Tämä vuodenaika on ihan parasta, kun maljakon koristukset löytyvät helposti pihamaalta. Ja maljakkofriikki on iloinen, kun kauniit maljakot pääsevät tehokäyttöön ja ihailtavaksi ympäri kotia.


Translation: Limelight vase* from Kosta Boda is so lovely! It has timeless design with nice details such as the glass ”dotting” on the bottom. This time of the year is great, because you can pick branches from the garden to put into vases. These brances are from my husband’s late-grandmother’s wild garden.

*Maljakko saatu Kosta Bodalta Sisustuksen Koodin kautta / The vase is a gift from Kosta Boda

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.