Seuraan aika paljon pohjoismaisia sisustusblogeja, enimmäkseen varmasti ruotsalaisia. On jännä huomata miten siellä moni innostuu bloggailemaan samoista asunnoista tai teemoista samanaikaisesti. Onhan sikäläinen sisustusblogikulttuuri erilainen kuin meillä – siellä blogeissa ei esitellä omaa kotia niin tiuhaan kuin täällä.

Viime päivinä pohjoismaiset blogit ovat täyttyneet näistä kuvista. Tämä asunto on stailattu ruotsalaiselle Residence-sisustuslehdelle välittämään tämän kevään sisustustrendejä. Residence-lehden mukaan neljä kuuminta sisustustrendiä juuri nyt ovat: paikallistuotanto, tekstuurit ja värit, personaallisuus sekä eleganttius. Tarkemman analyysin näistä neljästä trendistä voit lukea Residencen omasta blogista. Kannattaa tsekata myös video, joka tästä aiheesta on siellä julkaistu.

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling21-700x904

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling11-700x904

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling3-700x452

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling51-700x904

Kuvat ovat toki kauniita ja värimaailma on harmonisen hillitty. Tätä tyyliä on näkynyt jo jonkin aikaa. Trendikkäät asunnot ovat hyvin minimalistisia ja tummia. Ruskean sävyt ovat nousemassa taas. Meidän siniset seinät taitavat olla jo auttamattomasti ihan “out”…? Nyt pitäisi olla ruskeaa tai nudea. 😉 Keittiöiden pitää olla peiliovelliset, mieluiten tummanharmaat ja vetimet ovat messinkiä. Vanhahtavaa tyyliä. Trendien taustalla ovat hienot ajatukset paikallistuotannosta ja ekologisuudesta – mutta jäävätkö ne vain sanahelinäksi? Kuinka ekologista on juosta trendien perässä ja uudistaa kodin sisustus vähän väliä? En usko, että se on tarkoituskaan, vaikka näitä trendilistauksia tehdään.

Olen minäkin “paras puhuja”, sillä tykkään itsekin soveltaa sisustustrendejä omassa kodissa ja seuraan niitä mielenkiinnolla. En kuitenkaan ole uusimassa koko kodin kalustusta muutaman vuoden välein. Perussisustus säilyy, trendejä sovellan pienillä jutuilla kuten tekstiileillä tai seinäpintoja maalaamalla. Välillä minuakin ärsyttää liika sisustustrendeistä hössötys. Tärkeintä on tietysti se, että oma koti on omalle perheelle mieluinen ja siellä viihtyy.

Yksi neljästä tämän hetkisestä trendistä on yksilöllisyys ja persoonallisuus sisustuksessa. Sitä tuodaan esiin sellaisilla jutuilla, joita muilla ei ole; vaikkapa keramiikalla ja itsetehdyillä esineillä. Myös sisustustyylien sekoittelu luo persoonallista ilmettä kotiin. Tämä on erittäin positiivinen trendi, mutta kyllä minusta blogien inspiraatiopostauksissa usein kiertävät “trendikkäät kodit” ovat kaikki hyvin saman tyylisiä. Kumpa se persoonallisuus näkyisi enemmän!

Ajatukseni lähtivät vielä laukkaamaan oman sisustustyylini analysointiin. Vaikka tässä hiukan kriittisesti kirjoitankin, saan kuitenkin inspiraatiota blogeissa ja sisustuslehdissä näkyvistä “trendikodeista”. Toivoisin, että osaisin sisustaa minimalistisemmin. Eihän se vaatisi kuin karsimista. Silti lähden aina rönsyilemään ja sitä myötä kodin ilme muotoutuu väistämättä omaan tyyliini. Olisipa kiva jos joskus joku taitava sisustusstailisti stailaisi meidän kodin uuteen uskoon meiltä jo löytyvillä tavaroilla. Olisi mielenkiintoista nähdä lopputulos!


Translation: These lovely images have been circling around interior design blogs recently. The story behind these pictures is Residence magazines idea to portray interior design trends of the spring in this apartment. The four trends are: elegance, personality, local manufacturing and texture and color. You can read more on Residence’s blog. In Finnish I write about my own thoughts on interior trends and my own interior style.

Photos: Kristofer Johnsson for Residence magazine / Styling: Eva Lotta Sundling & Elin Kickén

Author

12 Comments

 1. Monia samoja ajatuksia täälläkin ja lähinnä Instagramin vuoksi. Joskus ei erota tilejä toisistaan kun samat pientavarat, taulut ja mööpelit toistuvat toistumistaan. Persoonallisuutta olen alkanut etsiä joka tuutista ja myös toteuttaa omassa kodissa enemmän.

  Tuli mieleen, että pitäisikö porukalla ruveta tekemään vaihtodiilejä…joku tulee teille stailaamaan ja sinä heille , hih 😀 Olisihan se aika hauskaa! Toinen voisi tehdä juttuja ihan toisin kuin itse ja toisi ehkä erilaista näkökulmaa nurkkiin. Ja siitä sitten kehitettäisiin uusi ohjelmaformaatti 😀

  • suvi m Reply

   Tuo vaihtodiili on minulla ollut mielessä jo jonkin aikaa ja siitä on ollut puhettakin. 🙂 Olisi kyllä kiva juttu toteuttaa! 🙂

   Instassa samankaltaisuus taitaa “vaivata” enemmän, kun siellä teksti ei ole niin suuressa roolissa vaan pelkillä kuvilla mennään. Onhan se toisaalta kiva nähdä miten ihmiset tuovat samoja tuotteita omaan kotiin…

 2. Kyllä mua ainakin inspiroi eniten sellaiset sisustusblogit, jotka ovat persoonallisia.

  Etenkin ne, joissa löytyy tuunattuja juttuja, kirppislöytöjä, vanhoja suvussa kulkeneita tavaroita… Ja äkkiä alkaa kyllästyttää ne, joissa on samat designhuonekalut, vaasit ja kipot sekä seinien värit 😀

  Ja tuo ruskea! Etenkin tekstiileissä ja seinäpinnoilla tökkii, mutta kas kummaa! Kun katselen ympärilleni, huomaan kuskanneeni olohuoneeseen suvun tummanruskeita perintöhuonekaluja valkoisen sohvan kaveriksi. Ja tykkään hirveästi 🙂

  • suvi m Reply

   Jep, minäkin pidän siitä että sisustuksessa on jotain vanhaa ja itse tuunattua. Mutta vain ripaus ja tyylikkäästi toteutettuna. 🙂

   Jännä seurata miten vahvasti tuo ruskea tekee “paluun”… 😉

 3. Heh, sininen on tosiaan aika last season Milanon messujen perusteella 😀 Mutta eiköhän väriä voi omassa kodissa katsella ihan rauhassa, jos se miellyttää yhä silmää. Jotenkin tuntuisi tosi vieraalta laittaa kotia koko ajan täysin uusiksi trendien mukaan, vaikka niitä sinänsä onkin kiinnostavaa seurata ja poimia myös pientä inspiraatiota kodin piristykseksi.

  • suvi m Reply

   Voi ei, nyt äkkiä maalaamaan makkaria uusiksi! ;D Ei vaan, olen ihan samaa mieltä, että olisi tosi outoa laittaa koti uusiksi aina trendien mukaan.

 4. Nuo ruskeat sävyt olen myös huomannut lehdistä ja somesta. Meillähän on työhuoneessa sitten todella in väri seinässä (edelliset asukkaat maalanneet) … mutta kyllä se on omaan makuun liian (tumman) ruskea, vaikka jotain vaaleampaa ruskeaa vaikka, nudea tai jotain ihan muuta … Makkariin kyllä laitan edelleen sitä sinistä, sitä en vaihda. Jos ensi viikolla pääsis jo pikku hiljaa tekemään niitä seiniä uusiksi.

  Laitetaan vaan kotien vaihtorinki liikkeelle ohjelman “vaimot vaihtoon” tyyliin, olisko nimi sitten sisustukset vaihtoon? =D

  • suvi m Reply

   Niin ne trendit kiertävät ympyrää. 🙂 Kohta se mikä on nyt “out” on taas “in”, mutta aina ne trendivillitykset jalostuvat vähän matkan varrella.

   Sininen on minusta edelleenkin aivan ihana, vaikka ei olisikaan enää ihan trendin huipulla. Nythän tuo trendi vasta jalkautuu kunnolla koteihin. Trendinikarrit miettivät jo muita värejä… Laita sitten kuvia uudesta makkarin ilmeestä some-kanaviin! 🙂

   Stailausrinki sopii minulle! 😀

 5. No tykkään kyllä kovasti näistä trendisuuntauksista. Ainakin paikallistuotanto ja persoonallisuus saavat ison peukun multa. Ruskealle suurina pintoina en kyllä syty yhtään, mutta esimerkiksi meille on viime aikoina kotiutunut muutamakin tumman puun värinen tuoli ja ne näyttävät oikein kivalta muuten vaaleahkossa sisustuksessa.

  • suvi m Reply

   Kyllä minäkin tykkään! 🙂 Oikein positiivisia trendejä.

 6. Pingback: Siniset seinät - Meillä Kotona -blogit

 7. Pingback: VIIKONLOPUN TEHTÄVÄLISTALLA - Pihkala

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.