Mökkiprojekti on pitänyt kiireisenä tällä viikolla, joten blogissakin on ollut hiljaisempaa. Mutta ennen kuin kurkistetaan tarkemmin mökin pystytykseen, summataan ensin tämän kuun sisustusuutiset.

Kuva: Saana ja Olli

Muotoilupariskunta Saana ja Olli julkaisee uuden hampputekstiilimalliston nimeltään Unien talo. Mallisto inspiroituu rakennusperinteestä ja arkkitehtonisista unista.

”Maalasimme viime vuotisen Onnenmaa -mallistomme siveltimillä ja nyt halusimme edetä vähemmän esittävään ja hienovaraisempaan suuntaan. Saimme vaikutteita remonttiprojektimme aikana tutuksi tulleista rakennusperinteen linjoista ja arkkitehtonisista unista.”, suunnittelija Olli Sallinen kertoo.

Malliston tuotteet jatkavat Saana ja Ollin ovat ekologista ja kestävää eurooppalaista 100% hamppukangasta ja ne valmistetaan läpinäkyvästi Länsi-Suomessa. ”Malliston kuvat kuvattiin Erik Bryggmanin 1925 suunnittelemassa Casa Haartmanissa, jonka italialiasvaikutteiset linjat istuivat erinomaisesti hakemaamme tunnelmaan”, suunnittelija Saana Sipilä kertoo.

Uusina tuotteina mallistossa ovat hamppukankaiset pussilakanasetit, muita tuotteita mallistossa ovat esimerkiksi sisustustyynyt ja keittiötekstiilit. Sarjan tuotteet tulevat myyntiin syyskuun aikana.

Muotoilijapariskunta on myös suunnitellut kotkalaiselle Finartelle kierrätyspuuvillasta valmistetun kolmiulotteisen Tie -maton (artikkelikuvassa), jota voi käyttää myös ryijymäisesti seinätekstiilinä.

Kuvat: Airam

Airam tuo markkinoille Tapio Wirkkalan vuonna 1968 suunnitteleman WIR-80 KRS kristallilampun ja siihen sopivan valaisinjohdon. Kristallilampun lisäksi syksyn Wirkkala -uutuusvalaisimissa on kirkkaat lasikuvut ja harjatun teräksen värinen valaisinpidin sekä läpinäkyvä johto.

Tapio Wirkkalan vuonna 1959 Airamille suunnittelema WIR-lamppu uudisti valaisinmuotoilua. Linjakas opaalilasinen lamppu, johon oli yhdistetty pelkistetty lampun johto, palkittiin seuraavana vuonna Milanon XII Triennalessa. Wirkkalan idea siitä, että valaisimen valonlähde, eli itse lamppu, voi olla kaunis arjen designesine eikä kaipaa ympärilleen valaisinkupua, oli innovatiivinen.

Nyt markkinoille saapuva K2-105 valaisimen WIR-105 led-lamppu on himmennettävä. Valaisinpakkaus sisältää 3,1 metriä pitkän mustan valaisinjohdon ja valaisinpistotulpan.

Kuva: Lennol

Lennol julkaisee joulutunnelmaa henkivän tekstiilimalliston. Kaisi Koivumäen upean mystisestä ROMA-maalauksesta juurensa saanut mallisto kukoistaa tummanpunaisen, petroolin, mustan ja kullan väriskaalassa.

Mallistoon kuuluu tekstiilejä, jotka tuovat joulutunnelmaa kotiin. Erilaisilla vuodetekstiileillä, torkkupeitteillä ja sisustustyynyillä on helppo vaihtaa kodin ilme joulutunnelmaan.

Kuva: Jotex

Jotex julkaisee uuden, hotellitunnelmasta inspiroituneen sisustuskokoelman. Mallisto kantaa suunnittelijansa, ruotsalaisen tv-persoona Mia Parnevikin nimeä. Mia Parnevik Collection koostuu kahdesta päämallistosta: lempeästä The Coastal Collectionista ja tyylikkäästä The Hotel Collectionista. Molemmille mallistoille on yhteistä se, että muutamat tuotteista ovat saatavilla myös ekstrasuuressa koossa, joka sopii jopa kolme metriä leveille sängyille.

Merihenkinen The Coastal Collection syntyi yhdessä suunnittelija Simon Ljungin kanssa. Harmonisen malliston inspiraatio kumpuaa Mian ja Simonin yhteisestä rakkaudesta hietadollariin (sand dollar), merisiilien alalajiin, jota esiintyy yleensä matalissa, trooppisissa vesissä.

The Hotel Collection tarjoaa voimakkaan vastakohdan The Coastal Collection -malliston pehmeille sävyille. Tiivis 400TC lankaluku, piilotetut vetoketjut, mustat yksityiskohdat ja rapea puuvillapercale tuovat makuuhuoneeseen ylellistä hotellitunnelmaa.

Kuva: Clas Ohlson

Syyskuun lopussa valikoituihin Clas Ohlson -myymälöihin ja verkkokauppaan saapuu myyntiin tyylikäs mustan ja kullan sävyinen Limited Edition -mallisto, johon kuuluu muun muassa valaisimia, Bluetooth-kaiutin ja taskukello. Vuosi 2018 on Clas Ohlsonin 100-vuotisjuhlavuosi ja sen kunniaksi lanseerattava mallisto on jatkumoa kesäkuussa lanseerattuun ensimmäiseen Limited Edition -mallistoon.

Limited Edition -mallistoon kuuluu valikoima tarkkaan mietittyjä tyylikkäitä käyttötavaroita, jotka ovat
myyntimenestyksiä ja asiakkaiden suosikkeja vuosien varrelta. Tuotteiden design, materiaalivalinnat ja pakkausten ulkoasu kertovat hieman paremmasta arjesta.

Kuva: Vitra & Artek

Ray & Charles Eamesin suunnittelemat lasikuitutuolit (Eames Fibreglass Chair) tuodaan nyt takaisin valmistukseen kuudessa alkuperäisvärissä. Muovikuppituolit (Eames Plastic Chair) pysyvät tuotannossa lasikuitutuolien rinnalla. Nykyisten tuotantomenetelmien ansiosta lasikuituiset tuolit voidaan jälleen ottaa tuotantoon.

Eames Fibreglass Chair -tuolit ovat saatavana 1.10.2018 alkaen Artek Helsinki -myymälästä.

Lyhyesti:

  • IKEA julkaisee syksyllä HAVSTA-säilytyskokonaisuuden, LIDHULT-sohvan, GLUMSÖ-matot sekä uusia toimistokalusteita. Uutuuksia pääset kurkistamaan täältä.
  • Republic of Fritz Hansenin Objects-kokoelma on täydentynyt mm. Cecilie Manz ja Jaime Hayonin suunnittelemilla uutuustuotteilla. Lisätietoa löytyy täältä.
  • Farrow&Ball on julkaissut yhdeksän uutta maalisävyä. Lisätietoa täällä.

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.