Luulisi, että näin heinäkuussa olisi melko hiljaista sisustusuutisten näkökulmasta, mutta niin vaan riittää taas tälle viikolle raportoitavaa. Vähemmän kuitenkin täältä kotimaasta tällä kertaa. Monet brändit julkaisevat juuri nyt kuvia syyskokoelmistaan, joten niitä luvassa tälläkin viikolla.

Liv InteriorPhoto: Liv Interior

Aloitetaan kuitenkin uutisista, jotka tupahtivat sähköpostiini kotimaiselta HR-Livingiltä. He edustavat mm. saksalaista Liv Interior -brändiä, joka on juuri julkaissut uuden kuvaston. Tanskalainen suunnittelija Tina Mirza on luonut Liv Interiorille laajan valikoiman, josta löytyy tuotteita niin kotiin kuin vapaa-aikaankin, mm. mattoja, tyynynpäällisiä, verhoja, torkkupeittoja, lampunvarjostimia, astioita, huiveja ja laukkuja.

Liv Interiorin syksyn ja talven uusi mallisto on saanut runsaasti inspiraatiota 70-luvusta. Mallistossa yhdistyy hillitty skandinaavinen värikaalaa ja 70-luvun retrovärit.

LeCreuset

Photo: Le Creuset

Le Creuset uudelleenlanseeraa designtuotteita vuodelta 1958. Raymond Loewy loi vuonna 1958 Le Creuset’lle pannu- ja patamalliston, josta kaksi tuotetta lanseerataan nyt uudelleen.  Valikoima laajenee paistinpannulla ja kasarilla, jotka molemmat edustavat tyylipuhdasta muotoilua ja ne voi tunnistaa alkuperäisestä oranssista Le Creuset’n Volcanic-väristä. Saman kokoelman ”La Coquelle” uudelleenlanseerattiin edellisvuonna juhlistamaan Le Creuset’n 90-vuotisjuhlavuotta.

Tuotteita on rajoitettu erä ja ne ovat myynnissä vain Le Creuset’n omassa myymälässä Helsingissä kauppakeskus Kampissa. Tuotteet ovat saatavilla elokuusta 2016 alkaen.

IKEA_today_AVSIKTLIG_tom_ida-e1466676470532-2500x1406

Iina Vuorivirta_12_10_Gruppen

Photos: Ikea

IKEA julkaisee AVSIKTLIG -tekstiilikokoelman toukokuussa 2017. Kokoelma on toteutettu yhteistyössä ruotsalaisen designryhmittymän 10-gruppenin kanssa ja myös suomalainen muotoilija Iina Vuorivirta on ollut mukana luomassa tätä yhteistyömallistoa. Yksi Vuorivirran tekstiilikuoseista on yllä näkyvä mustavalkoinen printti.

IKEA on myös julkaissut “teaservideon” yhteistyöstään designbrändi HAY:n kanssa:

poul-kjaerholm-pk52-professor-desk-oak-drawer-tables-carl-hansen-son_dezeen_1568_3

Photo: Carl Hansen & Son

Tanskalainen designbrändi Carl Hansen & Søn uudelleenlanseeraa Poul Kjærholm suunnitteleman pöytämalliston, joka lanseerattiin aluperin vuonna 1955. Alunperin kouluun suunnitelluissa pöydissä on metallijalat (värinä musta tai harmaa) ja kansilevyksi voi valita tummaa tai vaaleaa puulajia.

Mallistoon kuuluu PK52 Professor Desk pöytä, jota saa erilaisina versioina mukaanlukien laatikollisena. Malliston PK52A Student Desk -pöytä on kooltaan aavistuksen pienempi.

H&M_homeaw16

Photo: H&M Home

H&M Homen syysmalliston kuvat on julkaistu. Mallistossa on paljon murrettuja värejä sekä vihreää ja viininpunaista, kudottuja tekstiileitä sekä metallinhohtoa. Lisää kuvia näet mm. täältä.

Hemtex_aw16

Photo: Hemtex

Myös Hemtex on julkaissut kuvia syysmallistostaan. Myös Hemtexin syysmallistossa on paljon vihreän ja viininpunaisen sävyjä, mutta myös sinapinkeltaista ja ajattomia musta-valko-harmaita tekstiileitä. Lisää kuvia voit kurkata täältä.

Viikon bloginosto: Moderni puutalo

modernipuutaloPhoto: Moderni puutalo / Riina Salokangas

Yksi viime aikojen mielenkiintoisimmista blogikirjoituksista oli Moderni puutalo -blogin Mervin kirjoitus “Voiko sisustamista harrastaa?”. Kirjoitus herätti monia ajatuksia, mutta käykäähän sieltä lukemassa tarkemmin. Moderni puutalo on myös yksi suosikkiblogeistani. Rakensimme taloja melko samaan aikaan, joten tuota blogia on tullut seurattua ihan alusta saakka.


Translation: Interior design news of week 28. Liv Interior have released their new autumn collection and catalogue. / Le Creuset relaunches kitchen products designed originally in 1958 by Raymond Loewy. / IKEA releases a new textile collection called AVSIKTLIG in co-operation with Swedish 10-gruppen. The collection includes also textiles designed by Finnish designer Iina Vuorivirta. IKEA have also relased a teaser video on their collaboration with HAY design brand. / Danish brand Carl Hansen & Søn is rereleasing a set of tables by Poul Kjærholm that made its debut in 1955. / H&M Home and Hemtex have both released pictures of their autumn collection. / This week’s blog recommendation is Moderni puutalo.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.