Tällä viikolla Milanossa järjestettiin Milanon designviikko ja huonekalumessut, joten tuotelanseerauksista on julkistettu runsain määrin. Koska uutuustuotteita julkaistiin niin paljon, poimin tällä viikolla sisustusuutisiin vain kiinnostavia kotimaisia uutuuksia. Kaikkia tässä postauksessa esiin nostamiani uutuuksia ei suinkaan lanseerattu Milanossa – on meillä täällä Suomessakin ollut aktiivista tällä viikolla sisustusrintamalla.

marimekko_milanoPhoto: Marimekko

Aloitetaan yhdestä lempparistani Marimekosta. Viikon 11 sisustusuutisissa kerroinkin jo, että Milanoon avattiin Marimekko Koti designviikkojen ajaksi (kuva yllä). Marimekko Kodissa esiteltiin syksy-talvi 2016 malliston tuotteita. Kävin kurkistamassa tuotekuvia Marimekon pressipankista ja oikein kivalta näyttää. Tässäpä yksi kuva esimakuna:

Marimekko_2016_Autumn0789_92638_7Photo: Marimekko

Marimekon 2016 syksy-talvimallistossa tuttujen Marimekko-suunnittelijoiden Oiva Toikan, Maija Isolan ja Vuokko Eskolin-Nurmesniemen printit yhdistyvät uutta sukupolvea edustavien Aino-Maija Metsolan, Maija Louekarin ja Sanna Annukan luomusten kanssa.

Malliston ensimmäinen osa julkaistaan loppukesästä. Värimaailma koostuu pehmeistä ruskean, harmaan ja sinisen sävyistä. Uutuustuotteina mukan on esim. neulottuja ja tekoturkiksesta valmistettuja koristetyynyjä. Myös Siirtolapuutarha-astiasarja täydentyy uusilla tuotteilla.

Myöhemmin syksyllä ilmestyvässä osassa on enemmän punaisia sävyjä, vihreää sekä ripaus pinkkiä. Uutuusprinttejä ovat suunnitelleet mm. Katsuji Wakisaka, Maija Isola ja Sanna Annukka. Mallistoon kuuluu myös Sami Ruotsalaisen suunnittelemia kynttilänjalkoja sekä tarjoiluvati. Carina Seth Andersonin suunnittelema ihana maljakkosarja täydentyy uusilla värisävyillä.

Kiseleff_collection_fiiliskuva (1)Photo: Finlayson

Toinen tämän viikon mielenkiintoinen suomalaislanseeraus oli Finlaysonin ja Stockmann-tavaratalon yhteinen kodintekstiilisarja: Kiseleff-mallisto. Yhteismallistolla Finlayson ja Stockmann juhlistavat lähes 150 vuotta jatkunutta yhteistyötään. 

Alkuperäisten kudottujen kankaiden kuosit on päivitetty nykypäivään yksinkertaistamalla sekä kuvion kokoa ja asettelua muuttamalla. Malliston myötä painokuoseistaan tunnettu Finlayson palaa juurilleen kuosiin kudottuihin kankaisiin. Huhtikuussa julkaistavaan Kiseleff-mallistoon kuuluu neljä kuosia. Romanttiset ja ornamenttimaiset Ikuisuus- ja Kosketus-kuosit on luotu samasta alkuperäiskuosista, ja niiden pohjalta on suunniteltu Lupaus-aluslakanoissa, -tyynyliinoissa ja -kylpylakanoissa toistuva brodeeraus. Uskollisuus-kuosi on muita kolmea graafisempi ja geometrisempi ja toistaa eniten alkuperäistä kuosia. Mallistoon kuuluu kampapuuvillasta valmistettuja pussilakanoita, tyynyliinoja, aluslakanoita ja kylpytekstiilejä sekä puuvillaisia koristetyynynpäällisiä ja torkkupeittoja.

helsinki_design_week_2015_l3_opening_party_photo_aino_huovio-15_3Photo: Helsinki Design Week

Tällä viikolla saatiin kuulla myös iloisia uutisia suomalaisen muotoilun esiintuomisesta, sillä Helsinki valittiin uuden kansainvälisen designtapahtuman esimmäiseksi isäntäkaupungiksi! Milanon designfestivaalilla julkaistiin nimittäin uusi kansainvälinen designviikkojen verkosto, jossa on mukana yli 50 design- ja kaupunkifestivaalia ympäri maailman, muun muassa Pekingin, Tokion, San Franciscon ja Pariisin designviikot. Uuden verkoston tarkoituksena edistää kansainvälistä muotoilualan yhteistyötä, tukea tuotekehitystä ja kehittää luovien alojen taloutta.

Helsinki isännöi verkoston ensimmäistä tapahtumaa syyskuussa 2017. Tapahtuman nimi on World Design Weeks Helsinki Summit ja se on on osa vuoden 2017 Helsinki Design Weekia. Valtavan upea uutinen!

vm_carpet_apsis_solina_harmaaPhoto: VM Carpet

Kotimaiselta VM-Carpetilta on ilmestynty uudet ”Sade” ja ”Solina” -matot, jotka soveltuvat sisätilojen, kuten keittiön ja eteisen, lisäksi myös ulkokäyttöön esimerkiksi terassille tai parvekkeelle. Mattojen materiaalit ja värit kestävät hyvin valoa, joten matot soveltuvat tästä syystä hyvin ulkokäyttöön. Molempia mattoja voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa. Sade- ja Solina-matoissa on polypropeenipinta, minkä vuoksi ne on helppo pitää puhtaana. Mattojen pohja EVA kestää kosteutta ja pitää matot paikoillaan.

Ensi viikolla sisustusuutisia ei ilmesty, sillä minä lomailen ja vietän pientä blogilomaa samalla. Kevät on ollut niin työntäyteistä, että tuntuu aivan mahtavalta päästä vähän lomailemaan ja irtautumaan kaikista kiireistä. Mutta on minulla luvassa teille oikein mukava arvonta ensi viikolla, joten pysykäähän kuulolla (vaikka blogissa muuten hiljaisempaa onkin). Oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.