Oman sisustusfilosofiani punainen lanka on ajattomuus. Kun rakensimme kotiamme, pyrin valitsemaan pintamateriaaleja, jotka kestäisivät aikaa eivätkä olisi liian tyypillisiä juuri sille ajalle, jolloin rakensimme. Neutraali pohja mahdollistaa soveltamisen sisustuksessa monin eri tavoin. Kotimme on moderni, mutta minulle on tärkeää, että se on myös kutsuva, rento ja kodikas. Inspiroidunkin kovasti esimerkiksi ruotsalaisen sisustusstailisti Pella Hedebyn kodista. Hänkin asuu uudehkossa, modernissa omakotitalossa, mutta on sisustanut sen ihastuttavan kutsuvaan tyyliin. Hän kuvaa tätä tyyliä sanoilla pehmeä minimalismi.

pella_hedeby_inredning_kok

pella_hedeby_inredning_sovrum_2

pella_hedeby_nattduksbord

pella_hedeby_inredning_kok_diskbank

pella_hedeby_hemma_hos

Pella Hedeby tekee paljon sisustusstailauksia IKEA:lle ja ensi viikolla Habitaressa pääsemme ihastelemaan Pellan stailaamaa  Tilaa harmonialle -installaatiota. Installaatiossa painottuvat luonnonmateriaalit, harmoniset sävyt sekä pienet ja kauniit arjen yksityiskohdat. Nämä elementit ovat vahvasti esillä myös Pellan omassa kodissa. Tämä koti esitellään tarkemmin uusimmassa ruotsalaisessa Elle Decorationissa.

Pellan kodin sisustus huokuu harmoniaa ja ajattomuutta. Olen seurannut Pellan STIL Inspiration -blogia pitkään ja pidän siitä miten koti pysyy pääosin samanlaisena – muutoksia tehdään pienin keinoin. Juuri niin minäkin haluan sisustaa!

”Tässä talossa päivityksiä ei tehdä ostamalla uutta, vaan pienillä muutoksilla, kuten vaihtelemalla sohvan somistusta, vaihtamalla kuvia ja sisustusesineitä tai siirtelemällä huonekaluja ja tavaroita tai keksimällä niille uusia käyttötarkoituksia tai yhdistelmiä.” (lainaus Elle Decorationin nettiartikkelista käännettynä)

pella_hedeby_veranda

pella_hedeby_inredning_vardagsrum

pella_hedeby_inredning_badrum_tavelvagg

pella_hedeby_loftsang

Koen, että yksi pitkään bloggaamisen etuja on se, että voi tuoda esille sitä kuinka kotia voi päivittää pienin keinoin vuosien varrella. Toki teen silloin tällöin suurempia sisustushankintoja tai maalaamme jonkin huoneen uudestaan, mutta pääosin ne muutokset, joita toteutan ovat melko pieniä. Se juuri on se pointti! Vähän surullakin seuraan sitä miten trendien muuttuessa uudistetaan koko kodin tyyli – missä se oma tyyli lopulta onkaan? Minusta on myös harmillista jos koetaan, että kodin sisustus on tylsä jos mitään suuria muutoksia ei tapahdu.

Uusien, modernien omakotitalojen tyyli ei välttämättä tällä hetkellä ole trendikkäintä, mutta minusta tämä Pellan koti on hyvä esimerkki siitä miten uudenkin talon voi sisustaa ajattomasti (laadukkaat materiaalit), kutsuvasti (rento esillepano) ja kerroksellisuutta hyödyntäen (esim. vanhat väliovet).


Translation: Interior inspiration: soft minimalism. I admire how Pella Hedeby decorates her modern house creating such a soft and cosy atmosphere, which is also very timeless. This is a great example of how to decorate a modern house in a way that I does not look ”too new”. My own emphasis in interior decoration is to create a space that is cosy, inviting and timeless in a modern way. Pella’s home is a great example of that, although my own style is a little different.

Photos: styling Pella Hedeby, photography Kristofer Johnsson first featured in Elle Decoration SE.

Author

8 Comments

 1. Olipa kiva postaus ja enempää en voisi olla samaa mieltä – Pellan koti on todella kaunis ja viihtyisän oloinen. Samaa mieltä olen myös siitä, että kodin tyyli elää hiljalleen ja mulle on aivan vierasta sellainen projektiomainen koko asunnon ilmeen muokkaus, jossa pistetään kaikki uusiksi viimeisten trendien mukaan. Mä olen ihan liian harkitseva sellaiseen. Tuo pehmeä minimalismi on aivan ihana sana <3

  • suvi m Reply

   Minustakin pehmeä minimalismi ilmaus kuvaa hyvin tätä tyyliä. Vaikka oma tyylini ei ole ihan samanlainen Pellan kanssa, ihailen hänen kotiaan tosi paljon. Tykkään toki maustaa sisustusta trendeillä, mutta se että uusisi isoja huonekaluja vähän väliä on minulle vieras ajatus.

 2. Nämä kuvat ja Pellan koti ovat niin kauniita, että eilen innostuin itsekin postaamaan samojen kuvien kera. Minulla on haaveena päästä suunnittelemaan ja rakentamaan oma koti, kun nykyinen on liian ylellinen ja suuri minun makuuni. En tiedä toteutuuko haave koskaan, mutta ainahan täytyy olla unelmia ja yrittää rakentaa omasta kodista sellainen, että siellä on hyvä olla.

  • suvi m Reply

   Oi, miten minulta oli mennyt se sinun postaus ohi – pitääpäs mennä lukemaan. 🙂

   Ja kyllä, olen ihan samaa mieltä, että pitää olla unelmia ja haaveilu on osa viehätystä. Olisi tylsää jos kaiken saisi heti. 😉 Minäkin haaveilen omasta kesämökistä – ehkä se joskus toteutuu…

 3. Hyvin kirjoitettu artikkeli. Meillä on samalainen tyyli, pidän myös minimalistisesta, raikkaasta ja luonnonläheisestä tyylistä. Selaan paljon sisustuslehtiä ja haen inspiraatiota blogeista. Oli kiva löytä sun blogi.

 4. Pingback: Moodboard -fiiliksissä - Laura R

 5. En tiedä vieläköhän tämä kommentti tulee perille, mutta ihailen myös kovin Pellan kotia ja ajattelinkin kysyä, että olisiko sinulla aavistusta, että mikä tuo kankainen kattolamppu Pellan makuuhuoneessa on? Olen koittanut etsiä vastaavanlaista, mutta huonohkolla menestyksellä.

  Kiitokset!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.