Joka syksyinen sisustuksen superviikko on jälleen startannut. Kyseessä on tietenkin Helsinki Design Week, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikille muotoilusta, arkkitehtuurista ja sisustamisesta kiinnostuneille. Tunnetuin tapahtuma lienee Habitare-messut, jotka starttaavat huomenna ammattilaisille ja perjantaista lähtien koko yleisölle. Mutta Habitaren lisäksi kannattaa käydä muissakin HDW:n tapahtumissa. Alla lyhyesti esiteltynä kiinnostavimmat tapahtumat.

Habitare 18. – 22.9.2013
Helsingin messukeskus

habitare-2012Viime vuonna Habitaressa

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designalan messutapahtuma Habitare järjestetään vuosittain syksyllä Helsingin Messukeskuksessa. Habitare-messujen historia alkaa vuodesta 1970, ja vuonna 2013 se kokoaa yleisön ja ammattilaiset muotoilun äärelle jo 24. kerran. Päätuoteryhminä omilla alueillaan nähdään kodin huonekaluja, kodin tekstiilejä, sisustusmateriaaleja ja -tarvikkeita, keittiöitä, kylpyhuoneita ja saunoja, takkoja ja tulisijoja sekä sisustamisen pientavaroita ja kodin av-laitteita.

Kansainvälisen designin näyttämönä toimii ahead!-alue. Habitare-kokonaisuutta täydentävät julkisiin tiloihin erikoistunut Interiore, valaisimiin ja valaistukseen keskittyvä ValoLight-tapahtuma, korkeatasoinen nykytaiteen ArtHelsinki sekä antiikin, vanhan taiteen ja vintagen myyntitapahtumaan Salonkiin. Kaikkiin näyttelyalueisiin voi tutustua yhdellä lipulla.

Lisäksi Habitaressa on mm. erikoisnäyttelyt EcoDesign, Trash Design ja Made in Finland.

Launch & Shop -myyntinäyttely  14. – 22.9.2013
HDW Päätapahtumapaikka Tulli- ja Pakkahuone, Katajanokanlaituri 5

popup2

Helsinki Design Weekin konsepti Launch and Shop esitellään yhteistyössä Finnish Design Shopin kanssa.
Näyttely päivittää perinteisten messujen toiminta-ajatuksen verkkokauppa-aikaan. Uutuustuotteita ei esitellä
Launch and Shopissa vain jälleenmyyjille vaan suoraan kaikista tärkeimmille eli kuluttajille, jotka voivat
halutessaan ostaa tuotteet mukaansa. Mukana muun muassa Muuto, Hay, Iittala, Marimekko ja One Nordic
Furniture Company.

IKEA METOD -näyttely 14.–22.9.2013
HDW Päätapahtumapaikka Tulli- ja Pakkahuone, Katajanokanlaituri 5

metod_AALTO_AALTOAalto+Aalto

IKEA kutsui kolme suomalaista designtoimistoa, Pentagon Designin, Beacon Helsingin ja Aalto+Aallon, suunnittelemaan koko perheen IKEA-keittiöt, joiden lähtökohtana ovat lasten toivomukset sekä uusi METOD-keittiömallisto, jonka moduuliajattelu mahdollistaa todella luovan keittiösuunnittelun. Nämä unelmakeittiöt on nyt rakennettu Helsinki Design Weekille.

Kullekin toimistolle annettiin lasten toivomusten inspiroima toimeksianto ja kohtuullinen budjetti sen toteuttamiseen. Lopputulokset ovat nähtävillä Helsinki Design Weekin näyttelyssä Tulli- ja Pakkahuoneella. Kolmesta unelmakeittiöstä voiton vie se, joka saa eniten ääniä Facebookissa, Tulli- ja Pakkahuoneella ja IKEA-tavarataloissa.

Helsinki Design Weekin päätyttyä IKEA lahjoittaa keittiöiden myyntituotot kokonaisuudessaan Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan avustustyöhön. Varat kohdennetaan Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan lasten koulunkäyntiä ja harrastustoimintaa ehkäisemään lasten syrjäytymistä.

METOD-keittiöt tulevat myös myyntiin 14.–29.9. IKEA-hyväntekeväisyyshuutokauppaan huuto.nettiin.

Helsinki Design Open 16. – 21.9.2013
Rautatalo (Keskuskatu 3, Helsinki)

Artek furniture

Nyt toista kertaa järjestettävä Helsinki Design Open -tapahtuma esittelee laadukkaita ja osaavia kotimaisia designyrityksiä, energisiä muotoilijapersoonia ja heidän tuotantoaan ainutlaatuisessa arkkitehtonisessa kontekstissa. Nämä tekijät ovat alansa parhaimmistoa ja he asettavat uudet työnsä esille legendaarisessa Rautatalona tunnetussa Alvar Aallon varhaisella 1950-luvulla suunnittelemassa liikepalatsissa. Tapahtuman konsepti myötäilee tämän modernin ja urbaanin rakennuksen ideologiaa: se ylistää pohjoismaista kaupunkielämää ja sallii kulttuurin, kaupallisuuden ja pienten kulinaaristen nautintojen kukoistaa rinta rinnan ja läheisessä vuorovaikutuksessa.

Helsinki Design Openissa ovat mukana mm. Artek, Johanna Gullichsen, Tikau, Doctor Design ja monia muita.

Late Night Shopping 19.9.2013 klo 17-21,
Design District Helsinki, Erottajankatu 7 (ja ympäristö)

Designkortteli-alue täyttyy tapahtumista Helsinki Design Weekillä 19.9. kun Design Districtin toimijat viettävät jo perinteeksi muodostunutta elämyksellistä Late Night Shopping -iltaa. Luvassa on suunnittelijatapaamisia, tuotelanseerauksia, näytöksiä, työpajoja, avajaisia, designlöytöjä ja hauskaa tunnelmaa.

 

Tapahtumia on vielä lisää ja enemmän tietoa löydät HDW:n nettisivuilta. Itse ajattelin yrittää suunnata ainakin näihin yllä mainittuihin tapahtumiin.

Mukavaa sisustuksen täyteistä viikkoa!

Author

6 Comments

 1. Listaan voisi lisätä viikon aloittavan Design Marketin Kaapelitehtaalla, jossa voi onnistua tekemään ihania löytöjä pilkkahintaan. Se siis valitettavasti jo meni, mutta ensi vuonna sitten.

  • Niinpä, Design Market olisi ehdottomasti ollut listalla mukana jos olisin julkaissut postauksen ennen tuota tapahtumaa. Sinne olisi kiva joskus päästä! 🙂

 2. Hei, vähän OT mutta sinulla on tuossa kuvassa ihanat kengät. Saisinko udella mistä olet löytänyt?

  • Kengät ovat Swedish Hasbeens -merkkiset. Olen saanut ne joskus muinoin blogiyhteistyön myötä.

 3. Habitaressa tuli käytyä, mutta olisin kyllä voinut mielelläni tutustua muuhunkin tarjontaan! Erityisesti kiinnosti tuo Design Market Kaapelitehtaalla.
  Pallotuoli on erittäin rakas itselleni, sellainen löytyy vanhemmiltani ja siihen liittyy paljon ihania muistoja. Pitäisi varmaan joskus tehdä kyseistä tuolista ihan juttu omaan blogiini.

  • Voi, Pallotuoli on ihana! Kantsii ehdottomasti tehdä siitä postaus! 🙂

   Me ei sitten ehdittykään muualle kuin Habitareen. Mielelläni olisin käynyt ainakin Tulli- ja pakkahuoneella. Ehkä ensi vuonna sitten…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.