Meidän perheessä sattuu aina silloin tällöin pieniä kommelluksia. Olenkin kertonut teille, kuinka olemme onnistuneet rikkomaan Milk-valaisimen jo kahteen kertaan, olen tiputellut iPhoneni monesti (kunnes se muutama viikko sitten meni ihan kunnolla rikki) ja eräänä tuulisena päivänä trampoliini oli lentänyt automme päälle! Kaikenlaista muutakin – onneksi pientä – on myös sattunut, enkä kaikista sattumuksista ole täällä blogin puolella edes kertonut.

laskut_keittio

Vahingoille ei tietenkään voi mitään ja niitä sattuu kaikille. Vaikka vakuutus kattaakin suuren osan vahingoista, tarkoittavat kömmähdykset joka tapauksessa usein ylimääräistä rahamenoa. Mm. tällaisia yllättäviä kuluja varten säästämme joka kuukausi pienen summan erilliselle tilille. Näin olemme tehneet jo useamman vuoden ajan. Emme säästä niinkään unelmiin, vaan ennemminkin käytännöllisiin asioihin ja pahan päivän varalle. Ja jos säästötilille sattuu kertymään enemmän ylimääräistä, niin toki silloin voidaan hankkia jotain kivaakin…tai säästää entistä enemmän.

vahingot

Vaikka kuukausisäästäminen on minulle jo tuttu juttu, kävin blogiyhteistyön merkeissä tutustumassa tarkemmin Nordean SiSuun, eli Sinun Suunnitelmasi Säästämiseen. Tavoitteena on tarkastella omia rahamenoja tarkemmin ja miettiä miten aloittaa suunnitelmallinen säästäminen. Säästettävän summan ei tarvitse olla suuri; vain muutamia kymmeniä euroja kuukaudessa. Me teemme niin, että molempien tililtä siirtyy joka kuukausi automaattisesti 50 euroa säästötilille. Eli säästämme kuukaudessa 100 euroa, mikä tekee vuodessa yhteensä 1200 euroa. Kuukausittaisen säästösumman ollessa pieni, onnistuu säästäminen vaikka asuntolainan lyhennykset ja muut laskut vievätkin suurimman osan palkkapussista.

muista_laskut

Nordean sivuilta luin tarkemmin myös ns. Vilkkaasta ja Laiskasta rahasta. Mikäli eurot juoksevat karkuun tililtäsi, sinulla on vilkasta rahaa. Mikäli rahat taas jäävät lepäämään tilillesi, puhutaan laiskasta rahasta. Voin kyllä myöntää, että meidän raha on hyvinkin vikkelää! Välillä tulee kuukausia, jolloin laskuja on enemmän; on tontin vuokraa, kiinteistöveroa ja kalliita vakuutusmaksuja – kaikki samassa kuussa! Silloinkin säästötilistämme on todellaista apua. Mutta vaikka ongelma olisi laiska raha, ei sitä kannattaisi makuuttaa huonosti tuottavalla tilillä.

Kannattaa tehdä oma SiSu Nordeassa, niin saat parempaa tuottoa säästöillesi. Nordean sivuilta löytyy SiSu-laskuri, jonka avulla voit laskea kuinka paljon sinulla olisi mahdollisuutta säästää kuukausittain. Haluatko säästää unelmiin vai pahanpäivän varalle…?

Blogiyhteistyo

nordea

Author

27 Comments

 1. Kyllä täällä kans sattuu ja tapahtuu, ja onneksi on hyvä ja laaja kotivakuutus! Myös Nordean SiSu on jo tuttu. Pienistäkin summista saa kasvamaan isoja, kun on sinnikäs! 🙂

  • Juuri niin. Pienistä summista kertyy ajan myötä suuria summia jos vain malttaa odottaa. 🙂

 2. Anteeksi, tulossa avautuminen.

  Olen seurannut blogiasi jo useamman vuoden ja on ollut mielenkiintoista seurata miten rakennusprojektista on tullut teille ikioma koti. Samalla olen tietysti seurannut myös blogisi kehitystä, ilokseni olen huomannut ettei tyylisi ole muuttunut juurikaan, sillä tyylisi on nimenomaan se, miksi tähän blogiin ihastuin. 🙂 Tyylisi kirjoittaa on informatiivinen ja kiinnostava, ja on ollut ilo seurata blogiasi tekstiesi ja hienojen kuviesi kautta.

  Viime aikoina kuitenkin olen ikäväkseni joutunut todeta, että tähänkin blogiin on etenevässä määrin tullut näitä ”yhteistyöpostauksia”, joilla nimellä näitä ilmeisesti kutsutaan. Nämä eivät minua aluksi häirinneet, päinvastoin, oli ilo saada tällä tavalla tietää eri yrityksen valikoimasta ja palveluista. Ymmärsin (ja ymmärrän) senkin, että tällä tavalla bloggaaja voi saada itselleen vähän taskurahaa ja hyötyä blogistaan tätä kautta. Kuitenkin viime aikoina näitä postauksia on tipahdellut yhä enemmän blogiisi. Tämän myötä minulle on tullut varsin epävarma olo siitä, mistä tuotteesta/palvelusta bloggaaja (eli sinä) olet kulloinkin maksanut ja mistä sinulle on maksettu. Vaikka näistä mainoksista olet kertonut aina postauksissasi, minulla on jäänyt niistä hieman ”paha maku suuhun”, ikään kuin yrittäisit tyrkyttää näitä tuotteita lukijoille, vaikket todennäköisesti yritäkään.

  Eräs toinen syy, ehkä typeräkin sellainen, miksi aikoinaan blogiisi eksyin, oli se, että blogisi tuntui niin ihmisläheiseltä ja helposti samaistuttavalta. Nykyään erilaisten yhteistyökampanjoiden avulla saamasi tuotteet, palvelut ja muut etuudet ovat vieneet tätä ”maanläheisyyttä” pois. Ymmärrän, että blogin kasvava suosio tuo toki sinulle kasvavissa määrin erilaisia yhteistyötarjouksia erilaisilta tahoilta, etkä varmastikaan suostu kaikkiin näihin tarjouksiin.
  Kuitenkin lukijana olen näiden vaikutuksesta ikään kuin vieraantunut blogistasi, mikä tuntuu minusta ikävältä. En enää odota innolla uutta postauksiasi, sillä usein nämä postaukset saattavat olla yhteistyöpostauksia. Tämän myötä olen päättänyt ainakin toistaiseksi olla seuraamatta blogiasi jatkossa. Olen hieman itsekin hämmentynyt siitä, että mainokset voivat saada minussa aikaan näin vahvan reaktion, mutta tässä viime aikoina olen joutunut toteamaan itselleni tämän.

  Kaikesta huolimatta toivotan sinulle ja blogillesi kaikkea hyvää niin nyt kuin jatkossakin. 🙂

  • Onpa ikävä kuulla, että ajattelet noin. Mutta toki ymmärrän pointtisi.

   Blogimainonta on asia, joka tulevaisuudessa tulee varmasti lisääntymään blogimaailmassa ja jokainen bloggari voi itse päättää missä määrin haluaa lähteä yhteistöitä tekemään. Minä itse olen alusta asti ottanut sen linjan, että blogini sisältää myös kaupallisia yhteistöitä. Alussa niitä toki oli vähemmän, kun blogimainonta ei ollut niin yleistä sisustusblogeissa, eikä bloginikaan ollut kovin tunnettu.

   Omasta mielestäni olen merkinnyt yhteistyöpostaukset selkeästi omalla blogiyhteistyöbannerilla (jonka olen käynyt lisäilemässä myös vanhoihin yhteistyöpostauksiin). Sekä yhteistyöllä että blogilahjoilla on myös omat tagit, joista kyseiset postaukset tunnistaa. Tietysti mainitsen asian myös tekstissä.

   Kirjoitan, ja olen aina kirjoittanut, sellaista blogia, jota itse haluaisin lukea. Ymmärrät varmaan, että talon valmistuttua ja sisustuksen hioutuessa en voi kokoajan olla tarjoamassa mullistavia muutoskohteita kodissamme ja se sotisi myös omia periaatteitani vastaan. Niinpä olen ollut tosi innoissani yhteistöistä, joita olen päässyt toteuttamaan. Ne ovat tuoneet uutta sisältöä blogiini. Olen niiden avulla päässyt stailaamaan kotiamme ja ottamaan sisustuskuvia, mikä on minulle hyvin mieluista. Näen, että yhteistyöt ovat olleet sisällöllisesti mielekkäitä myös lukijoille, sillä ne ovat tuoneet uutta ilmettä kotiimme ja niistä voi poimia vinkkejä oman kodin sisustamiseen ilman että täytyisi välttämättä ostaa kyseistä tuotetta.

   Lisäksi haluan sisustusbloggarina pysyä myös ajantasalla siinä mitä uutuustuotteita ilmestyy markkinoille ja raportoin niistä omasta näkökulmastani. Minulla ei tietenkään itselläni olisi mahdollista hankkia kaikkia uutuustuotteita kotiimme, joten olen todella kiitollinen blogilahjoista, joita olen saanut ja joista olen siten voinut kirjoittaa omasta näkökulmastani pelkkien tuotekuvien sijaan. Toisaalta en näe olennaisena sitä kuinka paljon ja mitä tuotteita olen itse saanut; toivoisin ettei kukaan ostaisi jotain tuotetta vain siksi että minullakin on se. 😉 Vinkkejä voin toki antaa, mutta ostopäätös pitää minusta perustua todelliseen tarpeeseen.

   Blogimainonta eroaa kuitenkin aina ns. normaalista mainonnasta, sillä ainakin minä kirjoitan yhteistyöpostaukset täysin omasta näkökulmastani ja omista kokemuksistani. Niitä ajatuksia ei kukaan voi ostaa, enkä edes lähde toteuttamaan sisältöyhteistöitä yritysten kanssa, joiden tuotteita en miellä omaan tyyliini tai periaatteisiini sopiviksi.

   Kaikkea hyvää sinullekin ja kiitos, että osasit ilmaista negatiiviset ajatuksesi asiallisesti. Toivottavasti ymmärrät myös minun näkökulmani.

 3. Moi! Kiitos ensinnäkin kauniista kuvista, olet taitava kuvaaja! Harmikseni joudun myös toteamaan, että olen samaa mieltä alla olevan kommentoijan kanssa. Yhteistyöpostaukset ovat toisinaan ok, mutta itse näen heti postauksen ”läpi”, kun minulle yritetään tyrkyttää sanoilla ”kannattaa hankkia”, ”osta omasi” jotain tuotetta pitkän esittelytekstin päätteeksi, eikä se saa ainakaan minua ostamaan tai hankkimaan sitä, vaikka se hyvä olisikin.

  Olet hyvä bloggaaja, mutta hyvän yhteistyöpostauksen tekeminen on taitolaji ja jatkuva mainostaminenkin menettää tehonsa. Ymmärrän toki, että tämä on toinen työsi ja sinunkin on saatava siitä korvausta. Olet varmaan miettinytkin, että kannattaako ottaa riski jatkuvaan mainontaan, minkä seurauksena saattaa menettää joitakin lukijoita.

  Kaikesta huolimatta pidän ottamistasi kuvista ja teillä on kaunis koti. Kaikke hyvää jatkoon 🙂

  • Kiitos sinullekin asiallisesta kommentista negatiivisesta sävystä huolimatta. Ylemmässä vastauksessa jo kirjoittelinkin periaatteitani blogimainonnan suhteen. Haluaisin tähän sinun kommenttiisi lisätä vielä sen, että en ainakaan muista että olisin suoraa kehoittanut lukijoita hankkimaan jonkun tuotteen sanoilla ”osta omasi” tms. Tässä postauksessa kyllä kirjoitin, että kannattaa tehdä oma SiSu, sillä minusta se selvä asia, että säästösuunnitelma kannattaa olla; ei siitä ole mitään haittaa.

   Ikävä jos sinusta minun yhteistyöpostaukseni eivät ole olleet mielekkäitä. Itse olen nauttinut niiden tekemisestä ja kuvien ottamista. Olen päässyt miettimään asioita uudesta näkökulmasta ja saanut kokea innostumisen tunteita. Tietysti minunkin pitää hyväksyä se tosiasia ettei kaikkia voi koskaan miellyttää. Onneksi onkin niin paljon blogeja, että jokainen varmasti löytää mieleisensä.

   Hyvää jatkoa sinullekin! 🙂

 4. Olipas ihana postaus. Tai siis ei se ole ihanaa, että kamat hajoaa ja trampoliinit lentelee auton päälle, mutta siis arkisesta aiheesta (laskut/säästäminen) kerroit miellyttävästi.
  Ja toi muisti-/magneettitaulu, yksinkertainen ja niin kaunis. <3

  • Kiitos positiivisesta kommentistasi! 🙂 Täytyy myöntää, että oli melko haasteellista keksiä sopivia kuvia tähän sisältöön, josta kuitenkin halusin kirjoittaa, sillä säästäminen (ja järkevä rahan käyttö) on minusta hyvin tärkeä asia.

 5. Moikka! Kyllä minisäästäminen kannattaa. 🙂 Itse käytän Nordean e-possu-palvelua, jonka avulla käyttötililtäni siirtyy 3 € säästötililleni aina, kun käytän pankkikorttiani. Kertynyt summa vaihtelee näin ollen kuukausittain, mutta lähes aina yllättyy kuinka paljon rahaa on siirtynyt, vaikka sitä ei periaatteessa ole edes huomannut tililtä huvenneen. Kätevä juttu ollut ainakin meillä!

 6. Mielestäni olet Suvi yksi sisustusblogien parhaimmista mikä tulee siihen, miten selkeästi ja kiertelemättä ilmoitat sekä yhteistyöpostauksista että blogin kautta saamistasi tuotteista. Harmittaa jopa vähän, miten paljon bloggaajat joutuvat puolustelemaan oikeuttaan saamiinsa tuotteisiin tai etuihin. Olen myös sitä mieltä, että Valkoisen Harmajan yhteistyöpostaukset ovat juuri blogin näköisiä ja samalla hengellä toteutettuja kuin itse blogikin. Itse edelleen hymyillen muistelen yhtä yhteistyötarjousta, jossa yritys halusi minun kirjoittavan kattoremontista ja sen kustannuksista. Muuten meni hyvin, mutta asutaan rivitalossa… Ja yritys nimenomaan teki kattoja pientaloihin 😉

  Voi että, kun olisikin niin löysää rahaa, että sitä ehtisi jonnekin tilin pohjalle kertymään. Okei, kyllähän euroja virtaa edelleen niin ASP-tilille kuin omaan eläkevakuutukseenkin, ja kaiken keskellä olen yrittänyt siirtää aina 10 % tuloista parempikorkoiselle säästötilille, mutta kummasti on katoavaista tuo raha. Ehkä sitten, kun tulot nousevat opiskelijan tasolta vähän korkeammalle, voisi olla parempi mahdollisuus säästää enemmänkin. Pahan päivän varalle -tilin lisäksi kun olisi kiva kasata euroja vaikka johonkin isompaan hankintaan.

  • Niin. Kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, enkä niin haluaisi tehdäkään. Teen blogia ihan oman intuitioni mukaan ja kiva jos joku tästä tykkää. Napinaa yhteistöistä tulee yleensä aina tämmöisiin postauksiin, jossa lukijoille ei tarjota arpajaisvoittoa. Ikävä kyllä.

   Aika hyvinhän sinulla näyttää menevän rahaa säästöön. 🙂

 7. Oli kyse yhteistyöpostauksesta tai ei, niin kielestäni aihe oli hyvä. Itse olen tehnyt jo seitsemän vuoden ajan niin, että laskujen maksua varten on oma tili, jonne joka kuukausi lähtee palkkatililtäni kiinteä summa. Noin kerran vuodessa olen päivittänyt excel-taulukkoon kaikki menot olivatpa ne sitten talonhoitokuluihin, lasten harrastuksiin tai mihin tahansa muuhun liittyvää. Esimerkiksi kiinteistöveron, vakuutusmaksujen ja ajoneuvoveron suuruus on tiedossa vaikka ne tulevat harvoin. Kaikki nämä summat lasken vuositasolla yhteen ja jaan 12. Tästä sadaan keskimääräinen kuukausittainen laskujenhoitokulu = se summa, mikä siirtyy joka kuukausi laskujen hoitotililleni +vähän extraa. Näin kaikkiin menoihin on valmiina rahat, kun tulee maksun aika. Tähän on helppo yhdistää suoramaksu ja e-lasku palvelut, mikä vähentää omaa muistamista ja laskujen maksuun käytettävää aikaa.

  Laskujen hoidon lisäksi säästän erilliselle korkeakorkoiselle säästötilille sekä rahastoon. Näiden seitsemän vuoden aikana ei ole ollut kertaakaan tiukkaa tilannetta ja muutos rahatilanteessani tapahtui muutamassa kuukaudessa asioita järkeistämällä. Peruslähtökohtana täytyy olla tietenkin se, että muihin kuluihin täytyy aina riittää se raha, mikä on käyttötilillä.

  • Ihailen tuota excel-juttuasi kovasti. Kumpa mekin viitsisimme tehdä sellaisen! Inhoan laskunmaksua ja kaikenlaista paperipyöritystä, joten semmoinen budjettikartoitus on jäänyt tekemättä. Todella järkevältä kuulostaa tuo sinun systeemisi.

   • Pitkällä tähtäimellä se excelin tekeminen säästää aikaa. Sen excelin tekee varmasti parissa tunnissa, mutta säästää huomattavasti enemmän aikaa, kun suoraveloitustoiminnot vapauttavat aikaa ympäri vuoden. It’s worth it!

 8. No jopas on sattunut teille! Onneksi ovat vakuutukset olleet ajantasalla. Meilläkin on aina ollut hyvät vakuutukset ja niitä vielä parannettiin, kun rakennusaikana kadotin kihlasormukseni. Ärräpäät lensi päivän verran, sillä sormus oli arvokas. Tarkistimme että vakuutus ei olisi kadonnutta sormusta korvannut. Viime kesänä kun menimme naimisiin ja sain toisen sormuksen, niin myös sormukset vakuutettiin, jos sattuisi tulevaisuudessa, että ne jostain syystä katoaisi tai tippuisi jonnekin. Ai niin ja kihlasormus löytyi päivän kiukkuisen etsinnän jälkeen takkini povitaskusta! 😀 Voi sitä riemua! :))

  Säästäminen on myös tuttua täällä, ja tyyli on sama kuin teilläkin, pahanpäivän varalle tai ihan vaan että saa joskus jotain kivaa esimerkiksi kotiin! 🙂 Minua ei nämä mainos kirjoitukset häiritse, sillä olit tämänkin niin hienosti kirjoittanut, että ei tullut tunne, että ”tuputat” kenellekään mitään! 🙂

  • Onneksi sormus löytyi! Oli varmasti mahtava tunne!

   Kiva kuulla myös positiivista palautetta tästä postauksesta. Minusta aihe on tärkeä ja omakohtainen, joten siksi halusin lähteä mukaan tähän yhteistyöhön.

  • Meillä on keittiössä (ja jatkuu myös eteisessä, khh:ssa ja vanhempien kylppärissä) Laattapisteen Ii Micron laatta. Tykkään siitä ihan hirveesti! 🙂

 9. Pakko minunkin on yhtyä Tarun kommentteihin: jotenkin blogi on alkanut tuntumaan ennemminkin mainoskanavalta ja viime aikoina jutut näyttäisivät syntyvän vain hyödyn lähtökohdista. Alkuun ei niin ollut ja ihastuin blogisi rehellisyyteen. Et ole turhaa peitellyt mokia ja näyttänyt välillä kodin todellisenkin puolen:) Kotisi tyyli on ihana, mielestäni ei kylläkään moderni, vaan pelkistetyn kaunis.

 10. Täytyy myöntää, että blogin tyyli ja maine kärsii noiden mainostustekstien vuoksi. Yhdyn edelliseen kommentoijan huomioon rehellisyydestä. Tekstin motiivit kärsivät aika kolauksen. Menetit lukijan, sorry, vaikka sulla olis kuinka kaunis koti.

  • Minusta tämmöiset kommentit, joissa ilmoitetaan blogin lukemisen lopettaminen, on tarkoitettu minulle kommentoijan ilkeydellä. Miksi muuten ilmoittaisit aikeesi muutakuin saadaksesi minulle pahan mielen. Ikävä juttu. 🙁

 11. Olen blogisi tuore seuraaja, rakennusprojekti alkamassa ja sinun blogisi kyllä ehdottomasti paras kaikista, joihin olen törmännyt:) Minua on kuitenkin jäänyt vaivaamaan pari asiaa: en ole nähnyt kuvia kodinhoitohuoneesta ja lisäksi kissaihmisenä olisi kiva tietää miten olet ratkaissut kissanvessa-asiat? Ja tuo keittiön kuvassa näkyvä lamppu, muistatko mistä olet sen hankkinut? Tuo lampun paikka on kyllä hyvin suunniteltu, pitänyt ottaa huomioon jo sähkösuunnitelmassa, eikö vain?

  • Kiva, että olet löytänyt tänne. 🙂

   Kodinhoitohuoneen kuvia löytyy täältä:
   http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/tag/kodinhoitohuone-2/

   Eli kodinhoitohuone-tagilla tai haulla löytyy. (Hakupalkki oikeassa reunassa)

   Kissojen hiekkalaatikko on meidän kodinhoitohuoneessa ja se on ikään kuin naamioitu erään jakkaran sisälle. En olekaan tainut laittaa siitä kuvia, kun kohde ei ole niin houkutteleva. Vaikka jakkaran ansiosta se on ihan siedettävän näköinen. 😉

   Keittiön seinävalaisin on Artemide Tolomeo-sarjan seinäkiinnitteinen malli. Olen ostanut sen Sisustuksen Koodista. Ja kyllä, valaisimen paikka otettiin huomioon jo sähkösuunnittelun vaiheessa.

 12. Hei, menee vähän ohi postauksen aiheen, mutta oletko koskaan esitellyt noita keittiön baarijakkaroita (Hay) tarkemmin? Meille on samat harkinnassa, mutta en ole päässyt vielä livenä hypistelemään niin olisi kiva kuulla käyttökokemuksia ja muuta infoa kyseisistä jakkaroista 🙂

  • Enpä ole tainnut tuoleista sen kummemmin kirjoitella. Kauniit ja ilmavat ovat, mutta ehkä joku istuinpehmuke olisi hyvä jos näissä pitkiä aikoja meinaa istuskella. 🙂 Mutta ollaan kyllä tykätty kovasti.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.