Ihanaa, perjantai ja edessä viikonloppu vailla suunnitelmia! Toivottavasti säät suosii niin, että pihalla on mukava puuhastella. Kävin äsken nappaamassa kuvia meidän saunapolusta, sillä sain Instagramin kautta kysymyksen noista valkoisista kivistä. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

pehmis_laatoilla

kekkilan_pihapolku

saunapolku

Maaret siis kyseli kuinka valkoiset kivet kestivät ensimmäisen talven ja pysyivätkö ne valkoisena ja kauniina. Näistä tuoreista kuvista näette, että kivet hohtavat vielä yhtä valkoisena kuin uutena. Yllätyin ettei kivien väleihin ole kertynyt kovinkaan paljon roskaa – olin varautunut suurempaan siivoukseen. Mutta eihän meidän pihan puutkaan ole vielä kovin suuria, että niistä tippuisi paljon lehtiä syksyisin. Minua ei kieltämättä olisi haitannut, vaikka kivien valkoisuus olisi vähän himmentynytkin…

trampoliini

Luulin, että olisimme vihdoin päässeet trampoliinista eroon, mutta lapset halusivat sen niin kovasti esille. Uusi suojaverkko oli ostettava ja onneksi Mankku löysi HongKongista suojaverkon, jossa on mustat tolpansuojukset – ei näytä ihan niin pahalta. Sinistä suojamuovia emme ole laittaneet jousien päälle ainakaan vielä, sillä suojaverkko oli jonkin verran pienempi kuin trampoliini, jolloin jouset jäävät kauemmaksi hyppimisalueesta kuin yleensä. Mutta ehkä se pitää kuitenkin laittaa. Löytyisipä jostakin muun värinen kuin sininen reunussuoja…

Lopuksi on pakko laittaa muutama kuva kukkivista tulppaneistani! Ihanaa, että ne lähtivät kaikki kasvuun! Osa lajikkeista on vielä nupuillaan, enkä malttaisi odottaa millaisia kukkasia sieltä paljastuu.

kukkivat_tulppaanit

tulppaanit

pitka_tulppaani

etupihan_tulppaanit

tulppanit_helmililjat

Viikonloppuna haluaisin käydä ostamassa istutuslaatikoita salaatille ja tarkoitus olisi myös maalata vähän kalkkimaalilla. Mutta siitä tarkemmin lisää myöhemmin… Kivaa perjantai-iltaa!

Translation: Few pics from my garden. I hope it will be a sunny weekend so that I can do some gardening. Have a nice Friday!

Voit seurata blogiani Bloglovin’ssa / Blogipolussa / Facebookissa / Feedlyssä / Instagramissa

Follow me on Bloglovin’ / Facebook / Feedly / Instagram

Author

13 Comments

 1. Täällä meillä tuulee niin paljon, ettei ulkona ole kiva olla vaikka aurinko paistaakin. Aurinkovarjokin on ihan kumossa, vaikka siinä on 25 kg paino. toivottavasti huomennakin paistaisi, sillä pihahommia ois tehtävä.

  • Kyllä täälläkin on tuullut ihan hirmuisesti viimepäivinä! Mistä nämä kamalat tuulet oikein tulevat? En muista, että lapsuudessa olisi tuullut näin paljon…

 2. Voi vitsi siellä on jo pitkällä kevät ja kohta ihan kesä 🙂 Täällä tuulee tosi kylmästi ja vettä sattaa. Mulla noita valkoisia kiviä tuijan kaverina purkeissa ja välillä olen joutunut pesemään kivet kloriitissa ko kivet menee mullan ja veden seassa likaseksi, mutta kloriitin jälkeen taas kiiltää. Puut on kyllä inhottavia siitä ko ne roskaa niin kauheasti ja aina pitää olla kivien välistä kynsimässä…lehtipuhaltimella kyllä saa kätevästi osan pois. Hyvää viikonloppua sinne ja ihanaa saat kohta omasta penkistä jo kukkasia maljakkoon. Mieki niin odotan, että saa pioneja laittaa vaasiin.

  • Mullan seassa kivet varmasti likaantuvatkin paljon helpommin. Meillä on tuossa kivien alla suojakangas. Tosin minulla kaatui kivien päälle tänään multaa ja kyllä manasin! Nyt siellä alkaa varmaan kasvaa rikkaruohoja! 😛 Yritin kyllä huuhtoa mullat pois vedellä… Voi pionit! Toivottavasti ne nousevat taas penkistä kukkimaan! 🙂

 3. Vinkki; Kärkkäinen myy tumman vihreitä trampoliinin reunasuojuksia. Se yhdistettynä mustaan verkkoon alkaa olla visuaalisesti ihan ookoo… Kärkkäiseltä onnistuu ostaa myös netistä,jos ei satu reissua sienne missä Körkkäisiä on.

  • trampoliinitar Reply

   Voi voi, toivottavasti löytyisi jostain muualtakin, ettei tarvitsisi ostaa paikasta, jonka taustajoukoilta löytyy mm. tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan :/

   • Minäkin kyllä olen päättänyt välttää Kärkkäistä juurikin tuosta trampoliittaren mainitsemasta syystä. :/ Mutta kiitos Elisa vinkistä kuitenkin!

 4. Acon myy myös vihreitä reunasuojuksia, kestäviä ja laadukkaita ovat!

 5. Mulla on kukkapenkissä heinien ja hopeahärkin kaverina valkoisia kiviä. Viime kesänä ne laitoin. Meillä on mäntyjä tässä pihalla muutamia ja melkoisessa roskassa ovat kivet. Teen muutenkin penkkiin vähän muutoksia, joten olen nyt nyppinyt kivet ämpäriin, jotta vähän huuhtaisen niitä ja laitan takaisin. Melkoinen homma, mutta onneksi lapset on innoikkaita apureita. Kivet ovat kyllä edelleen hohtavia, mutta muutamaan kohtaan kivien alle on kasvanut sammalta ja sitä on jäänyt vähän kiviin kiinni. Sen takia ajattelin niitä vähän huuhdella. Mistä lie johtuu tuo sammalen muodostuminen?

  • Onpa kiva, että saat lapset mukaan apuriksi! 🙂 Enpä osaa sanoa tuosta sammaleen muodostumisesta mitään, mutta toisaalta sehän voi olla ihan kivan näköistäkin.

 6. Me tilattiin toysrusista trampoliini ja ilokseni reunasuojus oli musta vaikka kuvissa on sininen..

  • Kiva kuulla! 🙂 Täytyypäs tsekata niiden nettisivut jos sieltä löytyisi pelkkiä reunasuojuksia…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.