Syyslomalla ehdittiin vähän rymsteeratakin kotosalla. Käännettiin ruokapöytä toisinpäin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Pitkä ruokapöytä on aina aiemmin ollut meillä leveyssuunnassa olohuoneesta päin katsottuna, sillä niin se istuu nätisti suureen olohuone-ruokatilutilaan. Mutta pitihän sitä nyt kokeilla toisinkin päin.

Ruokapöydän ollessa näin päin muodostuu ruokailutilasta ja keittiöstä yhtenäisempi kokonaisuus.

Olen ollut sitä mieltä, että ruokapöytä näyttää kauniimmalta leveyssuuntaan sijoitettuna, mutta eipä tämä uusikaan sijoittelu hullumpi ole. Riippuu mistä suunnasta katsoo. Ruokapöydän ollessa näin päin muodostuu ruokailutilasta ja keittiöstä yhtenäisempi kokonaisuus. Aiemman järjestyksen mukaan ruokailutila sulautui selkeämmin yhteen olohuoneen kanssa.

Olohuoneen suunnasta katsottuna leveyssuuntaan asetettu pöytä näyttäisi nätimmältä, mutta kyllä tämä järjestys menettelee näinkin. Kun sohvat on sijoitettu yhteen, jää ruokapöydälle tarpeeksi tilaa myös näin päin.

En stailannut kuvista pois meidän pahvinkierrätyspistettä, joka sijaitsee keittiön seinäkaapin alla. En myöskään karsinut tavaroita keittiön tasoilta – tällaiselta näyttää meidän keittiö oikeasti arjessa (paitsi että sotkuja on enemmän).

Olen muuten miettinyt jo kauan tuon ruokailutilan pitkän seinän maalamista jollain sävyllä, joka sopisi nätisti yhteen vastapäisen olohuoneen tauluseinän sävyn kanssa. Tai pitäisikö rohkaistua ja maalata tämä seinä jollain jännällä sävyllä…? Nyt on niin kovin valkoista.

Käytännön kannalta ruokapöydän sijoittelulla ei ole suurtakaan merkitystä; viihtyisyyden kannalta on kylläkin. Minusta on ihana istua ruokapöydässä ja katsella kauemmaksi (vaikka uloskin) kuin läheiseen seinään. Ja vaihtelu virkistää aina.

Vaihdellaanko teidän kotona usein huonekalujen järjestystä vai tykkäätkö pitää kalusteet niiden optimaalisilla paikoilla?


Translation: Small changes in our dining room: I turned the table and now the kitchen and dining room area create a more coherent space.

Author

9 Comments

 1. Aivan ihanan näköistä noinkin ❤ minä olen sellainen rymsteeraaja, ettei mitään tolkkua 🤣 jos ei nyt ihan joku viikko, niin ainakin joka toinen. Olin noin kymmenen vanha kun sain oman huoneen ja siitä asti on huonekalut vaihtanut paikkaansa 😊

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Minäkin vaihtelin järjestystä omassa huoneessani pienenä innokkaasti. Nykyisin rymsteeraan enimmäkseen olohuoneessa.

 2. Harvoin tulee vaihdettua ihan järjestystä, ehkä vain tuolien paikkoja,lamppujen sekä asetelmien. Olohuoneessa määrää iso tv kaikkien huonekalujen paikat sekä iso yhden istuttava divaani, joka pitää olla aina vähän kulmittain. Ruokailutilassa olen kans miettinyt, että vois joskus kokeilla pöytää tosinpäin…en vaan ole saanut aikaiseksi ja en tiedä passaako kattolampun paikka? Lapset yläkerrassa vaihtavat enemmän järjestystä, varsinkin nuorimmainen 🙂 Kivalta näyttääpöytä myös noin, peukku täältä .)

  • Suvi M Reply

   Jep, minäkin vaihtelen enemmän pienempien huonekalujen ja valaisimien paikkoja kuin koko järjestystä. Meillä tuo ruokapöydän valaisimen paikka jäi liian lähelle seinää, joten pöydän ollessa näin päin, valaisin osuu kauniimmin pöydän ylle. Kivaa vaihtelua tällainen pienikin muutos. 🙂

 3. Tykkään kovasti muun muassa viimeisessä kuvassa keittiöön näkyvää näkymää! Kiva muutos siis 🙂

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Minustakin näkymä tuosta suunnasta suoraa keittiöön on nyt kiva.

 4. Hei paljonko teillä on saarekkeen päädyn ja ruokapöydän välissä tilaa? Meillä suunnitelmissa keittiöremontti ja saareke olisi juurikin näin suhteessa ruokapöytään ja kun yksi väliseinä kaatuu niin mietin minkä kokoista tilaa jättää näiden välille. 🙂

  • Suvi M Reply

   Nyt tuo väli on 135 cm, mutta pöytä on sijoitettu kattovalaisimen ehdoilla. Jos valaisinta ei tarvitsisi huomioida, niin tilaa voisi jättää enemmänkin tai vähemmän. Tuo väli tuntuu kuitenkin nyt ihan sopivalta. 🙂

 5. Hei! Vaihtelu virkistää 🙂 Oletteko olleet edelleen tyytyväisiä Il Micron lattialaattoihin?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.