Viime keväänä kirjoittelin kuinka olin päättänyt ottaa tavaksi käydä joka perjantai ostamassa tuoreita kukkia ja sämpylöitä. Nyt oli pitkästä aikaa sellainen perjantai, ettei minulla ollut mitään suunniteltuja menoja tai tekemistä, joten nyt saatoin taas toteuttaa tuon ihanan perjantairutiinin. Päätin käydä ostamassa vähän pikkujoulurekvisiittaa: joulukukkasia ja kynttilöitä.

ostokset

Aikomuksenani oli ostaa myös himmeli, mutta eihän niitä myydäkään oikein missään. Pitäisi löytää aikaa väsätä moinen itse. No, himmelin sijaan löysin tuon kuvassa näkyvän mustan lyhdyn Kankurista. Suuri lyhty maksoi vain 20 euroa, joka on minusta hyvin kohtuullinen hinta. Isommissa kaupoissa suuret lyhdyt maksavat paljon enemmän. Ja pidän tämän lyhdyn simppelistä muotoilusta.

mustat_kynttilat

Pellavapöytäliinaakin olen metsästänyt paikallisista liikkeistä, mutta ei ole löytynyt sopivaa, joka olisi tarpeeksi pitkä silloinkin kun meidän ruokapöytä on jatkettu pidemmäksi. Ja minunhan pitää saada se liina heti, kun olen sitä etsimässä, joten nettikaupat eivät nyt tulleet kyseeseen. Niinpä ostin oikean mittaisen pätkän pellavakangasta kangasliikkeestä ja ompelen liinan itse.

Onneksi löytyi myös sitä mitä olin lähtenyt hakemaankin, eli mustia kynttilöitä ja joulukukkia. Nyt pitääkin siirtää kukkaset kauniisiin purkkeihin tai maljakoihin ja lisätä jouluista ilmettä kotiin. Viikonloppuna vietämme pikkujoulua lasten kanssa ja perinteisesti tontut taitavat käydä jättämässä pikkupaketitkin jonnekin.

Mukavaa perjantaita!

Translation: My Friday shopping. I found a lovely lantern from a local shop. I also bought linen fabric and plan to sew a tablecloth myself. I also bought some candles and flowers typical for this season. We are going to start Christmas celebrations this weeked with the kids.

Author

14 Comments

 1. Vähän aiheen vierestä, tai sanotaanko vaikka sivuten aihetta.
  Ostin Kubuksen kynttelikön lahjaksi. Mitkä kynttilät siihen sopii parhaiten? Olisi kiva hankkia kynttilät valmiiksi mukaan lahjaan. Sopiiko Desicon kynttilät?

  Kiitos etukäteen. Kauniita ostoksia olit tehnyt.

  • Meillä on Havin kynttilöitä. Niitä yleensä ostan, joten en osaa sanoa Desicosta. Jos ovat standardia, niin varmaan sitten sopii nekin. 🙂

 2. Todella tyylikäs lyhty ja tosi edullinen. Muutenkin kivoja ostoksia. Taidan itsekin kauppareissulla tänään ostaa joulukukan, valinta tosin tuottaa vaikeuksia… Amaryllis, jouluruusu, hyasitti vai kaikki kolme

  • Joulukukkaset on niin ihania, että tekee mieli ostaa montaa lajiketta! 🙂 Lyhty oli kyllä kiva löytö.

 3. Lyhty on kyllä yksinkertaisen kaunis! Täällä on myös joulukukat laitettu. Mukavaa viikonloppua!

  • Kiitos himmelivinkistä! 🙂 Äitini ehdotti, että tulisin heidän ”askartelukerhoon” tekemään oman himmelin. Saa nähdä ehdinkö mennä…tulisi kyllä halvemmaksi tehdä itse, mutta lopputuloksesta en ole niin varma. 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.