Miten saatoinkaan unohtaa blogihittiennustuksestani peilit! Nehän ovat nyt supertredikkäitä ja luulen, että tulemme näkemään peilejä myös monessa blogikodissa. Peili sinänsä on olennainen osa kodin perusvarustusta, mutta tässä trendissä on kyseessä myös peilin käyttäminen sisustuselementtinä. Peileissä saattaa olla jännä kulma, jolloin niistä ei voi peilata suoraa edestä perinteiseen tyyliin tai peili saattaa olla pikkuisen sävytetty. Pyöristettyjä reunoja näkee myös paljon. Tässäpä muutama esimerkki:

mirrors_peilit_trendi

Poimin kollaasiin myös kauniita ja käytännöllisiä pöytäpeilejä. Sellaisen voisin ehkä hankkia itsekin, sillä käytän pöytäpeiliä päivittäin meikkaamiseen ja olisi kivempi käyttää kaunista peiliä.

Luulen, että tämän peilitrendin alullepanija saattoi olla Gubin pyöreä peili, jossa on vyömäinen ripustus. Aika pian samanlaisia peilejä alkoi ilmestyä monen muunkin valmistajan valikoimaan. Vai olikohan Gubi edes se alkuperäinen…?

Peilit ovat joka tapauksessa helppo kikka tuoda avaruutta tilaan. Niiden kautta avautuu ihan erilaisia näkymiä. Olen itsekin viime aikoina tykännyt ottaa kotoa sellaisia kuvia, joissa peilin heijastuksesta näkyy vähän uutta kuvakulmaa. Ja sanoohan sisustusguru Hanni Koromakin, että ”oikein sijoitettu peili taikoo valeneliöitä”.

Translation: Mirrors are super trendy right now in decoration. These are some of my favourites.
Pics: from manufacturers

 

Author

4 Comments

 1. Hei,
  olen etsiskellyt iso peiliä eteiseen laitettavaksi jo jonkin aikaa, mutta ei ole löytynyt kuin yksi 180 cm korkea. Siinä on kauniit kehykset, mutta itse peili melko kapea, muistaakseni 48 cm. Olisiko sinulla ehdottaa jotain leveämpää ja 180 cm korkeaa kauniilla kehyksillä varustettua peiliä? Laittaisin sen nojaamaan eteisen seinää vasten.
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen sekä oikein mukavaa sunnuntaita!
  -Minna

  • Minä laittaisin varmaan tuon Menun pitkän peilin tai jonkin sen tyyppisen jos kehyksellistä peiliä etsit. Nyt tuollaiset hyvin ohutreunaiset peilit miellyttävät silmääni eniten. Meillä on eteisessä suuri peili, joka on kiinnitetty seinään. Siis ihan peruspeili vaan, ilman kehyksiä. Tykkään siitä tosi paljon. Simppeliä, ilman mitään sen kummempia yksityiskohtia.

 2. Peilit ovat tosiaan aika olennainen osa kodin sisustusta. Onneksi nykyisin vaihtoehtoja on runsaasti. Aika usein peili on vieläkin vain eteisestä löytyvä käytännöllinen sisustuselementti. Omassa kodissani suuri pyöreä peili löytyy myös olohuoneen seinältä, missä se toden totta luo tilaan uuden ulottuvuuden. Vessan seinälle ripustusta odottaa pari ”Gubi”-tyyppistä peiliä. Luulen, että nekin antavat mukavan säväyksen vessan sisustukseen.

  • Minäkin aloin jo miettiä, että mihin voisin sijoittaa tämmöisen trendipeilin, joka peilaa jännästi. 🙂 Mutta sitten muistin, että meidän saunatuvan vessasta puuttuu vieläkin peili, joten se pitää kyllä hankkia ensin. 😀 Just sellainen Gubi-tyylinen voisi sopia sinnekin…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.