Marmoria Helena Karihtalan suunnitteleman Harmajan keittiössä

 

Marmoria kylpyhuoneessa

Laattavalikoimia selatessa on meidän molempien silmät kiinnittyneet yllättäen marmoriin. Se viehättää jollain tavalla! Vaikka marmorissa on vähän 80-luvun fiilistä, voi se näyttää todella kauniilta ja modernilta oikealla tavalla yhdistettynä. Olisi kiva saada ripaus marmoria jonnekin…

kuvat: Kannustalo ja Trendenser

Author

10 Comments

  1. >Itse myönnän olevani marmoriin aivan hullaantunut. Ja valitsinkin sitä uuteen taloomme, niin keittiön lattiaankin kuin kylppärin ja vessan seiniin ja lattioihin. Talon tyyli on todella moderni ja tykkään kyllä että antaa sellaisen kivan säväyksen kun kaikki muu on melkein valkoista, mustaa ja harmaata, muodot on kulmikasta ja terävää. Ehkäpä marmorista tulee nyt joku uus in-juttu, tuntuu että sitä näkyisi lehdissä, blogeissa ym. ehkä vähän enemmän kuin ennen. Vai onko se vaan minä, joka sitä koko ajan kyttää.;)

  2. >Kieltämättä tulee vähän kasarivibat, mutta sama täällä, joku siinä marmorissa houkuttaa juuri nyt. Me saatiin yhdessä diilissä kaupan päälle 4 neliötä Tulikiven marmorimosaiikkia, vähän pitkulanmallista, ei siis neliötä kuten usein. Ollaan mietitty, minne ne marmorit laitetaan, todennäköisesti eteishallin yhteydessä olevaan vessaan, josta on tarkoitus tulla tyyliltään miehekäs ja mustavalkoinen. Voisin laittaa jonnekin muuallekin, ja nämä inspiskuvat tulivat ihan oikeaan aikaan! Mietin nimittäin laattoja päivin ja öin…:)Näkisipä Rachelin kylppärit ja muut paikat, jossa on marmoria, kuulostaa tyylikkäältä.

  3. >Kauniita kuvia!Meillä on yläkerran olohuoneessa moderni, arkkitehtimme piirtämä, ajaton ja hyvin suoraviivainen takka (ei varaava, eli puhtaasti tunnelman luoja). Siinä olemme käyttäneet kaunista hiekan ja valkoisen väristä marmoria (valkoisen rappausken lisäksi) ja olen edelleen erittäin tyytyväinen. Marmoria on niiiin kauniita sävyjä ja tykkään siitä jotenkin enenmmän kuin esim graniitista keittiössä – itseasiassa en tykkää graniitista ollenkaan.Jotta vältetään liiat kasarivibat, on mielestäni marmorin käytössä juttu se, että sitä pitää käyttää maltillisesti.Violette, maskuliininen vessa jossa on marmoria kuulostaa todella stylelle!

  4. >siis rappauksen : )- eli marmoria käytimme takan "mantel piecessä" (mikä ihme se on, yläreunus?) ja takan hieman korkeammassa alareunuksessa

  5. >Miten marmorin ylläpito? Eikö se imenyt jotain tahroja, vai muistanko väärin? Esim kahvikupin rengas tai viinilasin rengas pilaa koko tason -> tahraa mahdotonta saada pois, jos marmori ehtii imaista sen… VOi olla että muistelen ihan omiani.

  6. >Mulla oli edellisessä asunnossa kylppärin taso valkoista marmoria, alakaapisto oli tammea ja seinät valkoiset. Marmori toi hienosti viileää eleganssia puuhun. En kokenut sitä erityisen hankalaksi pitää puhtaana, mutta toki jostain rasvaisesta saattoi jäädä siihen tahra (imeytyi vähän kiveen), mutta jostain syystä nuo tahrat aina kului ajan kanssa pois. Voihan marmoria suojata, mutta itse en tehnyt sitä.Mutta keittiöntasona marmori olisi todella kaunis.

  7. >Rachel: Luulenpa, että marmori voisi tehdä comebackin… 😉 Olisi kyllä kiva nähdä kuvia teidän kylppäristä, niin kuin Violette tuossa totesi. :)Violette: Voi tutulta kuulostaa, minäkin mietin vielä päivittäin sen meidän saunarakennuksen kylpyhuoneen laattoja. *huokaus* Kun ehtis jossain vaiheessa laattakaupoille Turkuun, kun siellä on paljon paremmat valikoimat… Tsemppiä!!!Gloria: Teidän takka kuulostaa oikein kauniilta. En minäkään pidä graniitista keittiössä. Ja olen samaa mieltä tuosta maltillisesta käytöstäkin. :)Anonyymi: hmmm…nyt kun mainitsit, niin muistan kuulleeni samaa…Malia: Niinpäs olikin teillä marmoria! Ja eikös teillä ollut sitä jonkun asunnon keittiössäkin…? Meillä taitaa nyt jäädä marmorit väliin, kun en varmaan uskaltaisi sitä kylppäriin laittaa niin paljon…vaikka voisi olla kyllä hieno!

  8. >Minulla on kylppärin tasona marmoria ja siihen on jäänyt pelkästä seisovasta vedestä (hammasharjamukin alla) tahroja, joita ainakaan itse en ole saanut millään pois. Keittiön tasoksi en sitä juuri tahraherkkyyden vuoksi laittaisi, niin kaunista kun esim. tuo Carraran marmorikin on.

  9. >Anonyymi: Juu, ei taida tuo marmori ihna kaikista käytännöllisin valinta olla…

  10. Pingback: Inspiraatiota sunnuntaipäivään | Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.