Kyllä on emäntäfiilis! Ensin pakastin satsin mustikoita ja siihen päälle leivoin vielä piirakan. No, valmistaikinasta sen pyöräytin. Hyi minua! 😉 Mutta oikeasti, minusta on vain hyvä, että kaupasta saa tuollaisiakin vaihtoehtoja, sillä minulla ei aika, osaaminen, motivaatio tai innostus riitä tekemään piirakkaa ihan taikinasta asti.

Lisäsin valmiiseen pohjaan vain sekoituksen Philadelphia-juustoa, 1 dl kermaa ja yhden munan, ja sitten koko höskä uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Sitten mustikat päälle. Ensi kerralla laitan kyllä marjoja sen sörsselin sekaankin. Ihan hyvää tuli ja kaikille maistui! 🙂

P.S. Ai niin, anoppi poimi mustikat! Että se siitä meitsin kätevyydestä… 😀

Author

20 Comments

  1. Onpa herkullisen näköinen! Mekin teemme piirakat melkein aina pakastetaikinasta, koska piirakkataikinan teko on niin vaivalloista. 😀

  2. Maukkaalta näyttää. Tuo valkoinen sekoitus kuulostaa hyvältä. Taidanpa soveltaa sitä myös piirakkaan. Philadelphiaa, kermaa ja muna. Mustikoita pitää lähteä ostamaan torilta.

  3. Voi teitä;)
    Taikinaan sekoitetaan rasva, munat ja jauhot perään. Ei voi helpompaa olla! Mutta on hyvä, että valmiitakin saa kaupasta. Jokaiselle oman maun mukaan on myös periaatteeni. Kokeilkaa kuitenkin, saatatte yllättyä.
    Mustikkapiirakkka on ihanaa.
    Tiina

    • Juu, leipominen ei vaan ole mun juttu. Saan pilattua ihan yksinkertaisetkin reseptit. 😀

  4. Oi, minä taas teen kaiken alusta alkaen itse.Hampurilaiset(myös ne sämpylät), leivonnaiset, ruoat jne. Todella aikaavievää, kyllä…Mutta miten suuri ilo ja nautinto, kun voi tarjota lapsille puhdasta lisäaineetonta ruokaa =)
    Kyllähän me käydään välillä myös Hesessä tai pitsalla…Mutta kaikki kotona syötävä on itse tehtyä =)

  5. Kaunis piirakka! Kaunis on myös tuo pieni kannu, mistä se on kotoisin? 🙂

  6. Ja mikä parasta valmistaikinat myös maistuu hyvältä. Myllyn paras on parasta, se irtoaa vuostakin (vai kirjoitetaanko se vuuastakin) kuin unelma!

    • Aivan! Tämä oli juuri Myllyn Parasta ja vieläpä sellainen valmiiksi pyöreä taikina. 😀

      Nim. Uusavuton 😉

  7. No tässä sulle maailman helpoin piirakkaohje, meillä sillä leipovat lapsetkin:

    Pohja:
    1dl sokeria
    3dl vehnäjauhoja
    1tl leivinjauhetta
    1tl kardemummaa (ei pakollinen)
    1dl maitoa
    1muna
    1dl rypsiöljyä tai sulatettua voita

    Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa ja ”märät” toisessa, yhdistä ja sekoita nopeasti, taikina sitkistyy, jos liikaa vaivaa..Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina siihen.

    Päälle:

    Omenalohkoja&kanelisokeria
    tai mustikoita
    tai raparperia&kookoshiutaleita
    tai mitä vaan marjoja tai hedelmiä
    ja päälle voi ripotella mantelirouhetta, fariinisokeria, lorotella siirappia, vaniljajugurttiraitoja, mitä nyt kaapista löytyy…Toimii kuitenkin oikein hyvin pelkillä mustikoillakin 🙂

    Kaksinkertaisella ohjeella tulee pellillinen.
    Paista 200 asteessa n.20-25min.
    Tarjoa kaverina vaniljajäätelöä tai -kastiketta tms.

    • Kiitokset ohjeesta! 🙂 Ehkäpä innostun sitä kokeilemaan joku päivä kun on aikaa…

  8. Kokeileppa tätäkin helppoutta joskus mustikoiden kera –

    Valion vaniljarahkan kanssa sekoitetaan yksi kananmuna ja 0.5dl (tai maun mukaan) sokeria. Pohjan päälle ensin mustikat ja sitten tuo rahkajuttu. Todella herkullista ja nopeaa tämäkin – vieraat santsaavat taatusti joka kerta : ) Myöskin laktoositonta, joten sekin kätevää.

  9. mä teen piirakan aina samalla lapin piirakka reseptillä:

    Lasi jauhoja
    Lasi sokeria
    1tl soodaa
    150-200g rasvaa

    sekoitetaan murumaiseksi ja otetaan lasillinen syrjään

    lisätään:
    lasillinen maitoa
    1kananmuna

    kaada taikina pellille leivinpaperille ja marjat sekä muru joukkoon.

    225 astetta ja n.15 min.

    t. noin kerran vuodessa makeaa leipova & syövä

  10. Mielenkiintoinen täyte, tuollaista en olekaan vielä kertaakaan kokeillut. Pohjan teen tosin aina itse, siihen tulee vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, sokeria, vaniljasokeria ja oliiviöljyä (Oivariini tms. käy myös). Laitan kaikki ainekset suoraan uunivuokaan, sekoitan ne siinä sopivaksi ja taputtelen vuoan pohjalle sekä reunoille. Helppoa ja nopeaa. Sitten vaan pohja uuniin siksi aikaa kun teen täytteen, täyte pohjan päälle ja lopuksi mustikat myös. Koko homma saa sitten olla uunissa vielä jonkin aikaa, ja hyvää tulee 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.