Joka vuosi olen pyrkinyt keksimään erilaisen tavan laittaa hyasintit esille. Olen piilottanut muovisen kukkaruukun silkkipaperin sisään, olen istuttanut hyasintin Kubus-kulhoon ja olen myös laittanut niitä rykelmän isoon sylinterimaljakkoon.

hyasintit_ruukkuihin

hyasintit_istutus

Tänä vuonna asettelin hyasintit Iittalan Kastehelmi-kuppeihin. Sipulit saavat jäädä reilusti näkyviin – luonnonmukainen ilme on plussaa. Amarylliksen laitoin korkeaan sylinterivatiin, jonka pohjalle asettelin valkoisia kiviä, jotka kävin poimimassa meidän saunapolulta. Näin sipuli ei makaa suoraa kasteluvedessä. Ennen maljakkoon asettamista pesin juurista kaikki mullat pois, sillä minusta on kauniimpaa että juuret näkyvät, eikä pieniin maljakoihin multaa enää mahtuisikaan.

hyasintit

hyasintti_kastehelmi

joulukukat

skyplanter

Yhden hyasintin asetin jälleen Skyplanter-ruukkuun. En ole keksinyt mitkä muut kasvit sopisivat tuohon ruukkuun yhtä hyvin kuin hyasintit.

Nyt tuntuu, että meillä on tosi paljon jouluisia kasveja, kun näiden lisäksi on vielä muutama havun oksakin esillä. Räpsin juuri monta kuvaa kodin pikkujouluilmeestä, mutta postailen kuvat osissa ettei tule niin pitkää postausta. Joten palataan taas kohtapuolin kodin pikkujoulumeiningissä!

Translation: This year I planted hyacinths into Iittala’s Kastehelmi bowls and one into a Skyplanter. Each year I try to come up with different ways of planting Christmas flowers. 

Author

5 Comments

  1. Ihana idea! Ja Heidinkin vinkki on tosi hyvä! Itse olen ostanut kukat sipuleina, joten istuttaessa laitoin ne multaan, mutta mietin kyllä, että voisin myöhemmin vaihtaa vesiviljelyyn ja kastehelmi- tai kivi-tuikkukupit sopisivatkin tosi kivasti kasvatusastioiksi. Tällä hetkellä kasvit ovat pienissä kirkkaissa vesilaseissa, niin että juuret näkyvät mullan seasta kivasti 🙂

  2. Mulla on ollut joskus vuonna kypärä ja kirves sellaisia hyasinttilaseja. Siihen sitten vettä ja hyasintinsipuli, ja avot ne kasvavat siinä ihan itsekseen. Ne ovat sellaisia, missä juuret ovat vaan vedessä ja sipuli kuivillaan, suippo kohta siinä keskellä. Kukkakaupoista tai jostain Plantageneista vois kysellä.

  3. Kaunista. Juuret ovat ihanaa sykerössä ja pääsevät oikeuksiin ilman multapaukkuja. Itse istuttelin kukkaset hillopurkkeihin.

  4. Kauniita kuvia! Kastehelmi on ehdoton suosikkini Iittalan sarjoista. Siinä on sarja, jota voisin kerätä kirkkaan lisäksi harmaana. Ainakin =) Ja jos joskus saisi keltaisena muutakin kuin tuikkuja…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.