En ole aiemmin erityisesti noteerannut Halloween-juhlaa mitenkään, mutta lasten myötä sekin on tullut tutuksi. Se taisi olla parisen vuotta sitten, kun lapset ensimmäisen kerran innostuivat Halloweenista (kavereidensa innoittamana) ja nyt tänä vuonna meillä suunnitellaan jo etukäteen Halloweenia. Aiempina vuosina se tuli aina yllätyksenä, kun en ollut siihen mitenkään varautunut. 😉

koket

Halloweeniin kuuluu tietysti kaikenlaiset kammotukset, naamiaisasut ja kurpitsat. Mutta minä inspiroidun eniten runsaista, tumman sävyisistä kattauksista. Erityisen ihania ovat runsaan ryöpsähtäneet kukkakimput, kuten tässä kattauskuvassa. Ja Suvin ihanassa blogissa niitä on lisää.

Lapset haluavat sitä perinteistä Halloween-ilmettä, mutta sitä voisi maustaa tuollaisella näyttävällä kukka-asetelmalla. Noh, olemme vasta hankkineet yhden kurpitsan, joten saa nähdä millaiseksi meidän Halloween koristukset muotoutuvat. Pääasia on kuitenkin rento yhdessä olo koko perheen kesken.

Vietetäänkö teillä Halloweenia?

Translation: We are planning to celebrate Halloween this weekend (for the first time). I am especially inspired by these types of table settings with lush flower arrangements. Let’s see what happens – I only have one pumpkin… 😉 Spending time with the family is most important.

Picture: Decor & Style

Author

5 Comments

  1. Minä en oikein asiasta innostu, kun kysymyksessä ei ole meidän suomalaisten ” oma juhla”. Lasten kanssa ajattelimme tehdä hyvää ruokaa, sytytellä kynttilöitä kotiin sekä isäni haudalle. Hyvää viikonloppua teidän perheelle!

    • Hyvin samantapaiset pyhäinpäiväperinteet on täälläkin. Ei meilläkään mitään isoja Halloween-juhlia pidetä. Vähän lapset innoistuivat pukeutumisesta teeman mukaan ja sitten katsotaan yhdessä jokin ”jännempi” elokuva ja syödään hyvin. 🙂 Kivaa viikonloppua sinnekin!

  2. Mun mielestä juhlan kaunis ajatus jää kaiken jenkkihypetyksen jalkoihin. Kaikenlaiset teemapäivät on muuten jees, mut jotenkin täs kohtaa en oikein ymmärrä, varsinkaan jos lapset muistavat tästä juhlapäivästä vaan ”karkki tai kepponen”-fiiliksen. Lapsille on kyl ihan riittävästi vuodessa hömppähetkiä tarjolla, joskus vois porukka vaan istua alas hiljaisuuteen ja ehkä jonkun mielestä tylsyyteen.

    • Täällä meilläpäin ei ole ”karkki tai kepponen” -tapaa onneksi (ainakaan vielä). Lähinnä lapset vain haluavat pukeutua Halloween-teemaan ja syödä herkkuja. Minusta se on ihan kivaa perheen yhteistä aikaa. Eipä juuri poikkea normaalista lauantai-illasta muuten kuin asustuksen puolesta. 😉

      • Lapsille syötetään kaupallisessa mielessä kaikkea hömppää, eihän kauppiaita tietenkään kiinnosta muu kuin myyminen. Kotien tehtäväksi jää ”valistus”. Meillä ratkaistiin asia niin, että päivä ja ilta keskityttiin oleelliseen ja illalla vietettiin pieni halloween-hetki naamiaisasuihin pukeutuneina ja syötiin omena/vaahtokarkkihampaita. Hetki jäi mukavan lyhyiseksi, sillä olin onnistunut tekemään itsestäni niin pelottavan näköisen etteivät lapset uskaltaneet viihtyä pitkään seurassani 😉 Isän asua myös ihmeteltiin, ”mikä toi nyt on, nahkatakki ja kalsarit”… Ehkä ens vuonna ei enää tarvii pukeutua 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.